Γιορτή εγκαινίων για το Patras Pump track στις 23-24 Απρίλη. Μην το χάσετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
afisa egkainia pump track patra

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου, γίνεται η επίσημη παρουσίαση και τα εγκαίνια για την πίστα Pump track στην Πάτρα. Επίσημος καλεσμένος είναι ο Δήμαρχος Πάτρας, κ.Πελετίδης Κωνσταντίνος, όπου χωρίς την συνεισφορά του δεν θα υπήρχε ένα τόσο διασκεδαστικό μέρος για όλους στο Λιμάνι της Πάτρας.

Τι είναι μια πίστα pump trackpatra pump track mtb sun

Η πίστα pump track είναι μια χωμάτινη κυκλική διαδρομή με ειδικά διαμορφωμένες στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα. Σκοπός της είναι η ενδυνάμωση του αναβάτη μέσω του pumping καθώς έχει τέτοια διαμόρφωση που επιτρέπει την άνοδο της ταχύτητας χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποιος «πετάλι». Είναι επίσης κατάλληλη για ποδηλάτες μικρότερης ηλικίας καθώς όλη η διαμόρφωση της πίστας είναι τέτοια που μόνο οι έμπειροι αναβάτες μπορούν να πάνε πραγματικά γρήγορα και να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακά άλματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αρκούνται στο να γυρνάνε γύρω-γύρω.

patra pump track (2) patra pump track (4) patra pump track (3) patra pump track (1)

Κατά το διήμερο των εγκαινίων, το Σάββατο 23-4 από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση αλλά και η πρώτη επίσημη δοκιμή της πίστας από τον κόσμο. Την Κυριακή 24-4 και τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί αγώνας challenge, όπου οι αγωνιζόμενοι θα αναμετρηθούν για το ποιος θα κάνει πιο γρήγορα τον γύρο της πίστας, χωρίς όμως να κάνει ούτε μια πεταλιά!

Ποιος έχει φτιάξει τη πίστα pump track;patra pump track mtb sunset (1)

Η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας «Ερυμάνθιος Κάφρος» (Λ.Ο.Π.Π) η οποία ιδρύθηκε από μια παρέα ατόμων μόλις πριν ένα χρόνο -παρά τις δεκαετίες φιλίας που ενώνουν τα ιδρυτικά της μέλη. Η απόφαση για την δημιουργία ενός συλλόγου, πάρθηκε διότι όλοι ήθελαν μια πιο οργανωμένη και επίσημη φωνή όσον αφορά την προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας βουνού και όχι μόνο. Κύριοι στόχοι της είναι η οργάνωση και διεξαγωγή αγώνων ορεινής ποδηλασίας, η κατασκευή νέων και η συντήρηση υπαρχόντων μονοπατιών και η δημιουργία χώρων άθλησης -όπως είναι και η πίστα pump-track.

Όσοι είστε στην περιοχή, μην χάσετε τα εγκαίνια, καθώς θα είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό event.

Previous Article

Spring Classics: 80o La Flèche Wallonne!

Next Article

Αναλογικό κοντέρ ποδηλάτου, με βελόνα όπως παλιά, αλλά με δεδομένα από GPS; Φερ’ το τώρα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια