Ποδηλασία βουνού και επιχειρηματικότητα. Τι μπορείτε να μάθετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
logoiepixeirhmatikothtas (4)

Ο Ryan Wilson, ιδρυτής της FiveFifty, μιας εταιρίας στοχευμένης στο ψηφιακό μάρκετινγκ περιγράφει τις εμπειρίες που απέκτησε από την ποδηλασία βουνού και πως αυτές τον βοήθησαν να αυξήσει την επιχειρηματικότητα της εταιρίας του. Η σύνδεση που κάνει μοιάζει πετυχημένη…Διαβάστε!

  • Μην σταματάτε. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορεί να σας καθυστερήσουν μέσα σε ένα μονοπάτι μερικοί όπως κάποιο λάστιχο, κάποια μηχανική βλάβη, κακός καιρός ή η κόπωση. Τα περισσότερα από αυτά, ευτυχώς, μπορούν να προγραμματιστούν και να ξεπεραστούν. Το μόνο πράγμα στην τελική που μπορεί να σας απομακρύνει από τον στόχο σας είναι η έλλειψη επιμονής.

logoiepixeirhmatikothtas (2)

  • Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει να ποδηλατείτε καλύτερα στα μονοπάτια, από το να ποδηλατείτε στα μονοπάτια. Μπορεί η χρήση ενός προπονητηρίου, ή ενός ποδηλάτου δρόμου να αυξήσει την αντοχή και την δύναμή σας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τα μονοπάτια, εκτός το να βγείτε στο βουνό και να μπείτε σε αυτά τα μονοπάτια. Ομοίως, όταν τελειώνετε στην σχολή σας, μπορεί να νομίσετε ότι είσαστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είστε. Πρέπει να γεμίσετε εμπειρίες από τις πραγματικές συνθήκες που ισχύουν στην αγορά, ώστε να κατανοήσετε πως θα διευθύνετε μια επιχείρηση με επιτυχία.
  • Χρησιμοποιήστε «κουμπωτά» πετάλια για να βελτιωθείτε. Από την στιγμή που θα βάλετε τα κουμπωτά πετάλια, θα αντιμετωπίσετε νέες αθλητικές εμπειρίες. Πέρα από τα φυσικά οφέλη, τα κουμπωτά πετάλια, είναι η αρχή ενός ψυχολογικού δεσίματος μεταξύ του ποδηλάτου και του αναβάτη, αυξάνοντας την αυτοσυγκέντρωση και την προσοχή στο μονοπάτι. Αν ξεκινήσετε την πρώτη σας επιχείρηση ως κάποια παράπλευρη δραστηριότητα από την κανονική σας δουλειά, ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει η κύριά σας δουλειά γιατί δεν θα συμμετέχετε με όλη σας την ψυχή σε αυτή. Θα πρέπει να «κουμπωθείτε» να γίνετε «ένα» ώστε να απογειωθεί.
  • Αποδεχτείτε το ρίσκο για χάρη της ροής. Όταν ποδηλατείτε προς ένα πολύ τεχνικό σημείο, τις περισσότερες φορές αν διατηρήσετε την ταχύτητάς σας, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πέσετε από το ποδήλατο. Φαίνεται αντιφατικό και σίγουρα αν πέσετε με μεγαλύτερη ταχύτητα θα χτυπήσετε περισσότερο, αλλά τις περισσότερες φορές, αυτή η έξτρα ταχύτητα σας βοηθάει να διατηρήσετε καλύτερα τον έλεγχο, σας δίνει την δυνατότητα για πιο εύκολους και γρήγορους ελιγμούς, οπότε μειώνονται οι πιθανότηττες πτώσης.
  • Να ποδηλατείτε με τους ανθρώπους που θέλετε. Όταν μοιράζεστε το μονοπάτι με ανθρώπους που θέλετε, που συμπαθείτε και σας κάνουν να περνάτε όμορφα, τότε η ποδηλασία γίνεται μια μοναδική εμπειρία, ακόμη και αν η διαδρομή είναι δύσκολη για εσάς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις επιχειρήσεις. Προσπαθήστε να συμπορεύεστε με ανθρώπους που θέλετε και υπάρχει συμπάθεια και όχι μόνο με καλούς στην δουλειά τους ανθρώπους.
  • Παραμείνετε χαλαροί στο ποδήλατο. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζετε στο βουνό μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορες και με ανωμαλίες αρκετά συχνά. Μπορεί να πιστεύετε πως αν κρατάτε με όλη σας την δύναμη το τιμόνι θα είστε πιο ασφαλείς αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν θέλετε να παραμείνετε επάνω στο ποδήλατό σας, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να κρατάτε πιο χαλαρά το τιμόνι. Όταν μεγαλώνει μια επιχείρηση σε πολυπλοκότητα, υπάρχουν ορισμένα σημεία που ο επιχειρηματίας θα πρέπει να χαλαρώσει τα δεσμά του και να τα αφήσει να εξελιχθούν/αναβαθμιστούν. Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές, αλλά είναι αναγκαίο.
  • Να προσέχετε την ενέργειά σας. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το «σούρωμα«. Να αδειάσετε από ενέργεια. Μπορεί να βρεθείτε στη μέση του πουθενά, χωρίς νερό και φαγητό λόγω κακής σχεδίασης. Η προσοχή στον ρυθμό κατανάλωσης πόρων είναι πολύ σημαντική για να ολοκληρώσετε κάτι που ξεκινήσατε. Οι επιχειρήσεις πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τα κεφάλαιά τους, τις ταμειακές ροές, τα κόστη κτλ.

logoiepixeirhmatikothtas (1)

  • Να δίνεται ιδιαίτερη σημασία όταν βρίσκεστε κάπου που ΔΕΝ πρέπει να πέσετε. Τα μονοπάτια είναι γεμάτα κινδύνους, είτε είναι βράχια, είτε κοφτερές πέτρες, είτε μαζεμένη άμμος σε κάποια στροφή και μια λάθος κίνηση την λάθος στιγμή θα σας βρει να είστε ξαπλωμένος στο έδαφος και τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, με σοβαρούς τραυματισμούς. Στα πρώτα βήματα της καριέρα σας, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το γύρω περιβάλλον θα σας βοηθήσει να πατήσετε γερά στα πόδια σας, να αποκτήσετε εμπειρίες και να συνεχίσετε να ανεβαίνετε σκαλιά, χωρίς ατυχήματα.
  • Αναγνωρίστε τα δύσκολα και βραχώδη μέρη της διαδρομής. Υπάρχουν σημεία στα μονοπάτια που είναι πολύ τεχνικά και πολλές φορές κατεβαίνουμε από το ποδήλατο ώστε να το πάρουμε στα χέρια για να συνεχίσουμε. Υπάρχουν όμως μερικοί άνθρωποι, που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν. Ξανά και ξανά, μέχρι να τα καταφέρουν. Αν φτάσουν στην μέση, δεν συνεχίζουν περπατώντας, αλλά κατεβαίνουν για να ξαναπροσπαθήσουν. Θα πρέπει η πρόκληση να γίνει μέρος της διασκέδασής σας. Έπειτα, μάλλον θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που θα αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις.
  • Αγοράστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν είναι σπάνια η εικόνα ενός ποδηλάτου αξίας 5-6,000€ επάνω σε ένα αυτοκίνητο που δεν κοστίζει ούτε τα μισά χρήματα. Αν και αυτά τα ποδήλατα τις περισσότερες φορές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι πολύ τεχνολογικά ανεπτυγμένα και άρτια, δεν κάνουν από μόνα τους έναν μέτριο αναβάτη πιο ανταγωνιστικό, όπως και ένα ποδήλατο βουνού των 150€ από κάποιο σούπερ-μάρκετ, δεν είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας στα μονοπάτια. Οπότε λοιπόν, θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εργασία που θέλετε και όχι απλά τον καλύτερο εξοπλισμό που κυκλοφορεί.
  • Μην ξεχάσετε την διασκέδαση. Μπορεί η ποδηλασία βουνού να είναι αρκετά δύσκολη, ταπεινωτική και αγχωτική κατά καιρούς, αλλά με τόσο υψηλό επίπεδο και καταπληκτικούς ανθρώπους και αθλητές που την περιβάλλουν, θα δείτε με τον καιρό ότι θα αρχίσετε να διασκεδάζετε με τις προκλήσεις. Θα αρχίσετε να ενθουσιάζεστε με αυτές. Ως επιχειρηματίες, διαλέγετε την διαδρομή σας, η οποία κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι αυτή που έχετε σχεδιάσει.
Previous Article

Αυτό είναι το ποδήλατο με το οποίο έσπασε το Hour Record ο Bradley Wiggins.

Next Article

Ποια είναι τα «προβλήματα» με τα ηλεκτρικά ποδήλατα;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια