Αυτό είναι το ποδήλατο με το οποίο έσπασε το Hour Record ο Bradley Wiggins.

Author: 1 σχόλιο Share:
wigginsbike (6)

Την εντυπωσιακή προσπάθεια του Bradley Wiggins συνοδεύει το επίσης εντυπωσιακό Pinarello Bolide HR το οποίο ήταν το «όπλο» του ώστε να σπάσει το Hour Record.

Κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Jaguar όπου και με την βοήθεια της τελευταίας ηλεκτρονικής τεχνολογίας CFD (Computational Fluid Dynamics) το ποδήλατο πίστας Bolide, φτιάχτηκε με τρόπο τέτοιο, ώστε να έχει 7,5% καλύτερη αεροδυναμική απόδοση από το αντίστοιχο μοντέλο δρόμου.

Πέρα από το στένεμα του πίσω τριγώνου ώστε να δέχεται άξονα ποδηλάτου πίστας 120mm, άλλη κύρια αλλαγή ήταν ο επανασχεδιασμός του μπροστά πιρουνιού ώστε να γίνει πιο στενό και να έρθει πιο κοντά στην επιφάνεια του μπροστά τροχού. Επίσης τα γρανάζια και τα κέντρα των τροχών έχουν αεροδυναμικές βελτιώσεις.

wigginsbike (2) wigginsbike (1)

Το τιμόνι που χρησιμοποίησε ο Wiggins είναι τυπωμένο σε εκτυπωτή 3D, από τιτάνιο το οποίο ήταν ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του Hour Record, κρατώντας τους ώμους του Wiggins όσο πιο κλειστούς γινόταν, ενώ παρέμεινε η θέση του σώματός του αρκετά άνετη για όλη την διάρκεια του event.

wigginsbike (3) wigginsbike (7)

Για πετάλια και cleat παρέμεινε πιστός στην Speedplay που υπάρχει μια συνεργασία χρόνων χρησιμοποιώντα τα Zero Aero cleat σε συνδυασμό με τα Zero πετάλια.

wigginsbike (9)

Μπορεί να φαίνεται περίεργη η προτίμηση του Wiggins σε ένα σετ cleat τα οποία είναι στην ουσία σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν εύκολη μετακίνηση με τα πόδια, αλλά επίσης διαθέτουν μια επιφάνεια με λακκάκια, παρόμοια με μια μπάλα, η οποία -στην θεωρία τουλάχιστον- δημιουργεί έναν στροβιλισμό στρώματος αέρα, ο οποίος παραμένει κοντά στην επιφάνεια του πεταλιού για περισσότερη ώρα, μειώνοντας την αντίσταση από τον αέρα.

Τέλος, το Pinarello Bolide HR, είχε τα χρώματα της Αγγλίας, το οποίο ξεχωρίζει σε αντίθεση με το μαύρο -και σύμφωνα με πληροφορίες βαρύτερο- ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο Wiggins κατά την προπόνηση.

Previous Article

BMX στο εγκαταλελειμμένο στάδιο του Silverdome. (video)

Next Article

Ποδηλασία βουνού και επιχειρηματικότητα. Τι μπορείτε να μάθετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια