Δυο δυο, στη σέλα δυο δυο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tandem

Θα μπορούσες να τα ονομάσεις τα ποδήλατα για τους αχώριστους! Για να εξελιχθεί, βέβαια, ένα απλό ποδήλατο σε Tandem χρειάστηκαν περίπου 70 χρόνια. Το 1890 ξεκίνησαν οι δοκιμές για αυτό το εγχείρημα. Το 1898, ο Mikael Pedersen κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή και να το βγάλει το  στους δρόμους. Χρησιμοποιήθηκε στον Άγγλο – Αφρικανικό πόλεμο και έγινε δημοφιλές κυρίως στις αποικίες, όπου και από εκεί εξαπλώθηκε. Μετά από αυτό, το επόμενο βήμα ήταν να γίνει τριπλό, τετραπλό και πάει λέγοντας. Η παραγωγή και η ζήτηση μειώθηκαν στον΄Β Παγκόσμιο πόλεμο. Επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές τις δεκαετίας του ’70. Το 1971 δημιουργείται το Αγγλικό Tandem Club. Το 1976 οι γαλλικές εταιρίες Lejeune και Gitane στην Ευρώπη και ο Bill McReady στην Αμερική έκανε μαζική παραγωγή με σύγχρονα και αξιόπιστα ανταλλακτικά.

Τα Tandem έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταξίδια. Μπορεί να είναι ογκώδη και να χρειάζονται καλό συγχρονισμό, ωστόσο υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι καλύτερα για μεταφορά εξοπλισμού, μπορεί σε κάποια σημεία ο ένας να χαλαρώνει λίγο το ρυθμό του και να εξακολουθούν να πηγαίνουν μαζί οι 2 ποδηλάτες , χρειάζονται λιγότερα ανταλλακτικά και το βασικότερο δε δημιουργείται απόσταση μεταξύ τους…

Για πολλούς είναι τρόπος ζωής και μετακίνησης. Ειδικά στη βόρεια Ευρώπη συναντάμε Tandem και εταιρίες που ασχολούνται μόνο με αυτό. Στην καθημερινότητα είναι ευρέως διαδεδομένα αλλά πιο πολύ βρίσκουν τη θέση στις καρδιές των ταξιδιωτών ως έκφραση συντροφικότητας μέσω της μετακίνησης.  Αυτό είναι και το μειονέκτημα τους … όταν αποφασίσετε να αποκτήστε Tandem μαζί με τη φίλη/φίλο σας σκεφτείτε το σοβαρά, αποφασίστε σοφά και να ξέρετε, η σχέση σας θα δοκιμαστεί. Ειδικά αν πρόκειται για ταξίδι σκεφτείτε ότι η απόσταση μεταξύ σας ποτέ δε θα είναι μεγαλύτερη των 20 εκατοστών. Επίσης δε μπορεί ο ένας να πάρει απλά το δρόμο του σε περίπτωση… διαφωνιών. Τα Tandem είναι όμορφα ποδήλατα, στο σχεδιασμό και το συμβολισμό τους, ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από 2 και αυτοί οι 2 πρέπει να είναι πραγματικά …αχώριστοι!

Previous Article

Tο πρώτο ποδήλατο στην ιστορία; Η ντρεζίνα!

Next Article

Ο χειμώνας είναι εδώ! Εσύ ακόμα κρυώνεις στο ποδήλατο;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια