Cycliq Fly6, πίσω φως με ενσωματωμένη κάμερα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cycliq fly6 integrated rear light and camera (1)

Το Cycliq Fly6 είναι ένα πίσω φως με ένταση 30-lumen, το οποίο έχει και ενσωματωμένη κάμερα 720p HD. Δεν έχει καμιά διαφορά στην τοποθέτηση, τοποθετείται όπως όλα τα πίσω φώτα της αγοράς στο παλουκόσελο αλλά πέρα από την ασφάλεια και την ορατότητα που προσφέρει μπορεί ταυτόχρονα και να καταγράφει τις διαδρομές σας. Οι κάμερες που τοποθετούνται στο κράνος έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς και η Fly6 προσφέρει μια πιο περιορισμένη καταγραφή, αλλά εξίσου αποτελεσματική.

Αρχικά ας δούμε το Fly6 ως φως. Το μέγιστο των 30 lumens, είναι αρκετό για να φαίνεστε από μια απόσταση 800 μέτρων, ενώ υπάρχουν και πολλές διαφορετικές επιλογές φωτισμού, αλλά και διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Αν και στην αγορά υπάρχουν πολύ πιο δυνατά πίσω φώτα, τα 30 lumens είναι σίγουρα αρκετά για τους περισσότερους ποδηλάτες.

 cycliq fly6 integrated rear light and camera (3) Όσον αφορά την ενσωματωμένη κάμερα, έχει ανάλυση 1280×720 με 30fps. Σίγουρα δεν ανταγωνίζεται τις κάμερες οι οποίες είναι σχεδιασμένες για αυτή την χρήση σε άποψη ποιότητας, αλλά δεν είναι και μια κάμερα δράσης. Είναι μια κάμερα, που απλά καταγράφει τι συμβαίνει πίσω σας.

Παρά το μικρό μέγεθος, η ποιότητα του ήχου είναι ικανοποιητική καθώς διαθέτει εσωτερικό μικρόφωνο. Δεδομένου όμως ότι η Fly6 τοποθετείται στο παλουκόσελο έχει ως αρνητικό ότι καταγράφει και την βοή και τους κραδασμούς από τον δρόμο, αλλά χωρίς να εμποδίζει τους φυσικούς ήχους ή τις συνομιλίες.

Η Fly6 καταγράφει όταν το φως είναι αναμμένο και τα πάντα αποθηκεύονται σε μια ενσωματωμένη κάρτα μνήμης MicroSD 8GB. Η συσκευή μπορεί να υποστηρίξει μέχρι32GB -κάτι το οποίο μάλλον είναι άχρηστο- καθώς υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης διαγραφής παλαιότερων αρχείων.

cycliq fly6 integrated rear light and camera (4)Αν και το μέγεθος του είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα πίσω φώτα της αγοράς, δεν σημαίνει πως ο όγκος του είναι τόσο μεγάλος που θα κάνει το ποδήλατο δρόμου σας να φαίνεται άσχημο.

Ένα ακόμη έξυπνο χαρακτηριστικό που διαθέτει η Cycliq Fly6 είναι το «incident protection technology», όπου σύμφωνα με την εταιρία αν το φως έχει κλίση 45 μοιρών για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα (δηλαδή, εάν έχετε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα ή αν έχετε πέσει για κάποιον λόγο από το ποδήλατό σας), θα συνεχίσει να καταγράφει έως και μία ώρα, πριν από την αυτόματη διακοπή. Αυτό σημαίνει ότι θα καταγράψει τα πάντα μετά το συμβάν.

cycliq fly6 integrated rear light and camera (2)Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι περίπου έξι ώρες, το οποίο γίνεται γνωστό με ηχητικά σήματα κατά την εκκίνηση της συσκευής με 4 «μπιπ» για την πλήρως φορτισμένη μπαταρία, ενώ το ένα «μπιπ» σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο από 25%. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί, ακούγεται ένα παρατεταμένο «μπιπ» και σταματάει αυτόματα η καταγραφή, αν και εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο ως φως για άλλα 90 λεπτά, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας με ασφάλεια. Η φόρτιση γίνεται μέσω μιας θύρας micro-USB και μπορεί να γίνει είτε από επιτοίχια πρίζα, είτε από τον υπολογιστή.

Η θύρα micro-USB και η υποδοχή της κάρτας μνήμης βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της συσκευής, κρυμμένα κάτω από ένα κάλυμμα σιλικόνης. Αδιάβροχη και στεγανή από τα στοιχεία της φύσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όσον αφορά το βάρος της, η Fly6 είναι 113g, βαρύτερη μεν από άλλα φώτα αλλά μην ξεχνάτε πως διαθέτει και ενσωματωμένη κάμερα!

Το κόστος είναι 130€, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει από την εταιρία και εμπρόσθιο φως με κάμερα το Cycliq Fly12 (με 400 lumens φωτισμό!)

Previous Article

Mountain Bike vs Ποδόσφαιρο! (video)

Next Article

Στις 10/5 παίρνουμε τα ποδήλατα μας και πάμε στην δουλειά! Η Παγκόσμια Ημέρα ‘Bike to Work’ είναι γεγονός!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια