Η GraspLock ξεκλειδώνει μόνο με το δακτυλικό σας αποτύπωμα! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
grasp lock kleidaria   (3)

«Έξυπνες» κλειδαριές υπάρχουν αρκετές στο εμπόριο. Άλλες ξεκλειδώνουν με μαγνητικές κάρτες, άλλες μέσω bluetooth, άλλες μέσω εφαρμογής του smartphone. Η GraspLock όμως, είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν χρειάζεται αν έχετε τίποτα παραπάνω μαζί σας -βλέπε smartphone, μαγνητικές κάρτες κτλ- και αυτό διότι, ξεκλειδώνει απλά, εύκολα και γρήγορα με το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Waterloo του Καναδά, η αδιάβροχη GraspLock τροφοδοτείται από 3 μπαταρίες ΑΑΑ με διάρκεια ζωής περισσότερο από ένα χρόνο. Παρ’όλο που δεν απαιτείται κάποιο smartphone, υπάρχει εφαρμογή για iOS/Android ώστε να ενημερώνει τον χρήστη για τη χαμηλή στάθμη των μπαταριών. Σε περίπτωση που αυτές εξαντληθούν, τότε η κλειδαριά παραμένει κλειδωμένη μέχρι να μπουν καινούριες μπαταρίες.

Η εφαρμογή για το smartphone, επίσης, χρησιμοποιείται κατά την πρώτη χρήση, ώστε να γίνει το ταίριασμα της κλειδαριάς με το αποτύπωμα του χρήστη. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, πως μπορούν να εισαχθούν μέχρι και 20 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί ο χρήστης να βάλει το δακτυλικό του αποτύπωμα στην GraspLock ώστε να ξεκλειδώσει, το ξεκλείδωμα μπορεί να γίνει μέσω bluetooth με το smartphone.

grasp lock kleidaria (2) grasp lock kleidaria (1)

Η κλειδαριά είναι από σκληρυμένο χάλυβα, επικαλυμμένο με μαλακό πλαστικό -ώστε να μην προκαλεί φθορές στο ποδήλατο- και διαθέτει έναν αρθρωτό κρίκο ο οποίος ανοίγει και κλείνει σαν δαγκάνα. Η τετράγωνη διατομή του το καθιστά πιο ανθεκτικό στη κοπή από κάποιον κόφτη -σε σχέση με μια κλειδαριά κυλινδρικής διατομής- και επίσης λόγω της σχεδίασής του, δεν μπορούν να περαστούν άλλου τύπου κλειδαριές ώστε να κλειδώνει ταυτόχρονα και ο μπροστά τροχός χωρίς να αποσυναρμολογηθεί πάνω από το ποδήλατο.

Μπορεί να ξεκίνησε η καμπάνια πριν λίγες ημέρες, αλλά είναι ένα επαναστατικό προϊόν. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα στο Kickstarter.

Previous Article

Θα θέλατε το άλλο σας μισό να κάνει ποδήλατο;

Next Article

15 διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας! (Μέρος 2/3)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια