Έλληνας διασχίζει την Αφρική, από το Κάιρο στο Κέιπ Τάουν με ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cairo 2 cape town alex pyramids

Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε η ποδηλατική διάσχιση της Αφρικής από τον 28χρονο Αλέξανδρο. Έχοντας για αφετηρία το Κάιρο της Αιγύπτου κι σημείο τερματισμού το Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, τον επόμενο χρόνο θα τον περάσει ποδηλατώντας για καλό σκοπό.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως όλο το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο εκτός απροόπτων και όλη η διαδρομή θα είναι περίπου 16000 χλμ.. Κατά μέσο όρο θα διανύει 50-60 χλμ. την ημέρα και θα ξεκουράζεται οπότε κρίνει απαραίτητο, αλλά θα υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα διαλείμματα οπού θα συμμετέχει σε εθελοντικά προγράμματα. Ευελπιστεί να συνδυάσει όσο πιο πολλά μπορεί, καθώς δεν θα είναι απλά μια πορεία προς τον Νότο αλλά στην διάρκεια θα συμμετάσχει σε προγράμματα ανθρωπιστικού και βιολογικού περιεχομένου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την διάρκεια παραμονής σε κάθε χώρα, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όσο για τη διαμονή του αναφέρει ότι θα προσπαθεί να φιλοξενείται από κόσμο που θα επικοινωνεί μέσω των ιστοσελίδων couchsrfing και warmshowers αλλά επίσης θα χρησιμοποιεί και όσο τον δυνατόν περισσότερο την σκηνή του.cairo 2 cape town alex  (1)

Αν και γνωρίζει τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος, η αγάπη του για ταξίδια κι εξερεύνηση είναι τόσο μεγάλη, που παραμερίζει κάθε εμπόδιο. Όπως σημειώνει: «Το ταξίδι δεν είναι εύκολο αλλά αυτήν είναι η μαγεία, ότι απαλλάσσεσαι από τον κλασσικό, ασφαλή τουρισμό και ζεις μια εμπειρία ζωής η οποία πιστεύω θα σε διαμορφώσει σαν άνθρωπο και θα σε κάνει να δεις την ζωή από μια άλλη οπτική γωνιά. Επίσης μετά από κάποια ταξίδια που έχω κάνει στην Ευρώπη, την Κεντρική Αμερική αλλά και την Βόρεια Αφρική αποφάσισα ότι θέλω να ταξιδεύω με έναν στόχο, δεν θέλω να περιπλανιέμαι απλά, αλλά στην διάρκεια του ταξιδιού να συνεισφέρω όσο μπορώ αλλά επίσης να γεμίζω όσο και πιο πολλές εμπειρίες μπορώ».

Για την μέχρι τώρα εμπειρία του αναφέρει ότι έχει εκπλαγεί από την αντιμετώπιση του κόσμου. Όπως παραδέχεται κι ο ίδιος στην Αίγυπτο και ειδικά στις μικρές πόλεις και στα χωριά είναι απίστευτο ποσό φιλικοί, φιλόξενοι και καλοπροαίρετοι είναι οι άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει και στο Σουδάν, αλλά 10 φορές περισσότερο. Δεν σε αφήνουν να πληρώσεις, σε βοηθούν σε ό, τι χρειαστείς και είσαι πάντα ευπρόσδεκτος για ένα τσάι. Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε το γεγονός τις φορές που έτρωγε μόνος του σε κάποιο εστιατόριο τον καλούσαν να γευματίσουν όλοι μαζί, καθώς στο Σουδάν συνηθίζουν να τρώνε όλοι μαζί.

Μέχρι το τέλος του μήνα, ο Αλέξανδρος συνεργάζεται με την MKO PRAKSIS δημιουργώντας μια καμπανιά crowdfunding ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα, μέρος των οποίων θα παραχωρηθεί στην οργάνωση ενώ και ένα μικρό μέρος στην διεξαγωγή του εγχειρήματος. Η PRAKSIS είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο, το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης για την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.cairo 2 cape town alex  (3)

Επιλέγοντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς για το ταξίδι του, επιχειρεί να περάσει στον κόσμο ένα ακόμα μήνυμα. Όπως επισημαίνει κι ο ίδιος ο Αλέξανδρος και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους «Το ποδήλατο είναι ένα φιλικό μέσο για το περιβάλλον, οπότε είναι ένας ακόμα λόγος που αυτό το ταξίδι γίνεται με ποδήλατο, είναι για την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς το περιβάλλον, αλλά και την παρουσίαση ενός εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς».
Μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του ταξιδιού του Αλέξανδρου μέσα από την σελίδα του στο Facebook.

Αν θες να ενισχύσεις την προσπάθειά του μπορείς δίνοντας ένα ποσό στο crowdfuning.

Το θέμα το είδαμε στο vice.com

Previous Article

Βάζεις glitter στο υγρό για tubeless; Όχι; (video)

Next Article

Ιταλός σχεδιαστής βάζει ανθρώπους να σχεδιάσουν ποδήλατα. Σίγουρα θα εκπλαγείτε με αυτά που ζωγράφισαν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια