2nd Enduro Race Event 2016 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
enduro event oraiokastro 2016

Ο ΠΟ.ΣΥ.Ω σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνει την εκδήλωση ποδηλασίας 2nd enduro mountain bike event με Ποδήλατα Βουνού στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου στις 01-02 Οκτωβρίου 2016.

Όλοι οι ποδηλάτες ανεξαιρέτως που θέλουν να συμμετέχουν, θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στην εκδήλωση με δική τους ευθύνη, ότι είναι άνω των 18 ετών και ότι αποδέχονται όλους τους όρους-κανονισμούς τις παρούσας εκδήλωσης. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από γονέα-κηδεμόνα και θεωρημένη από Δημόσια Αρχή για να συμμετέχουν. Σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο διοργανωτής.

Οι συμμετοχές On line θα είναι αποδεκτές μέχρι την  παρασκευή 30-09-2016, καθώς και η κατάθεση του αντιτίμου μέσω τραπέζης . Πέραν από την παραπάνω ημερομηνία και ώρα κατάθεσης μετά τις 12.00μ.μ θα πρέπει να αποδεικνύεται με το αντίγραφο κατάθεσης του συμμετέχοντα στην γραμματεία ή αποστολή με mail (po.si.oraio@gmail.com) ή αποστολή fax στο 2310809668.

14203631_10207431987661375_2057963525_oΗ γραμματεία θα λειτούργει στις 30/09/2016 και ώρες 18.00-21.00  στα γραφεία του συλλόγου, και στις 01/10/2015 στο χώρο τις εκδήλωσης-αφετηρίας και ώρες 09.00-13.00 για τις τελευταίες έγγραφες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται στο http://www.bikeoraio.gr/register/ και το αντίτιμο συμμετοχής -20€- μπορεί να κατατεθεί στον λογαριασμό:

48000529 (iban: GR 32 0110 7410 0000 7414 8000 529) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δικαιούχος : Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου

και περιλαμβάνει δικαίωμα συμμετοχής στην ποδηλατική εκδήλωση, ανεφοδιασμό, πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του event, τεχνική υποστήριξη, σάντουιτς, νερό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Η χρονομέτρηση των ειδικών διαδρομών θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα (ατομικό chip-κάρτα στον κάθε ένα με τεχνητές πύλες – scan κάρτας).

Πρόγραμμα:

άββατο 01.10.2016

– 10.00 – 14.00 FREE TRAILS

– 14:15 – 14-25 mini briefing (για δοκιμαστικά)

– 14:30 – 17:30 ανεπίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (μικρή ειδική)

– 17:45 – 19:15 παρουσιάσεις και ομιλίες στους συμμετέχοντες

– 19:15 – 20:00 παρουσίαση διαδρόμων – briefing

– 21:30……..κριθάρι πάρτι

Κυριακή 02.10.2016

–  10:00 εκκίνηση και ολοκλήρωση του event με ατομικές μη επίσημες χρονομετρήσεις

Διαδρομές:

Οι ειδικές διαδρομές θα είναι 4 (Κυριακή) και θα γίνουν από μια φορά. Η εκκίνηση την Κυριακή θα γίνεται ατομικά βάση της κατάταξης που έχει πάρει το Σάββατο ο κάθε αθλητής (μίνι ειδική Σαββάτου).

Όσοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν το Σάββατο για να πάρουν κατάταξη (δεν είναι υποχρεωτική για συμμέτοχη στο event) θα ξεκινούν την Κυριακή πριν από τους συμμετέχοντες που έχουν χρόνο κατάταξης (Σάββατο) με βάση την λίστα δηλώσεων συμμετοχών (ποτέ δήλωσε ο κάθε ένας συμμέτοχη ημερολογιακά).

Χρονικός περιορισμός θα υπάρχει στις μεταβατικές διαδρομές -συνδετικές- και στην αρχή κάθε ειδικής θα δίνεται εκκίνηση στον κάθε αθλητή ανά 60″. Τα μονοπάτια θα είναι σηματοδοτημένα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές, εθελοντές, διασώστες και σταθμοί ανεφοδιασμού.

Κατηγορίες:

Juniors – 15-18 (Απαραίτητη η παρουσία και υπογραφή κηδεμόνα σε ειδική υπεύθυνη δήλωση)

Άνδρες – 18-39 – Όλοι οι χρόνοι των Ανδρών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.

Γυναίκες – Όλοι οι χρόνοι των Γυναικών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.

Hardtails – Όλοι οι συμμετέχοντες με hardtail (ποδήλατο χωρίς πίσω ανάρτηση)

Veteran 40+

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας endurο διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού:

  • κράνος (καλό είναι να είναι τύπου enduro), προτείνετε και το τύπου full face για τις ειδικές διαδρομές καθώς και μάσκα
  • επιγονατίδες,
  • επιαγκωνίδες,
  • γάντια
  • γυαλιά ποδηλασίας

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών. Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face. Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από την εκδήλωση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά με οχήματα για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές για προπόνηση την Παρασκευή και το Σάββατο. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται ποινή 2 λεπτών.

Οι συνδετικές διαδρομές θα έχουν χρονικό όριο για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το χρονικό αυτό περιθώριο θα επιβάλλεται ποινή αντίστοιχη με τον χρόνο αυτό.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις τύπου endurο Mtb (ορεινής ποδηλασίας)  καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση  δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια της εκδήλωσης , για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση διαφημιστικών στο χώρο της εκδήλωσης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοργανωτή καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης των ήδη υπάρχων  διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί από την διοργάνωση και μόνο αυτή! Οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ συμμετεχόντων στην εκδήλωση:

1ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

2ος  Νικητής  κάθε  κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

3ος   Νικητής  κάθε κατηγορίας – Αναμνηστικό έπαθλο

4ος  5ος  6ος  Νικητής κάθε κατηγορίας  – Αναμνηστικό

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και team-club), δωρεάν δικαίωμα χρήσης του χώρου θα έχουν οι χορηγοί τις εκδήλωσης και τα  team-club  (τέντες) ρεύμα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες ΥΠΑΡΧΕΙ επίσημη ανακοίνωση με πρόσφορα ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής για την ποδηλατική εκδήλωση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το υπαίθριο κάμπινγκ στο χώρο τις διαδρομής αλλά και στο ευρύτερο χώρο του δάσους  (δασόκτημα) όπως και στον χώρο εκκίνησης της εκδήλωσης .

Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή για υπόδειξη ειδικού χώρου που θα διατεθεί για υπαίθρια διανυκτέρευση .

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου όπως και στην σελίδα στο Facebook.

Previous Article

Βελτίωσε τις επιδόσεις σου στην ποδηλασία με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά!

Next Article

Γνωρίζεις πόση αντοχή έχουν τα υδραυλικά δισκόφρενα; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια