Στις 10/5 παίρνουμε τα ποδήλατα μας και πάμε στην δουλειά! Η Παγκόσμια Ημέρα ‘Bike to Work’ είναι γεγονός!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike commuter

Η 10η Μαΐου έχει επιλεχθεί από την ομάδα του Strava ως η Παγκόσμια Ημέρα με ποδήλατο στην δουλειά, ώστε να βοηθήσει στην βελτίωση των υποδομών κάθε πόλης για τους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Δεν είναι μυστικό πως πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το Strava για να καταγράφουμε τις καθημερινές μας μετακινήσεις από και προς την εργασία μας, ώστε να μαζεύουμε χιλομετράκια. Αυτά τα δεδομένα λοιπόν θα χρησιμοποιήσει η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα, στην προσπάθειά της να βοηθήσει με την βελτίωση των ποδηλατικών υποδομών.

Στο Strava Metro είναι συγκεντρωμένες εκατομμύρια ανώνυμες καθημερινές αστικές μετακινήσεις και αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τους πολεοδόμους ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Περισσότεροι από 70 οργανισμοί Παγκοσμίως χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο και γι’αυτόν τον λόγο η 10η Μαΐου κηρύχθηκε από το Strava ως η Παγκόσμια Ημέρα με ποδήλατο στην δουλειά, ώστε να μπορέσουν να μαζευτούν ακόμη περισσότερα δεδομένα.

global commute day badgeΟ αντιπρόεδρος μάρκετινγκ του Strava, Gareth Nettleton, σχολίασε: «Το Strava Metro είναι ένα επαναστατικό προϊόν που μόνο μια επιχείρηση όπως το Strava μπορούσε να δημιουργήσει. Από το 2009 βοηθάμε τους δρομείς και τους ποδηλάτες να καταγράφουν τις διαδρομές τους και τα δισεκατομμύρια ανώνυμα στατιστικά και διαδρομές που έχουμε μας έδωσαν μοναδικές προοπτικές στο πως κινούνται μέσα στις αστικές περιοχές. Όταν συνδυάσουμε αυτή την προοπτική με τα δεδομένα ερευνών των τοπικών κοινωνιών, έχουμε ένα πολύ διαφωτιστικό πλάνο για τους πολεοδόμους και τους δήμους που θέλουν να βελτιώσουν και να προωθήσουν το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης».

Για να συμμετέχετε και εσείς στην Παγκόσμια Ημέρα με ποδήλατο στην δουλειά, δεν έχετε παρά να συμμετέχετε στην συγκεκριμένη πρόκληση (challenge) του Strava όπου και μετά την ολοκλήρωση της θα λάβετε μια μοναδική ψηφιακή καρφίτσα! (badge)

Πλέον η καθημερινή σας συνήθεια χρησιμοποίησης του ποδηλάτου προς την δουλειά γίνεται ένας τρόπος ζωής που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Previous Article

Cycliq Fly6, πίσω φως με ενσωματωμένη κάμερα!

Next Article

Τι γίνεται όταν σε κυνηγάει μια στρουθοκάμηλος; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια