15 διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας! (Μέρος 2/3)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Cormet de Roselend road bike

Συνεχίζοντας από το πρώτο μέρος, δείτε τις υπόλοιπες 5 από τις διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας.

Παραμένουμε Ευρώπη για την ευκολία πρόσβασης από την χώρα μας.

6) Col du Galibier, Γαλλία
Col du Galibier road bike scenery
Είναι η αγαπημένη ανάβαση του Henri Desgrange -ιδρυτή του Tour de France- και μόνο αυτό λέει πολλά. Μια πάρα πολύ δύσκολη ανάβαση που συνδυάζει την φυσική ομορφιά και τις υψηλές φυσικές απαιτήσεις. Με 7% κλίση για 17,6 χιλιόμετρα, τα πόδια σας θα καίνε και ο αέρας στα 2645 είναι τόσο αραιός που δεν θα μπορείτε να ξελαχανιάσετε. Ο ίλιγκος και η θέα των Άλπεων, όμως, είναι τόσο χορταστική που κάποια στιγμή θα θελήσετε να το ξανακάνετε…

7) Route des Lacs, Γαλλία
Route des Lacs road bike scenery
Ο δρόμος μέχρι το φράγμα των Πυρηναίων στη Lac Cap de Long είναι ένας από τους λίγους ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε τέτοιο υψόμετρο στην Γαλλία και αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος για να τον επισκεφτείτε. Με τέσσερις λίμνες στην διαδρομή και ήπιες κλίσεις στην αρχή της, σίγουρα θα σας προετοιμάσουν για το αποκορύφωμα, με τις συνεχόμενες φουρκέτες μέχρι το φράγμα στην κορυφή. Ακανόνιστες κορυφές, πλούσια βλάστηση και οι πολλές λίμνες κάνουν την διαδρομή μια από τις πιο όμορφες του κόσμου.

8) Giant’s Causeway Coastal Road, Βόρεια Ιρλανδία
Giant’s Causeway Coastal Road road bike scenery
Οι όμορφοι δρόμοι δεν είναι προνόμιο μόνο όσων τους αρέσουν οι αναβάσεις. Η Βρετανία είναι το καλύτερο παράδειγμα. Ο Giant Causeway Coastal Road είναι ένας δρόμος με την θάλασσα στην μια μεριά και το άγριο τοπίο της Βόρειας Ιρλανδίας από την άλλη, με μήκος 193 χιλιόμετρα από το Londonderry μέχρι το Belfast. Η πιο μαγευτική θέα όμως, βρίσκεται μεταξύ του Bushmills και του Larne με τις απότομες πλαγιές και τις ερημικές παραλίες. Αν από την άλλη οι ανηφόρες είναι αυτό που σας «γεμίζουν», τότε στην παράκαμψη του Torr Head οι κλίσεις που φτάνουν το 20% θα σας αποζημιώσουν.

9) Grossglockner, Αυστριακές Άλπεις
Grossglockner road bike scenery
Οι καλύτερες αναβάσεις των Άλπεων, δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο της Γαλλίας και της Ιταλίας, παρόλο που αυτές οι δύο χώρες τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του TdF. Στο Grossglockner της Αυστρίας, υπάρχει μια ανάβαση 48 χιλιομέτρων με 36 στροφές η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Γαλλία και την Ιταλία, καθώς οι εναλλαγές στην βουνοπλαγιά προσφέρουν μοναδική θέα προς την κοιλάδα. Με 3798 μέτρα υψόμετρο για την κορυφή Grossglockner, ενώ ο δρόμος φτάνει μέχρι τα 2500 μέτρα, μέσα από ανθισμένα αλπικά λιβάδια, δάση και τεράστιους γκρεμούς.

10) Oberalp Pass, Ελβετικές Άλπεις
Oberalp Pass road bike scenery
Η Ελβετία είναι μια χώρα ακόμη η οποία «μοιράζεται» τις Αλπικές αναβάσεις και η πιο γνωστή ανάβαση εκεί, είναι το Oberalp Pass. Ένας φάρος σηματοδοτεί την Tomasee -πηγή του ποταμού Ρήνου- ενώ οι χαμηλότερες πλαγιές έχουν εξίσου σημαντική θέα προς την λίμνη Oberalpsee. Από εκεί ξεκινάει ένας στριφτερός ανηφορικός δρόμος, που περιβάλλεται από χιονισμένες κορυφές και Αλπικό τοπίο.

Previous Article

Η GraspLock ξεκλειδώνει μόνο με το δακτυλικό σας αποτύπωμα! (video)

Next Article

Εκλάπη Giant Glory- Έκκληση για βοήθεια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια