Αυλαία για το Sfendami Night Trail για 7η συνεχόμενη χρονιά!  

Author: Χωρίς σχόλια Share:
sfendami-night-trail-2016-4

Έπεσε  η αυλαία για το 7ο Sfendami Night  Trail  στην κεντρική πλατεία της Σφενδάμης. Η βραδιά κύλισε πολύ ωραία και δεν έλειπε τίποτα. Δρομείς, ποδηλάτες, εθελοντές, θεατές και φυσικά αλλαγές και στις διαδρομές.

H εταιρία Shimano για ακόμη μια χρονιά είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη.

Η κεντρική πλατεία της Σφενδάμης πλημμύρησε από αθλητές και συνοδούς αυτών, ενώ δεν έλειπαν και τα παιδιά καθώς υπήρχε ένας αγώνας μόνο για αυτά!  sfendami-night-trail-2016-9

Η ομάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η Νίκη Βόλου με 22 αθλητές παρόν, 3 προπονητές  και συνοδούς . Το παρόν έδωσε και ο Φώτης από τα Γρεβενά προσφέροντας μανιταρόσουπα και πένες μακαρόνια σε όλους τους αθλητές και τους παρευρισκομένους. Στους παρευρισκομένους βρέθηκε και το κτήμα ΧΡΟΝΗΣ με τα βιολογικά μέλια από την Φλώρινα.

sfendami-night-trail-2016-8

Λόγω της βροχόπτωσης τις τελευταίες δύο ημέρες, η διοργανώτρια αρχή αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στις διαδρομές. γεγονός που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους συμμετέχοντες, καθώς όλοι ήταν προετοιμασμένοι για τις «κλασικές» διαδρομές που φημίζεται η Σφενδάμη. Ειδικά οι εργασίες προετοιμασίας που έγιναν κατά τις τελευταίες 20 ημέρες θα ικανοποιούσαν και τον πιο απαιτητικό δρομέα ή ποδηλάτη.

sfendami-night-trail-2016-7

Η απόφαση αλλαγής της διαδρομής πάρθηκε καθώς οι χαραγμένες και πανέτοιμες διαδρομές με τα εκπληκτικά μονοπάτια κρίθηκαν επικίνδυνα και μη ασφαλή. Η διοργανώτρια αρχή ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ με την ΕΠΟΜΕΑ πού είχε αναλάβει την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων  στην επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών (διάσωση-υγειονομική κάλυψη ) έκριναν ακατάλληλη την διεξαγωγή των αγώνων σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

sfendami-night-trail-2016-10

Η διαδρομή τελικά ήταν ασφάλτινη ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και των εθελοντών. 

Η γραμμή τερματισμού στον ποδηλατικό αγώνα βρήκε νικητή τον Ηλία Τσορτουκτσίδη SMF TEAM και νικήτρια την Ουρανία Γιαννοπούλου.

sfendami-night-trail-2016-6

Στον αγώνα τρεξίματος των 17,5 χιλ νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης Κουρκουρίκης  PEARL IZUMI /KOURKOURIKIS TRAINING GROUP   ,2ος Ο Νίκος Αλεξανδρίδης και 3ος ο Ποιμενίδης Δημήτρης ΑΠΣΔ ΖΕΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Νικήτρια αναδείχτηκε η Έφη Φλώρου με 2η την Νικολέτα Γεράρδη και 3η την Στυλιανή Λάσκου.

sfendami-night-trail-2016-5

Στον αγώνα των 10 χιλ στην κατηγορία ανδρών 1ος Αρης Σώβας ΝΗΡΕΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2ος Γαλανός Κώστας OLUMPOUS TRT και   3ο  τον Καραντάκο Δημήτρη ΓΣΒ ΝΙΚΗ.

Στην κατηγορία γυναικών  1η Η Χριστίνα Κατσουράνη ,2η η Ξανθίπη Φαλατζικιώτη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και 3η Δήμητρα Αλεξανδρίδου ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη για τον χαμό συνανθρώπου μας και μέλους της ΕΠΟΜΕΑ.

sfendami-night-trail-2016-3

Η ΕΠΟΜΕΑ που είχε την κάλυψη του 7ου Sfendami Mountain Festival το Σαββάτο στην περιοχή της Συντίκης Σερρών είχαν αναλάβει και εκεί ένα αντίστοιχο αγώνα ποδηλασίας για την ασφαλή διεξαγωγή του. Ενώ ήταν στην διαδικασία ελέγχου των διαδρομών λόγο παρατεταμένης βροχόπτωσης στην περιοχή του Μπέλλες το Σαββάτο οπού θα εξελίσσονταν ο αγώνας, όχημα της διοργάνωσης τζιπ με 2 έμπειρους εθελοντές της, γλίστρησε μέσα στης λάσπες με τραγικό αποτέλεσμα να φύγει σε επικίνδυνο σημείο. Από το συμβάν ανασύρθηκε νεκρή η εθελόντρια, ενώ ο 2ος εθελοντής ήταν βαριά τραυματισμένος. 

Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια συνανθρώπου μας και μάλιστα σε υπηρεσία για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

sfendami-night-trail-2016-2

Ως διοργανώτρια αρχή το αρχικό μας μέλημα για την οποιαδήποτε απόφαση μας είναι η ασφάλεια σας.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές , τους συνοδούς πού βρέθηκαν στο 7ο Sfendami Night Trail.

sfendami-night-trail-2016-1

Τον Φώτη από τα Γρεβενά με τα παραδοσιακά προϊόντα που προσέφερε σe όλους τους παρευρισκομένους

Το κτήμα ΧΡΟΝΗΣ με τα προϊόντα μελιού.

Την εταιρία shimano για την τεχνική υποστήριξη και τα δώρα που διέθεσε στους νικητές των αγώνων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου που είχε αναλάβει την ασφάλεια στην εξέλιξη των αγώνων.

Τους εθελοντές της διοργάνωσης και της Παλαιοστάνης.

Τον Παντελή Τσετζεβέλη δημοσιογράφο και ανταποκριτή του ΑΠΕ για την δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη.

Την ΕΠΟΜΕΑ πού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με 20μελή αποστολή  μέσα σε ένα βαρύ κλίμα λόγω του γεγονότος που είχε διαδραματιστεί στην Σιντίκη Σερρών.

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων συνέβαλε στον ΣΦΕΝΔΑΜΟ στην τροποποίηση των διαδρομών με τελική  θετική εξέλιξη των αγώνων  καθώς όλοι οι αθλητές τερμάτισαν ασφαλείς και με χαμόγελα.

Aποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση στην σελίδα www.sfendami .gr

Ραντεβού ανανεώνεται για τον Απρίλιο 2017 στην Σφενδάμη για το 11ο SMF Sfendami Mountain Festival.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ

Previous Article

Test Merida Scultura 4000- Και φρένο και γκάζι!

Next Article

sh-REDZBETZ. H 22-χρονη Ιταλίδα που θέλει να συμμετέχει στο Fest Series! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια