Μία πρώτη ματιά στη νέα σειρά της Bontrager για το 2016!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
P1060191

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Keith Bontrager ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο των ποδηλάτων και του ποδηλατικού εξοπλισμού θέλοντας να δημιουργήσει βελτιωμένες, ανθεκτικότερες σειρές, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη φράση «Δυνατό, ελαφρύ, φτηνό. Διάλεξε δύο από τα παραπάνω».

Δύο δεκαετίες μετά και η Bontrager αποτελεί ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα ονόματα στον χώρο, απέχοντας πολύ από το θεωρείται απλά μια θυγατρική της Trek. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ένδυσης και εξοπλισμού παγκόσμιας κλάσης, από κράνη μέχρι ρούχα και από τροχούς μέχρι φώτα. Κοινώς, τα έχει όλα! Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στις καλύτερες επιλογές από τα νέα της προϊόντα για το 2016.

Κράνη

Υπήρξαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια στη σειρά με κράνη της Bontrager για το 2016.

Το πρώτο από αυτά προέκυψε από την ενσωμάτωση του συστήματος MIPS στο αντρικό μοντέλο Stavros. To MIPS προκύπτει από τις λέξεις Multi-Directional Impact Protection System και έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μειώσει τις περιστροφικές δυνάμεις του εγκεφάλου που πραγματοποιούνται όταν το κεφάλι χτυπήσει στο έδαφος. Περιγράφεται ως τεχνολογία «επιπέδου ολίσθησης», κοινώς το εσωτερικό στρώμα MIPS του κράνους περιστρέφεται ανεξάρτητα του εξωτερικού του σκελετού, μειώνοντας την ποσότητα της περιστροφικής ενέργειας που μεταφέρεται από ή προς το κεφάλι. Είναι ένα πολύ έξυπνο σύστημα που σίγουρα αξίζει να τσεκάρετε!

ΣΤΑΥΡΟΣ

Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο αεροδυναμικό κράνος δρόμου Ballista, το οποίο χρησιμοποίησε πρώτη η ποδηλατική ομάδα Trek Factory Racing. Το Ballista πήρε το όνομά του από τη δική μας ελληνική λέξη «βαλλίστρα», το όπλο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να πετάνε πέτρες στους εχθρούς. Η λογική του είναι παρόμοια με αυτή του όπλου, μόνο που το κράνος προσφέρει ισχυρή στήριξη στον ποδηλάτη ενάντια στους δυνατούς ανέμους. Οι τρεις μεγάλες οπές στο μπροστινό μέρος του κράνους έχουν σχεδιαστεί για να διοχετεύουν περισσότερο αέρα στο εσωτερικό του. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Ballista είναι η προτεινόμενη λιανική τιμή του. που αναμένεται περί τα 150 ευρώ, πολύ φθηνότερα από τα υπόλοιπα κράνη αντίστοιχου βεληνεκούς της Bontrager. Βγαίνει σε λευκό, κίτρινο φωσφοριζέ και μαύρο ματ!

ΒΑΛΙΣΤΑ

Το κράνος που ωστόσο παραμένει στην κορυφή της νέας σειράς για το 2016 είναι το κράνος Velocis, το οποίο βγαίνει σε έξι χρώματα μαζί με την τελευταία προσθήκη της απόχρωσης «Miami Green», καθώς και την έκδοση «Trek Factory Racing».

ΒΕΛΟΣΙΣ

Παπούτσια

Το νέο μέλος στην οικογένεια παπουτσιών της Bontrager είναι το μοντέλο Velocis. Διαθέτει ισχυρό σύστημα συγκράτησης, σύστημα εξαερισμού και δένει με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Η σόλα του αποτελείται από ένα συνδυασμό άνθρακα και υαλοβάμβακα, και βαθμολογείται με 10/14 στην κλίμακα ακαμψίας του Bonty, γεγονός που την καθιστά ιδανική τόσο για δρομείς όσο και για πιο casual ποδηλάτες. Βγαίνει σε τρία χρώματα: άσπρο, μαύρο και ροζ/μαύρο.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Από την άλλη, το πλέον αγαπημένο μοντέλο ΧΧΧ βγαίνει πλέον σε ένα φανταστικό, κόκκινο χρώμα. Διαθέτει τεχνολογία «Halo» που αντανακλά το φως. Το εσωτερικό ήμισυ του παπουτσιού μπορεί να φαίνεται γκρι, όταν όμως πέσει πάνω σε αυτό δυνατό φως -από προβολείς αυτοκινήτου για παράδειγμα-, φωτίζεται ολόκληρο και δημιουργεί υψηλή αντανάκλαση.

ΡΕΔ

Για τις γυναίκες, υπάρχει το νέο μοντέλο Meraj. Με 200 ευρώ περίπου έχετε την ίδια ακριβώς σόλα από άνθρακα και υαλοβάμβακα όπως στο ανδρικό μοντέλο Velocis σημειώνοντας 10/14 στην κλίμακα σκληρότητας. Στη γυναικεία κατηγορία υπάρχει επίσης το Anara στις 129.99 λίρες με σόλα από νάυλον.

Asset_278841-e1438339464558-1020x517

Τροχοί

Οι τροχοί της Bontrager επανασχεδιάστηκαν πρόσφατα και διαθέτουν πλέον ενισχυμένο εσωτερικό πλάτος ζάντας 19.5mm. Η ζάντα D3 σχεδιάστηκε με σκοπό να μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που η μπροστινή άκρη των ελαστικών αλλά και της ζάντας αντιδρούν με τον αέρα και, όπως δήλωσαν και οι δημιουργοί της, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ζάντα του εμπορίου!

ΖΑΝΤΑ

 

Εάν ωστόσο ψάχνετε κάτι με βαθύτερη τομή και λιγότερο υπερυψωμένο, η Bontrager φτιάχνει ακόμη τον τροχό Aura 5s από άνθρακα 50mm με ζάντα αλουμινίου.

P1060256-1020x681

Ενδυμασία 

Η τεχνολογία υψηλής αντανάκλασης «Halo», που εφαρμόστηκε στα ανδρικά παπούτσια XXX , εμφανίζεται ξανά στη σειρά ρούχων της Bontrager. Τόσο το μπλουζάκι όσο και το σορτς «Velocis Halo» αντανακλούν το φως χάρη στο ενσωματωμένο υλικό «Halo» που έχουν στη μεγαλύτερη επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να λάμπουν σαν… Χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν πέσει πάνω τους προβολέας αυτοκινήτου! Αποτελούν ιδανική επιλογή για έναν ποδηλάτη που επιζητά άριστες επιδόσεις σε συνδυασμό με ύψιστη ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διαδρομών του.

ΣΟΡΤΣ

Το νέο σορτς της Bontrager είναι σχεδιασμένο επίσης με βάση το καινούριο design inForm. Μέχρι τώρα, το εσωτερικό του μαξιλαράκι είχε χαρακτηριστικά μεταβλητό πάχος και ένα σχέδιο όπου οι εν λόγω αλλαγές στο πάχος ήταν ορατές μόνο στην επιφάνεια του. Τώρα το μαξιλαράκι είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να πιέζει τη σέλα του ποδηλάτου από την κάτω πλευρά, ενώ το πάνω μέρος του αγκαλιάζει το δέρμα.

P1060201-1020x681

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι, ωστόσο, της κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι για το 2016 είναι το απίστευτο μπλουζάκι Ballista (το οποίο έχει και ασορτί σορτς). Το ύφασμά του διαθέτει τεχνολογία ColdBlack και υπόσχεται να κρατήσει τον ποδηλάτη απόλυτα στεγνό. Εφαρμόζει τέλεια πάνω στο σώμα και πάνω απ’όλα έχει φοβερό σχέδιο!

P1060204-1020x681

Previous Article

Κύπελλο Ανάβασης -Όλυμπος/ 1η Ανάβαση Καλλιπεύκης

Next Article

Κοινόχρηστα και δωρεάν ποδήλατα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια