Με ποδήλατο στη δουλειά 2015

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Screenshot 2015-04-16 09.45.15

Τον Μάιο ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε την ποδηλατική καμπάνια της άνοιξης «Με ποδήλατο στη δουλειά 2015 – Bike to work».

Στην ουσία πρόκειται για ένα φιλικό διαγωνισμό, στόχος του οποίου είναι η προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο. Το όλο εγχείρημα στηρίζετε αφενός στην παρότρυνση των εργαζομένων να κάνουν χρήση ποδηλάτου ώστε να πάνε στη δουλειά και αφετέρου στην προβολή των πλεονεκτημάτων της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες καθώς κ την προβολή όσων εργοδοτών υποστηρίξουν αυτό τον τρόπο μετακίνησης.

Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι ποδηλατώντας όχι μόνο εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο και με λιγότερους ρύπους περιβάλλον, αλλά επιπλέον μέσω της άσκησης βελτιώνουμε την ψυχο-σωματική υγεία, καθώς επίσης παραμένει γεμάτο και το πορτοφόλι μας αφού μειώνονται σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης. Μπορεί οι υποδομές για τους ποδηλάτες να είναι ελλιπείς στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, ωστόσο με λίγη προσοχή και θετική διάθεση, είναι κάτι που μπορεί να προσπεραστεί.

Screenshot 2015-04-16 09.45.15

Η καμπάνια επιστρέφει δυναμικά για όλο τον Μάιο, συσπειρώνοντας ακόμα περισσότερους πολίτες που χρησιμοποιούν ποδήλατο. Την οργάνωση και υλοποίηση, έχουν αναλάβει η ομάδα ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ και ο σύλλογος αστικών ποδηλατών ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα. Υπό την αιγίδα της European Cyclists Federation, για πρώτη φορά η ποδηλατική καμπάνια, θα ενώσει τις δυνάμεις της με αντίστοιχες κινήσεις που πραγματοποιούνται σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα χόμπι αναψυχής. Είναι πρωτίστως ένα λειτουργικό μέσο καθημερινής μετακίνησης που όχι μόνο κάνει την πόλη μας πιο ανθρώπινη αλλά και την διάθεσή μας καλύτερη». Σε αυτά τα λόγια έρχεται να προστεθεί και ότι καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας μετακινούνται με το ποδήλατο, πιο γρήγορα πιο εύκολα και φυσικά με λιγότερο άγχος!

Τι είναι το Bike to work;

Bike to work είναι η προσπάθεια ένταξης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στην μετακίνηση με ποδήλατο, μέσω ενός φιλικού διαγωνισμού.

Δημιουργούνται ομάδες εργαζομένων από διαφορετικές εταιρίες, οργανισμούς ή φορείς και θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που θα πραγματοποιούν από το σπίτι προς την δουλειά και πίσω κατά τον Μάιο.

Το έπαθλο;

Νικητής του φιλικού διαγωνισμού είναι αυτός που θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στον μήνα. Η διοργάνωση μπορεί να μην προσφέρει κάποιο υλικό δώρο, παρά μόνο την ηθική ικανοποίηση και μια ελάχιστα προ πράσινη πόλη, αλλά οι περισσότεροι εργοδότες κάνουν κάποιο δώρο είτε πρόκειται για χρηματικό έπαθλο, είτε για υλικά αγαθά, όπως ένα καινούριο ποδήλατο!

Κατά τα προηγούμενα χρόνια που πραγματοποιήθηκε η καμπάνια αυτή έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1500 ποδηλάτες και περισσότερες από 200 εταιρίες και οργανισμοί. Η απόσταση που διανύθηκε ξεπέρασε τα 330.000 χιλιόμετρα, με συνέπεια να εξοικονομηθούν 35 τόνοι βενζίνης και να παραχθούν 80 τόνοι λιγότερη ρύπανση.

Αν σκέφτεστε να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, είτε σαν εργαζόμενος είτε σαν επιχείρηση, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης, Bike To Work

Επίσης γίνετε μέλη στην ομάδα τους στo Facebook. Με ποδήλατο στην δουλειά 2015.

Previous Article

Ferrari VS Bike, drag stip. (video)

Next Article

Ποδηλατικό και fashion; Κι όμως γίνεται!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια