Ετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου αγώνα downhill; Δες μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
steve peat downhill

Όλοι μας ήμασταν κάποτε πρωτάρηδες σε κάποιον αγώνα downhill. Άλλοι μικρότεροι σε ηλικία, άλλοι μεγαλύτεροι, ήμασταν εκεί χωρίς παρέες, μόνοι, περιμένοντας να έρθει η σειρά μας. Χρόνια μετά, θυμόμαστε αυτές τις στιγμές και αναγνωρίζουμε τα πράγματα που κάναμε λάθος, τις τότε επιλογές μας που τις σκεφτόμαστε και γελάμε αυτή την στιγμή.

Επειδή λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που θα πάνε σε κάποιον αγώνα downhill και θα είναι η πρώτη τους φορά, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές -από την εμπειρία μας- οι οποίες θα σας βοηθήσουν να το διασκεδάσετε και να σας μείνει αξέχαστος.

1) Να είστε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα.

Για να ξεκινήσει καλά ένα αγωνιστικό σ/κ θα πρέπει να είστε εκεί αρκετά πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις ή το περπάτημα της διαδρομής -για πιο μεγάλους αγώνες- ώστε να προετοιμάσετε τα πράγματα σας. Μπορεί να κάνατε την δήλωση συμμετοχής μέσω ίντερνετ, αλλά έχετε πολλά χαρτιά να συμπληρώσετε και μερικά αναμνηστικά να πάρετε από τους διοργανωτές. Αισθητήρας χρονομέτρου, αριθμός είναι τα βασικά και σίγουρα δεν θα είστε μόνοι σας στην γραμματεία. Επίσης, έχετε να ετοιμάσετε το ποδήλατο και τον εξοπλισμό σας.

2) Περπατήστε την διαδρομή.

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται το να περπατήσετε την διαδρομή -με φορά όπως θα την κατεβείτε με το ποδήλατο- σας δίνει την δυνατότητα να εξετάσετε κάθε σπιθαμή της διαδρομής, να βρείτε πιθανά επικίνδυνα σημεία, ίσως σημεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε λίγο χρόνο, να δείτε τα άλματα, τις τυφλές στροφές και γενικά να έχετε μια ιδέα πως είναι το τερέν όπου θα γίνει ο αγώνας.

3) Εγκλιματιστείτε.

Η διαδρομή όπως και ο χρόνος εκτός του ποδηλάτου θα περάσει πολύ πιο όμορφα, γρήγορα και διασκεδαστικά όταν θα έχετε και μερικούς φίλους. Μπορεί οι κολλητοί σας να μην ασχολούνται με το downhill, αλλά όλος ο κόσμος που βρίσκεται εκεί ασχολείται και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μερικούς καινούριους φίλους. Θα μάθετε -και θα δείξετε- πράγματα που πιθανό δεν γνωρίζετε, θα γελάσετε, θα δοκιμάσετε τις ικανότητες σας, θα διασκεδάσετε.

remy-metailler-roots-attack-position-fast-downhill

4) Βρείτε τον ρυθμό σας.

Σαν πρώτη φορά σε αγώνα θα είστε αγχωμένοι, θα θέλετε να κάνετε όσες περισσότερες φορές είναι δυνατό την διαδρομή ώστε να την μάθετε καλά, αλλά αυτό έχει και ένα μεγάλο τίμημα που είναι η κούραση. Θα πρέπει να κάνετε πολύ καλή διαχείριση των δυνάμεων αλλά και του χρόνου σας ώστε να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε αρκετές καταβάσεις αλλά χωρίς να εξαντληθείτε ώστε να έχετε δυνάμεις για τα προκριματικά ή τον αγώνα. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι οι ποιοτικές καταβάσεις και όχι απλά η ποσότητα.

5) Διασκεδάστε.

Είτε κάνετε όλα τα παραπάνω, είτε όχι θα έρθει η στιγμή που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το χρονόμετρο στην πύλη και η καρδιά σας θα κοντεύει να σπάσει από το άγχος και την αδρεναλίνη. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλείστε τα μάτια και διασκεδάστε την κατάβαση σας. Όσο καλύτερα καταφέρετε να περάσετε, τόσο πιθανότερο είναι να συνεχίσετε να πηγαίνετε σε αγώνες. Αφήστε τον χρόνο, την κατάταξη και τον «αγώνα» εκτός και κάντε μια κατεβασιά για εσάς, για να το χαρείτε γνωρίζοντας πως κανένας δεν θα βρίσκεται μέσα στην διαδρομή!

Previous Article

Ποδηλάτης στην Αγγλία, θέτει εκτός λειτουργίας λεωφορείο που πέρασε ξυστά! (video)

Next Article

Ακολουθώντας τους καβαλάρηδες. Ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια