Θες να αυξήσεις τις επιδόσεις; Βελτίωσε την προπόνησή σου με τα σωστά συμπληρώματα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
συμπληρώματα διατροφής

Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας; Η πράξη έχει δείξει πως ναι, γίνεται!

Πριν, όμως, δούμε ποια από αυτά θα βοηθήσουν το σώμα σας και θα τονώσουν τον οργανισμό σας, θα ήταν προτιμότερο να δούμε τι ακριβώς είναι τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά και ποιοι τα χρειάζονται. 

Δρουν συμπληρωματικά

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα που περιέχουν συμπυκνωμένα, ένα ή περισσότερα, θρεπτικά συστατικά τα οποία προορίζονται στο να συμπληρώνουν το ημερήσιο διαιτολόγιο του ανθρώπου. Απευθύνονται σε ανθρώπους των οποίων η διατροφή δεν είναι ισορροπημένη ή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα οι αθλητές.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν ανήκουν στην κατηγορία των κοινών τροφών, αλλά ούτε στην κατηγορία των φαρμάκων. Διατίθενται στο εμπόριο σε δοσομετρικές μορφές. Συνήθως έχουν την μορφή σκόνης σε φακελάκια, gel, ταμπλέτες ή κάψουλες.

Ένας έμπειρος ποδηλάτης, γνωρίζοντας τι να χρησιμοποιήσει και πότε, μπορεί να δει μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις του. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή και πολλές φορές εντυπωσιακά!

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερους χρόνους. Υπάρχουν όμως και τα συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν την ώρα που ξεκουράζεστε. Αυτό είναι άλλωστε και το κλειδί της επιτυχίας! Όσο περισσότερο ξεκουράζεστε, τόσο περισσότερο θα βελτιώνετε τους χρόνους σας.

Ας δούμε, όμως, ποια είναι αυτά τα συμπληρώματα που θα τονώσουν και θα ενδυναμώσουν το σώμα σας με σκοπό να πετύχετε υψηλότερες επιδόσεις.

Πριν την προπόνηση

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε την διατροφή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Όμως, πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να έχετε προετοιμάσει το σώμα σας κατάλληλα. Ο καλύτερος τρόπος είναι με την κατανάλωση ηλεκτρολυτών είτε με την μορφή υγρού είτε με την μορφή gel. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επιλέξετε ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην καύση λίπους.

συμπληρώματα διατροφής

Επίσης, πριν την προπόνηση μια μπάρα είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, καθώς αυξάνει τα επίπεδα των υδατανθράκων που μπορούν να αφομοιωθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα σας.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης

Η λήψη ηλεκτρολυτών είναι απαραίτητη και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μπορείτε να τους πάρετε σε μορφή υγρού, αλλά και σε μορφή ταμπλέτας. Η λήψη ηλεκτρολυτών σε μορφή ταμπλέτας είναι ιδιαίτερα βολική γιατί μπορείτε να τις καταναλώσετε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή.

Αρκετά βοηθητικό κατά την διάρκεια της προπόνησης είναι το Carbo Booster, το οποίο έχει σχεδιαστεί για επιπλέον φόρτωση υδατανθράκων σε περιπτώσεις που η ένταση της προπόνησης είναι υψηλή, σε ψυχρότερες θερμοκρασίες αλλά και σε περιπτώσεις που ο χρόνος πρόσληψης είναι περιορισμένος και πρέπει να αυξηθεί η αναλογία υδατανθράκων ανά δόση.

συμπληρώματα διατροφής

Μετά την προπόνηση

Είναι η στιγμή που πρέπει να δώσετε την περισσότερη έμφαση. Σ’ αυτό το σημείο το σώμα σας πρέπει να ξεκουραστεί, έχει ανάγκη να αναπληρώσει τις δυνάμεις του. Το σώμα αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλά σάκχαρα και πρωτεΐνη, που περιέχουν οι τροφές, για να αποκατασταθεί πλήρως. Για τον λόγο αυτό, θα ήταν ιδανικό για το σώμα σας να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής που προσφέρουν πρωτεΐνη, αμινοξέα, γλουταμίνη και ηλεκτρολύτες με βιταμίνες. Όλα τα παραπάνω δρουν καταλυτικά και βοηθούν τους εξαντλημένους μυς να απορροφήσουν τα απαραίτητα συστατικά.

συμπληρώματα διατροφής

Επίσης πολύ βοηθητική, για το σώμα, μετά την προπόνηση είναι μια μπάρα με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Μια τέτοια μπάρα συνεισφέρει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας, πολύ σημαντικό για τον οργανισμό.

Είναι κοινό για τους ποδηλάτες να ιδρώνουν πολύ κατά την διάρκεια της προπόνησης και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υγρών από το σώμα και αφυδάτωση. Λαμβάνοντας τα σωστά συμπληρώματα διατροφής, θα βοηθήσετε το σώμα σας να επανακτήσει αυτά τα υγρά και ταυτόχρονα θα βελτιώσετε τις επιδόσεις σας.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε, λοιπόν, είναι να καταναλώνετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής πριν και μετά την προπόνηση σας. Πριν την προπόνηση, να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που θα το βοηθήσουν να ανταπεξέλθει καλύτερα. Μετά την προπόνηση, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσουν το σώμα σας να ξεκουραστεί. Θυμηθείτε, ότι όσο περισσότερο ξεκουράζεστε, τόσο θα βελτιώσετε τις αποδόσεις σας!

*Τα προϊόντα που σας προτείνουμε βρίσκονται στο online shop τoυ Pharmnet, εταιρίας-χορηγού του sela.gr. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι άνθρωποι της Pharmnet ασχολούνται ενεργά με την ποδηλασία όπως εμείς κι εσείς.

Previous Article

10ο ετάπ – O Michael Matthews κερδίζει για πρώτη φορά στο Tour de France!

Next Article

Hardtail και πάλι hardtail.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια