Τέλος στο γηρασμένο δέρμα και τον αργό μεταβολισμό;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Lifestyles

Δεν χρειάζεται να περνάνε οι ώρες κάνοντας πετάλι ώστε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η ποδηλασία. Μια βόλτα 30 λεπτών είναι αρκετή – και αρκετά εύκολη, ακόμη και για τους πιο δουλευταράδες – και πραγματικά ανταμείβει μέχρι και αυτούς που έχουν συνηθίσει να κάνουν ποδήλατο πολύ περισσότερη ώρα!

  1. Εύκολη και αποτελεσματική μετακίνηση. Η ποδηλασία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αστικής μετακίνησης. Οι χρόνοι μετακίνησης μπορούν άνετα να συγκριθούν με τους χρόνους που κάνει το αστικό και σίγουρα θα ιδρώσεις περισσότερο στο αστικό σε ώρα αιχμής! 30 λεπτά, επίσης είναι ο ιδανικός χρόνος ώστε να μην ανησυχήσεις για το τι θα φορέσεις γιατί δεν θα προλάβεις να ιδρώσεις!
  2. Νίκησε την γήρανση του δέρματος! Αντίστρεψε τα αποτελέσματα της γήρανσης του δέρματος με μια βόλτα 30 λεπτών! Φυσιολογικά, τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος γίνονται πιο παχιά και τα εσωτερικά πιο λεπτά με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του το δέρμα και να κρεμάει. Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Ontario έδειξε ότι μόλις μετά από 3 μήνες, άνθρωποι που έκαναν καθιστική ζωή και ξεκίνησαν να κάνουν 30 λεπτά ποδήλατο για 3 φορές την εβδομάδα, απέκτησαν πιο νεανικό δέρμα με πιο παχύ εσωτερικό στρώμα δέρματος και λεπτότερο και ελαστικότερο εξωτερικό στρώμα. Οπότε, ανέβα στο ποδήλατό σου και όχι μόνο το δέρμα σου θα γίνει νεότερο, θα αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι και σαν νεότερος!
  3. «Ξέπλυνε» τον οργανισμό σου. Δώστε στον οργανισμό σας ένα αναζωογονητικό μισάωρο πηγαίνοντας για μια βόλτα με το ποδήλατο. Με την ποδηλασία θα ανέβει η ροή του αίματος σε όλο το σώμα, θα πλημμυρίσουν οι πνεύμονες από οξυγόνο, θα επιταχυνθεί το πεπτικό σύστημα και γενικά όλα θα «ξεπλυθούν». Η συμμετοχή σε τακτική σωματική άσκηση κρατάει επίσης τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος σε εγρήγορση και έτοιμα να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.
  4. Ανέβασε επίπεδο στον μεταβολισμό σου! Μια βόλτα 30 λεπτών δεν ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας μόνο για την διάρκεια της βόλτας, αλλά και για αρκετές ώρες μετά από αυτήν. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της μισάωρης βόλτας σας, τότε μπορείτε να βάλετε διαστήματα διαλειμματικής έντασης. Έτσι θα κάψετε μέχρι και 3,5 φορές περισσότερο λίπος από ότι αν κάνετε μια βόλτα σε σταθερό ρυθμό!
  5. Ξυπνήστε πιο εύκολα και αποκοιμηθείτε σαν μωρό! Μικρές βόλτες με σταθερό ήπιο ρυθμό, είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος να προκαλέσετε έκκριση ενδορφινών, να μειώσετε την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και να αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Μελέτες συνεχώς αποδεικνύουν την ευεργετική δράση, δραστηριοτήτων όπως η ποδηλασία, στην μείωση της κόπωσης. Επίσης, άτομα τα οποία πάσχουν από αϋπνίες, μπορούν να κοιμηθούν πιο εύκολα και να μείνουν περισσότερη ώρα κοιμισμένοι. Οπότε, αν είστε κουρασμένος ή άγρυπνοι, βγείτε μια γρήγορη βόλτα με το ποδήλατο για να νιώθετε καλύτερα για το υπόλοιπο της ημέρας.
  6. Κάντε τις καθημερινές σας δραστηριότητες πιο εύκολες. Είτε κάνετε ποδήλατο για 3 ώρες, είτε για 30 λεπτά, το σώμα σας θα πρέπει ενεργά να κρατήσει ισορροπία και συντονισμό κινήσεων όπως επίσης ότι θα πρέπει να ενεργοποιούνται όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες ώστε να μείνει όρθιο. Κάθε βόλτα βελτιώνει την φυσική κατάσταση, τονώνει τους μύες και αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων στους γοφούς και τα γόνατα. 30 λεπτά ποδήλατο μέρα παρά μέρα θα αυξήσουν την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και την μυϊκή δύναμη ώστε κάθε ποδηλατάδα και φυσική δραστηριότητα να γίνεται ολοένα και πιο εύκολη.

Εσείς πόσο χρόνο κάνετε καθημερινά ποδήλατο; Πως νιώθετε μετά;

Previous Article

XTERRA Greece Championship 2015

Next Article

Τα 4 πιο εντυπωσιακά βίντεο του Danny Macaskill

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια