Αναλογικό κοντέρ ποδηλάτου, με βελόνα όπως παλιά, αλλά με δεδομένα από GPS; Φερ’ το τώρα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
omata one analog gps speedometer (4)

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θα θυμάστε τα αναλογικά κοντέρ για τα ποδήλατα με την βελόνα που θύμιζαν πολύ κοντέρ αυτοκινήτου. Πλέον όμως με τα smartphone και την εξέλιξη της τεχνολογίας, όλοι το έχουμε γυρίσει στα GPS και τα ψηφιακά κοντέρ.

H Omata, μια Φιλανδική εταιρία, νοστάλγησε τις εποχές με τα αναλογικά κοντέρ και θέλησε να φτιάξει κάτι παρόμοιο. Η μόνη διαφορά όμως πλέον είναι πως το One -όπως ονομάζεται- θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα από έναν δέκτη GPS -για την ταχύτητα- και όχι από μαγνητικό αισθητήρα στον τροχό. Η ένδειξη προς τον αναβάτη όμως, θα είναι η παλιά κλασική αναλογική με βελόνα!

omata one analog gps speedometer (1) omata one analog gps speedometer (5)

Πέρα όμως από το ρετρό, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ένα αναλογικό κοντέρ είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη από τα ψηφιακά. Κατ’ αρχήν, είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να δει την ταχύτητα του ΄με μια ματιά στην βελόνα ενός αναλογικού κοντέρ, παρά να ψάχνει σε ποιο από τα μενού είναι η ταχύτητα. Μην αναφέρουμε πως πολλές φορές οι οθόνες από τα οικονομικότερα ψηφιακά κοντέρ είναι αρκετά κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να μην φαίνεται με μια ματιά!

Επιπλέον το Omata One δεν χρειάζεται να συνδεθεί με κάποιο smartphone καθώς διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη GPS ώστε να υπολογίζει την ταχύτητα του ποδηλάτου. Πέρα από την ταχύτητα όμως, δουλεύει σαν μια κανονική μονάδα GPS, υπολογίζοντας και καταγράφοντας το ίχνος και την διαδρομή, το υψόμετρο, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και τον χρόνο που ποδηλατείτε.

omata one analog gps speedometer (3) omata one analog gps speedometer (2)

Φυσικά και μπορείτε να ανεβάσετε όλα αυτά τα δεδομένα σε κάποια πλατφόρμα όπως για παράδειγμα το Strava. Για να αξιοποιήσετε και αυτές τις δυνατότητες όμως θα πρέπει να συνδεθεί η μονάδα με έναν υπολογιστή ώστε να μπορέσετε να «ανεβάσετε» τα δεδομένα. Προς το παρόν δεν είναι συμβατό με παλμογράφους, αισθητήρες στροφών και βατόμετρα αλλά αναμένεται να προστεθούν αυτές οι δυνατότητες σε μελλοντικές εκδόσεις.

Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη μέσω USB και έχει την δυνατότητα συνεχόμενης καταγραφής μέχρι 24 ώρες. Το βάρος του εξαιρετικά χαμηλό και μικρότερο των 100 γραμμαρίων (97 γραμμάρια για την ακρίβεια).

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερα μπορείτε να δείτε στην καμπάνια στο Kickstarter και από ό,τι βλέπουμε έχει εκπληρωθεί ο στόχος τους!

Previous Article

Γιορτή εγκαινίων για το Patras Pump track στις 23-24 Απρίλη. Μην το χάσετε!

Next Article

Tiger Trail και 2ος γύρος Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια