2η Bikeart.gr στον Βόλο. Μια άκρως ποδηλατική έκθεση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bikeart 2017 (3)

Την εβδομάδα 5-11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση ζωγραφικής Bikeart η οποία όπως μπορείτε να καταλάβετε έχει ως κύριο θέμα το ποδήλατο. Τον Ιούνιο η έκθεση θα βρεθεί στον χώρο S.A.F της Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο στο Athens Bike Festival. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλουν οι διοργανωτές της σχετικά με την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, αλλά και την δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα με συμμετοχικές δράσεις του κοινού που φυσικά θα επικεντρώνονται στο ποδήλατο!

bikeart 2017 (4)

Στην έκθεση είδαμε Bikeart Posters από 55  Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τους χώρους του graffiti, graphic design και των comics να έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα έργα με θέμα το ποδήλατο σε πόστερ 50Χ70. Υπήρχε δυνατότητα αγοράς κάποιου έργου σε μια συμβολική τιμή ώστε να στηριχθεί η έκθεση και η υλοποίηση της τοιχογραφίας με θέμα το ποδήλατο.

bikeart 2017 (2)

Είδαμε πολλά vintage ποδήλατα -τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από το 1985- όλων των κατηγοριών (ποδήλατα δρόμου, παιδικά, ποδήλατα πόλης) τα οποία έφεραν οι κάτοικοι της πόλης, αθλητές και καταστηματάρχες -συλλέκτες και μη. Πέρα από τα vintage ποδήλατα υπήρχε χώρος από αυθεντικές ποδηλατικές φωτογραφίες εποχής όπως επίσης και μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα «Το ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012».

Ξεχώρισαν τα ιδιαίτερα ποδήλατα «amazing bikes» πολλά από τα οποία ήταν ιδιοκατασκευές ή κατασκευασμένα για κάποια ειδική χρήση. Ξύλινα, push bikes, bamboo ό,τι ξεχωριστό βρισκόταν σε αυτό το τμήμα της έκθεσης.

bikeart 2017 (1)

Υπήρξε μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το «Φανταστικό μου ποδήλατο» όπου συμμετείχαν σχολεία από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας.

Τέλος, όπως σε κάθε έκθεση υπήρξε προβολή ποδηλατικών ταινιών η οποία καθήλωσε το κοινό!

Previous Article

Παγκόσμιο Κύπελλο XCO στο Nové Město. (video)

Next Article

Tour de Pharmacy -Μια πολύ διαφορετική ποδηλατική ταινία! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια