3 συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες ώστε να μην αφήσουν το ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
egkymosynhkaibike (1)

Είναι γνωστό ότι η απλή φυσική άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη μέλλουσα μανούλα και κατά συνέπεια στο έμβρυο. Η ελαφριάς μορφή άσκηση, πχ ποδηλασία, παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ευεξίας της εγκυμονούσας γυναίκας, στην προετοιμασία του σώματος ώστε να αντέξει τις ωδίνες του τοκετού καθώς και στην ταχύτερη ανάκαμψη του, μετά το ευτυχές γεγονός.

Πέρα αυτών, η άσκηση βοηθάει και σε ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της γυναίκας, που δεν είναι άλλο από την καλή ψυχολογία. Μέσα από την άσκηση η γυναίκα νοιώθει καλά με τον εαυτό της και το σώμα της, ενώ παράλληλα μπορεί να ελέγξει πιο αποτελεσματικά το σωματικό της βάρος.

Μια άλλη παράμετρος σε αυτή την ιδιαίτερη κ ευαίσθητη περίοδο για τη γυναίκα είναι ο διαβήτης. Κατά την εγκυμοσύνη το ποσοστό εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη αυξάνεται. Αν λοιπόν, εντάξει στην καθημερινότητα της σε τακτική βάση η μέλλουσα μητέρα την γυμναστική, οι πιθανότητες εμφάνισης, μειώνονται καθώς είναι πιο εύκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
Βέβαια είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει φόβος και σύγχυση σχετικά με το αν είναι ασφαλής ή όχι, η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη. Εφόσον λοιπόν πρόκειται για μια κανονική και υγιή εγκυμοσύνη, μια μέτρια σε ένταση αερόβια άσκηση κάθε άλλο παρά αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει. Προσοχή! Στη περίπτωση που υπάρχουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας προτού κάνετε οτιδήποτε!

egkymosynhkaibike (2)

Μια καλή πρόταση μέτριας αερόβιας άσκησης είναι το ποδήλατο. Σε λογικά πλαίσια και πάντα με μέτρο, η ποδηλασία βοηθάει ώστε η περίοδος της εγκυμοσύνης να περάσει πιο ευχάριστα. Η συχνότητα ή ο τρόπος είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής κάθε γυναίκας και έχει να κάνει με τη φυσική κατάστασή και τον τρόπο ζωής της. Αν αποφασίσει να μην ασκηθεί κι αυτό είναι μια απολύτως λογική απόφαση.

Αν λοιπόν έχετε πάρει την απόφαση να ασκηθείτε, σύντομα θα νιώσετε όλα αυτά τα οφέλη εσείς και το μωράκι σας. Παρακάτω ακολουθούν 3 συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες ώστε να μην χρειαστεί να αποχωριστούν το ποδήλατό τους!

Αποφύγετε να κάνετε ποδήλατο όταν έχει πολύ ζέστη και φροντίστε για την ενυδάτωση σας. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό και να κάνετε ποδήλατο όταν δεν έχει πολύ ζέστη. Είναι πολύ σημαντικό να μένετε δροσερές και ενυδατωμένες.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας (οι παλμοί της καρδιάς δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 140/λεπτό) και να είστε προσεκτικές ώστε να αποφύγετε τις πτώσεις

Μην ασκήστε αν αισθάνεστε αδιάθετη. Οι ναυτίες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι πολύ εξουθενωτικές. Εάν λοιπόν αισθάνεστε κουρασμένες ή δεν έχετε όρεξη για άσκηση μια συγκεκριμένη ημέρα, τότε καλό είναι να ξεκουραστείτε. Μην κουράζεστε! Από μόνη της η εγκυμοσύνη είναι πολύ απαιτητική σωματικά.

Previous Article

Elektronio: Πρωτότυπο ηλεκτρικό τρίκυκλο από την Θεσσαλονίκη!

Next Article

Έλεγχος για κρυμμένο ηλεκτρικό μοτέρ στο ποδήλατο του νικητή του Giro d’ Italia! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια