Ζαφείρης Βολικάκης- Ένας πρωταθλητής πάνω στη sela!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
volikakis3

Μπορεί το sela.gr να μην απευθύνεται κυρίως σε αθλητές και φανατικούς και να θέλει να αγκαλιάσει όλη την κοινότητα του ποδηλάτου, εντούτοις οι πρωταθλητές μας είναι αυτοί που μας δίνουν κίνητρο, αυτοί που μας δίνουν κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι πάνω στο ποδήλατο και μόνο που βλέπουμε την προσπάθειά τους!

Γι’αυτό κι εμείς τους δινουμε το λόγο, με πρώτο φιλοξενούμενο του blog of champions τον Ζαφείρη Βολικάκη! 

volikakis8

Ο Ζαφείρης Βολικάκης γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1989 στον Βόλο και είναι διεθνής ποδηλάτης στις κατηγορίες Keirin και Sprint. Το ατομικό του ρεκόρ στο sprint 200m είναι 10,063” και στις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του σίγουρα συγκαταλέγεται η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Αγωνίζεται για την ομάδα Α.Π.Ο. Κορωπίου με χορηγούς τους Your bike, Kask helmets και beautytherapist.gr, Stixis tatoo supplies και φυσικά sela.gr.

volikakis11
Οι πιο σημαντικές από τις πολλές διακρίσεις του σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο είναι οι εξής:

3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ομαδικό και 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ομαδικό

World Cup team sprint:
#6 2013
#13 2010

World Cup Keirin:
#8 2009

European championship Team sprint:
#5 (2008)
#4 (2009,2010)

European championship sprint:
#4 (2010)

#3 Medal Cottbus Keirin 2009
#3 Moscow Keirin 2011

National team spirit:
#1 (2007,2009,2010,2011,2013)
#2 (2012)

National sprint:
#1 (2010)
#2 (2012, 2014)

Open Balkan sprint:
#2 2013

Open Balkan U23 team sprint:
#1 2013
#3 2007

 Το ξεκίνημα- του Ζαφείρη Βολικάκη

Λένε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Φαίνεται, λοιπόν, πως στη δική μου περίπτωση επαληθεύεται αυτή η λαϊκή ρήση. Το 1989, μεσάνυχτα 21η Ιουνίου, ο πατέρας μου, τότε προπονητής στην Εθνική Ομάδα ποδηλασίας με περιμένει να έρθω στον κόσμο και να αναχωρήσει στη συνέχεια προς τη Ρόδο, όπου θα κοουτσάρει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πίστας την ελληνική ομάδα. Θα ανταμώσει εκεί τον Γιάννη Χρυσάφη, βαλκανιονίκη αθλητή, τον Γιώργο Χειμωνέτο Ολυμπιονίκη, τον Στέλιο Μαλαμούση και άλλους…Όλα, λοιπόν, γύρω μου έχουν να κάνουν με το ποδήλατο και οπωσδήποτε μέσα σ’όλα κι εγώ, αφού πριν καλά μάθω να περπατάω είχα ήδη μάθει ποδήλατο…

Η ενασχόληση με το άθλημα μαζί με τον αδελφο μου σχεδόν καθημερινή…ν’ ακολουθώ όλες τις προπονήσεις της βολιώτικης ομάδας του θρυλικού ΓΣ ΒΟΛΟΥ, αφού ο πατέρας μου παράλληλα με την Εθνική ομάδα έχοντας δημιουργήσει και την ομαδα του Βόλου, εκτελούσε κι εκεί χρέη προπονητή…Προσπαθούσα με το τρίκυκλο ποδηλατάκι μου να τρέξω πίσω τους και όταν έβλεπα να απομακρύνονται έκλαιγα μέχρι που με έπαιρνε ο ύπνος στο αυτοκίνητο! Είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει η επιθυμία μου να ασχοληθώ με τις δύο ρόδες και να πετύχω πράγματα για τα οποία όπως απεδείχθη δεν μετάνιωσα ποτέ. Μια ζωή σαν ιστορία γραμμένη σελίδα -σελίδα ίσως για κάποιους ενδιαφέρουσα, για άλλους αδιάφορη, που όμως μόλις άρχισε να ξεφυλλίζεται…!

Οι σελίδες είναι πολλές και γίνονται περισσότερες αφού προστίθενται καινούριες ενάντια και σε πείσμα των καιρών, των δυσκολιών και των εμποδίων. Στο διάβα τόσων χρόνων αγωνιστικών -από τα οκτώ μου εώς τα εικοσι έξι μου σήμερα- και ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται και το ενδιαφέρον για το ποδήλατο ανανεώνεται, έχουν γίνει πάρα πολλά συμβάντα. Το καθένα έχει το στίγμα του και την βαρύτητα του και ενώ εγώ στην πορεία της ιστορίας μας θα τα παραθέτω εσείς θα έχετε την επιλογή να τα διαβάζετε η όχι…Το ποδήλατο βλέπετε πρέπει να γίνει πιο γνωστό σε μία χώρα σαν την Ελλάδα μας που ο ήλιος όλο τον χρόνο μας συντροφεύει…

Προς το παρόν θα αναμοχλεύσω το παρελθόν, θα θυμηθώ το ξεκίνημα μου ενώ το μέλλον παράλληλα θα γράφεται πάνω σε δύο ρόδες μέσα σε ανηφοριές-κατηφοριές αλλά κυρίως στα ποδηλατοδρόμια του κόσμου παρέα με άλλους αθλητές οπλισμένους με ατσάλινη θέληση. Θα τα ξαναπούμε, λοιπόν μετά από το Grand Prix της Γερμανίας που θα διεξαχθεί 23,24,25 Μαίου όπου θα λάβουν μέρος πολλοί αθλητές από όλο τον κόσμο, ένας από αυτούς κι εγώ!

Previous Article

Υδραυλικά δισκόφρενα: Formula C1

Next Article

Είστε μοντέρνος κουρσάς; Κάντε το τεστ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια