Ιταλός σχεδιαστής βάζει ανθρώπους να σχεδιάσουν ποδήλατα. Σίγουρα θα εκπλαγείτε με αυτά που ζωγράφισαν!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike desings from memory italian futuristic (6)

Αλήθεια, εσύ ξέρεις/θυμάσαι να σχεδιάσεις/ζωγραφίσεις ένα ποδήλατο στο χαρτί αν δεν το βλέπεις; Μάλλον θα είσαι σίγουρος πως μπορείς, αλλά το έχεις δοκιμάσει;

Πίσω στο 2009 ο Ιταλός σχεδιαστής Gianluca Gimini σκέφτηκε κάτι αρκετά πρωτότυπο. Πήγε σε κάποιους άγνωστους ανθρώπους στον δρόμο, δίνοντάς τους ένα μολύβι και χαρτί και τους ζήτησε να ζωγραφίσουν ένα ποδήλατο όπως το θυμούνται.

«Σύντομα συνειδητοποίησα πως οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονταν πάρα πολύ στο να θυμηθούν και να ζωγραφίσουν ένα ποδήλατο. Κάποιων το σχέδιο ήταν σχεδόν τέλειο, αλλά των περισσοτέρων το σχέδιο απείχε πάρα πολύ από το ποδήλατο όπως το γνωρίζουμε«.

Αργότερα μάλιστα ανακάλυψε πως αυτή του η κίνηση είναι μια τυποποιημένη δοκιμή που γίνεται από ψυχολόγους ώστε να αποδεικνύουν πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος μερικές φορές μας κάνει ξεγελά, κάνοντας μας να νομίζουμε πως γνωρίζουμε κάτι τέλεια και ας μην το γνωρίζουμε καθόλου.

«Μάζεψα εκατοντάδες ζωγραφιές και έφτιαξα μια συλλογή που πιστεύω πως είναι πολύτιμη. Υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία νέων τύπων ποδηλάτων που προέρχονται από τέτοιους «λανθασμένους» σχεδιασμούς. Δεν υπάρχει σχεδιαστής ποδηλάτων που θα μπορούσε να εφεύρει τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια ποδηλάτων και αυτός είναι ο λόγος που κοιτάζω αυτή την συλλογή με δέος», συμπλήρωσε ο Ιταλός καλλιτέχνης.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα σχέδια στο χαρτί αλλά και από μια 3D απεικόνισή τους!

bike desings from memory italian futuristic (13) bike desings from memory italian futuristic (1)

bike desings from memory italian futuristic (8)bike desings from memory italian futuristic (9)  bike desings from memory italian futuristic (6) bike desings from memory italian futuristic (7)bike desings from memory italian futuristic (4) bike desings from memory italian futuristic (5)

bike desings from memory italian futuristic (2) bike desings from memory italian futuristic (3)

bike desings from memory italian futuristic (12) bike desings from memory italian futuristic (14)

bike desings from memory italian futuristic (11) bike desings from memory italian futuristic (10)

Previous Article

Έλληνας διασχίζει την Αφρική, από το Κάιρο στο Κέιπ Τάουν με ποδήλατο!

Next Article

5 ποδηλατικά αξεσουάρ που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια