Έρχεται ξανά το XCE (Cross-Country Eliminator) από την UCI!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Η UCI ανακοίνωσε την επιστροφή των cross-country Eliminator αγώνων για το 2017 με 8 διαφορετικές διαδρομές!

xce eliminator mtb

Τι είναι το XCE;

Γίνεται σε σύντομες και τεχνικές διαδρομές με 4 αναβάτες κάθε φορά. Πρόκειται για ένα αγώνισμα μεταξύ cross country και 4Χ (four cross). Νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος και προάγεται στην επόμενη φάση, όπου θα ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους πρώτους. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα.

Στην προσπάθεια που κάνει η UCI προς την ανάπτυξη της ποδηλασίας γυναικών και στο UCI XCE οι γυναίκες θα έχουν τα ίδια χρηματικά έπαθλα με τους άντρες.

Το XCE ήταν μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρία χρόνια, αλλά ποτέ δεν έπιασε την αναμενόμενη ηλεκτρονική δημοσιότητα και έτσι άρχισε να αμφισβητείται.

xce eliminator mtb win

Η επιστροφή αυτού του τύπο αγώνα επιστρέφει χάρη στην συνεργασία της UCI με την City Mountainbike, μια διοργανώτρια εταιρία η οποία ειδικεύεται στην διοργάνωση αγώνων XC σε αστικό περιβάλλον. Θα είναι υπεύθυνοι για την ολοκληρωτική διοργάνωση και σωστή διεξαγωγή των XCE αγώνων όπως επίσης και για την τηλεοπτική κάλυψη και την χρονομέτρηση.

Για το 2017 θα πραγματοποιηθούν 8 αγώνες XCE ξεκινώντας τον Μάιο στην Ιταλία και καταλήγοντας τον Οκτώβρη στον Λίβανο. Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι:

Volterra (ITA) – 5-6.05.2017*
Columbus (USA) – 3-4.06.2017
Waregem (BEL) – 24-25.06.2017
Bangkok (THA) – 29-30.07.2017*
Winterberg (GER) – 26-27.08.2017
Apeldoorn (NED) – 2-3.09.2017*
Antwerp (BEL) – 23-24.09.2017
Beirut (LIB) – 15-16.10.2017*

*Αναμένεται επιβεβαίωση από τις Εθνικές Ομοσπονδίες των χωρών.

Στο κλείσιμο της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το 2017 UCI Urban Cycling World Championships όπου θα γίνουν αγώνες XCE, trials και ΒΜΧ Freestyle. Τα αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τo UCI Mountain Bike Eliminator World Cup θα προσφέρει στα έθνη πόντους για την συμμετοχή τους στο UCI World Championships και τα δύο event μαζί ολοκληρώνουν ένα πολύ ελκυστικό ποδηλατικό καλεντάρι για το 2017.

Ο Πρόεδρος της UCI Brian Cookson δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την συνεργασία με την City Mountainbike η οποία μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε πάλι τους εντυπωσιακούς Eliminator αγώνες. To UCI Mountain Bike Eliminator Cup, επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να φέρουμε την ποδηλασία βουνού στον κόσμο και στην καρδιά των πόλεων. Όπως συμβαίνει με το trial και το BMX Freestyle Park, και το XCE απαιτεί ελάχιστη επιμελητεία γεγονός που συνάδει με την επιθυμία πολλών πόλεων προς την οργάνωση εκδηλώσεων οι οποίες χρησιμοποιούν προσωρινές εγκαταστάσεις. Ο διεθνής χαρακτήρας για το 2017 αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη μορφή αγώνα απευθύνεται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό«.

Ο διεθυντής της City Mountainbike δήλωσε: «Η City Mountainbike είναι περήφανη για την επιλογή της από την UCI ώστε να στήσει αυτό το νέο -για το 2017- φορμά αγώνων. Ως διοργανωτές θα χρησιμοποιήσουμε την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία μας και θα συμβάλλουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη αυτής της μορφής αγώνων ανά τον κόσμο«.

Previous Article

H πρώτη εμφάνιση σε φυσικό περιβάλλον του HB.211 της Hope! (video)

Next Article

5+1 λόγοι για να τρώτε σοκολάτα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια