23.000 αστυνομικοί για τη περιφρούρηση του κοινού στο Tour de France!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tour-de-france-police-paris

Οι γαλλικές αρχές κάλεσαν τις ελίτ δυνάμεις αστυνομικών για την περιφρούρηση του κοινού στο φετινό Tour de France για την αντιμετώπιση πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Κάλεσαν περίπου 23.000 αστυνομικούς μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και μονάδες από την National Gendamerie Intervention Group (GIGN) (μονάδα ειδικών επιχειρήσεων) καθώς η χώρα ακόμη βρίσκεται υπό τρομοκρατική απειλή.

Οι αρχές παρέτειναν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία ισχύει από τις βομβιστικές επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο, μέχρι και το τέλος του Ιουλίου ώστε να καλυφθούν το Tour de France αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -Euro- 2016.

«Είναι συλλογική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των θεατών του Tour de France», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve.

Tour de France GendarmerieΠαράλληλα με τους 23.000 ένστολους που θα παρακολουθούν τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα του κόσμου θα υπάρχουν και ελικόπτερα, μηχανοκίνητα και πεζές περιπολίες από στρατιωτική αστυνομία.

Οι μονάδες των GIGN είναι ειδικές όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την διάσωση ομήρων και την προστασία κυβερνητικών αξιωματούχων, ώστε όλοι όσοι παρακολουθούν τους αγώνες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Όλα αυτά γίνονται διότι υπάρχουν ανησυχίες πως οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να στοχεύσουν σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα ποδηλασίας όπως είναι το Tour de France, καθώς μαζεύονται χιλιάδες κόσμου κατά μήκος της διαδρομής, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την ασφάλεια όλων.

Previous Article

5 παράγοντες που θα πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή ελαστικών στο ποδήλατο δρόμου σας.

Next Article

Trans-pan: 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια