Αποτελέσματα από UCI World Cup Downhill και XCO. (+videos)

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Όταν οι δύο πρώτοι έχουν διαφορά 0,2 του δευτερολέπτου, τότε μπορείς να καταλάβεις ότι ήταν ένας σφιχτός αγώνας. Αναφερόμαστε στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Downhill σε μια πολύ «downhill» διαδρομή η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα τον προηγούμενο αγώνα στο Leogang.

troy brosnan vallnord downhill turn

Στο Vallnord της Ανδόρα πραγματοποιήθηκε ο 4ος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Downhill με τον Troy Brosnan να κερδίζει σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική διαδρομή με μόλις 0,22″ από τον δεύτερο Greg Minnaar. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Loic Bruni και ο Danny Hart έκαναν δύο εκπληκτικά κατεβάσματα με τον δεύτερο να κατεβαίνει πραγματικά στο όρια της φυσικής ενώ ο Γάλλος με ένα εκπληκτικά smooth run ήταν μόλις 0,033″ πιο αργός. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την στιγμή που ξεκίνησε ο Greg Minnaar με το 29″ του ποδήλατο και σε μια προσπάθεια που φαινόταν κυριολεκτικά χωρίς προσπάθεια, ρίχνει τον χρόνο για 2″ ακόμη! Τέλος ο Αυστραλός Troy Brosnan έκανε ένα καταπληκτικό κατέβασμα, χωρίς λάθη και κατάφερε να πάρει την 2η του νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που άξιζε εδώ και πολύ καιρό!

Δείτε σε επανάληψη τον αγώνα downhill των αντρών.

Στις γυναίκες, η Rachel Atherton έκανε την επιστροφή της μετά από τον τραυματισμό που είχε στο Fort William, αλλά χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό της δεν πίεσε ώστε να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο. Η Myriam Nicole είναι αυτή που με ένα πολύ δυνατό run -στο μέρος από όπου είναι και ο σπόνσοράς της, η Commencal- κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση. Σε αυτό βέβαια έπαιξε και σημαντικό ρόλο η πτώση της Tracey Hannah στα μισά της διαδρομής η οποία ήταν μπροστά στον χρόνο σε αυτά τα σημεία. Η Tahnee Seagrave με φόρα από την νίκη της στον προηγούμενο γύρο βγήκε δεύτερη με αρκετές διαφορετικές γραμμές από τις υπόλοιπες γυναίκες. Στην τρίτη θέση ήρθε η Marine Cabirou, η έκπληξη του αγώνα καθώς κατάφερε το καλύτερο της αποτέλεσμα στην elite κατηγορία σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή.

Δείτε σε επανάληψη τον αγώνα downhill των γυναικών.

Όσον αφορά τους αγώνες ΧCO στους άντρες ο Nino Schurter «διέλυσε» τους αντιπάλους του, κερδίζοντας με διαφορά 18″ σε έναν αγώνα όπου έδειξε «ποιος είναι το αφεντικό» όσον αφορά το Cross Country. Δεύτερος ήρθε ο Flueckiger Mathias και στην 3η θέση ο Sarrou Jordan. Από την αρχή του αγώνα ο Ελβετός βρέθηκε στην πρώτη θέση και δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που κάποιος μπόρεσε να τον φτάσει ώστε να τον προκαλέσει. Μετά από αυτή του την εμφάνιση πιστεύουμε πως θα κάνουμε αρκετό καιρό να δούμε κάποιον άξιο ανταγωνιστή του Nino.

Δείτε σε επανάληψη τον αγώνα XCO των αντρών.

Στις γυναίκες, η Ουκρανή Yana Belomoina κέρδισε για 2η φορά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ΧCO με διαφορά 1:37″ από την 2η -και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια- Annika Langvad. Στην 3η θέση τερμάτισε η Gunn-Rita Dahle-Flesjaa.

Δείτε σε επανάληψη τον αγώνα XCO των γυναικών.

Previous Article

Νίκη για τον Marcel Kittel στο 2ο ετάπ, ο Thomas Geraint παραμένει με το yellow jersey!

Next Article

Μην χάσετε το Παγκόσιο Κύπελλο Downhill + XCO στο Vallnord! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια