Ο χειμώνας είναι εδώ! Εσύ ακόμα κρυώνεις στο ποδήλατο;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
your_winter_bike_is_here_1379679894

Τι κι αν ο χειμώνας είναι θεωρητικά έτοιμος να μας αδειάσει τη γωνιά! Το κρύο εξακολουθεί και είναι μόνιμος σύντροφος στις περισσότερες βόλτες μας. Ειδικά, αν είστε πολύ πρωινοί τύποι ή και -γιατί όχι- βραδινοί! Ο τρόπος να προστατευτούμε είναι με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πως όμως;

Tips and tricks

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνουμε.

-Σε πρώτη φάση θα πρέπει να αποφεύγουμε τα βαμβακερά ρούχα που είναι ακατάλληλα για ποδηλασία γιατί εγκλωβίζουν την υγρασία και το κρύωμα δεν θα αργήσει να έρθει.

-Επιλεγούμε να φοράμε πολλά και λεπτά στρωματά ρούχων ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε η να αφαιρέσουμε αναλόγως τη θερμοκρασία.

-Στην έναρξη της ποδηλατοβολτας μας πρέπει να νιώθουμε ότι κρυώνουμε λίγο γιατί στη πορεία λόγω άσκησης θα ζεσταθούμε αρκετά, οπότε αποφεύγουμε έτσι να ιδρώσουμε νωρίς.

-Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω φορώντας πάντα κράνος σε συνδυασμό με ένα μαντήλι λαιμού (buff) κρατάμε ζεστά τα αυτιά και το κεφάλι. Για το πάνω μέρος του σώματος επιλεγούμε ένα ποιοτικό χειμερινό ισοθερμικό μαζί σε συνδυασμό με ένα  soft sell jacket θα μας κρατήσει ζεστούς. Ένα αντιανεμικό αδιάβροχο που αναπνέει θα πρέπει να συνοδεύει πάντα τον εξοπλισμό σε περίπτωση βροχής η στην κατάβαση,  και φυσικά μια δεύτερη μπλούζα.

Ένα ζευγάρι χοντρά γάντια οπωσδήποτε γιατί αλλιώς πείτε αντίο στο…φρενάρισμα!

Στο κάτω μέρος του σώματος ισοθερμικό κολάν μακρύ ή βερμούδα με επιγονατίδες και μακριές κάλτσες είναι αρκετά για να μας κρατήσουν ζεστά, δεδομένου ότι τα ποδιά μας θα γυρνάνε συνεχώς.

Αφού περάσαμε από το τοπικό ποδηλατικό καταστήματα και γίναμε μοντελάκια μπορούμε να βγούμε έξω και να κάτσουμε στην …Sela!

Previous Article

Δυο δυο, στη σέλα δυο δυο!

Next Article

Tips & Tricks για το Strava

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια