Επιδοτήσεις στους κατοίκους του Όσλο για αγορές ηλεκτρικών ποδηλάτων!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
oslo urban cycling sea friends fun

Στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πως θα επιδοτεί τους κατοίκους προς την απόκτηση ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων!

Το ποσό της επιδότησης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1130€ και εξαρτάται από το κόστος του ποδηλάτου που θα αποκτήσετε!

Στην προσπάθεια βελτίωσης του αέρα στην Νορβηγική πρωτεύουσα, το δημοτικό συμβούλιο με αυτή την επιχορήγηση ενός αρκετά μεγάλου μέρους του κόστους αγοράς ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου προσπαθεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές για τους κατοίκους του Όσλο και εξαρτάται από το αν θέλουν ένα κανονικό ηλεκτρικό ποδήλατο ή κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο σχεδιασμένο να μεταφέρει φορτία (cargo).


Δείτε πως η ποδηλασία μας κάνει χαρούμενους και πιο έξυπνους!


Για το φυσιολογικό ηλεκτρικό ποδήλατο η επιδότηση που δίνει ο Δήμος είναι 20% της αξίας του ποδηλάτου και είναι μέχρι 5000 κορώνες Νορβηγίας (560€) ή αν πρόκειται για την απόκτηση κάποιου cargo ηλεκτρικού ποδηλάτου το ποσό της επιδότησης καλύπτει το 25% του κόστους και φτάνει μέχρι τις 10.000 κορώνες Νορβηγίας (1130€).

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και πρακτική ιδέα από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ωθήσει τον κόσμο στην εναλλακτική μετακίνηση προσφέροντας τους πολλαπλά οφέλη.

Previous Article

Ένα ποδήλατο, τρεις αναβάτες, τρία διαφορετικά στυλ! (video)

Next Article

Μακάρι κάθε συννεφιασμένη Κυριακή να ήταν έτσι… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια