10ο ετάπ – O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη φορά στο Tour de France!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
10ο ετάπ - O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη στο Tour de France

Ο Michael Matthews (Orica-BikeExchange) για πρώτη φορά στην καριέρα του κερδίζει ένα ετάπ στο Tour de France την Τρίτη στο Revel.

Ο συναθλητής του Matthews, ο Daryl Impey οδήγησε το σπριντ με έξι αναβάτες. Βρισκόταν πριν τον Greg Van Avermaet (BMC Racing) στα τελευταία 200 μέτρα του αγώνα. Ο Matthews αντέδρασε γρήγορα, ο Sagan ήταν αδύνατον να ακολουθήσει τον Αυστραλό και τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος στο 10o ετάπ τερμάτισε ο Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

«Μόλις κέρδισα ένα ετάπ στο Tour de France, μετά από δύο άσχημα χρόνια σ΄αυτόν τον αγώνα. Ήμουν πολύ κοντά στο να τα παρατήσω και να επικεντρωθώ σε άλλους αγώνες. Σήμερα όμως έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα.», είπε ο Matthews.

10ο ετάπ - O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη στο Tour de France

Η καλύτερη θέση που είχε πάρει ο Matthews, μέχρι στιγμής στο Tour de France ήταν να βγει πέμπτος στο δεύτερο στάδιο στο Cherbourg. Μαζί με 2 συναθλητές του, οι οποίοι έτρεχαν για πρώτη φορά στο Tour, βελτίωσαν πολύ τις πιθανότητες του να κερδίσει το σημερινό ετάπ.

«Σκοπεύαμε να κάνουμε ένα γερό σπριντ προς το τέλος, μετά την τελευταία δύσκολη ανάβαση. Δουλεύουμε σαν ομάδα, οποιοσδήποτε και αν τερματίσει, δίνοντας το 110 τις εκατό του εαυτού μας. Έπρεπε να δείτε τον Luke Durbridge και τον Daryl Impey, πως τα έδωσαν όλα για να τερματίσω. Δεν υπάρχουν λόγια!», πρόσθεσε ο Matthews.

O Peter Sagan προσπάθησε στα τελευταία 200 μέτρα του αγώνα να κερδίσει τον Matthews όμως δεν τα κατάφερε. «Έβαλα πολύ δύναμη σ’ αυτό το ετάπ και επιτέθηκα από πλάγια. Χωριστήκαμε με τους υπόλοιπους στα τελευταία 25 χιλιόμετρα. Στο τέλος επιτέθηκα αρκετά στην ανάβαση.», λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Sagan.

10ο ετάπ - O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη στο Tour de France

«Όταν ο αθλητής από την Orica επιτέθηκε στα τελευταία τρία χιλιόμετρα κι εγώ τον κυνηγούσα, ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω όλη τη δουλειά ως το τέλος. Είμαι χαρούμενος για τον Michael που κέρδισε ένα ετάπ στο Tour de France. Επίσης είμαι χαρούμενος για τους πόντους που έχω για την πράσινη φάνελα.» πρόσθεσε ο Sagan.

10ο ετάπ - O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη στο Tour de France

Ο Chris Froome (Team Sky), από την άλλη, δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη και την Τρίτη. Έχοντας το προβάδισμα εδώ και μέρες στο Tour de France, το διατήρησε δίχως προβλήματα, τερματίζοντας περίπου 10 sec πίσω από τον Matthews.

10ο ετάπ - O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη στο Tour de France

Previous Article

Tour de France-O Peter Sagan νικητής του 11ου ετάπ στο Montpellier!

Next Article

Θες να αυξήσεις τις επιδόσεις; Βελτίωσε την προπόνησή σου με τα σωστά συμπληρώματα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια