5 κορυφαίοι προορισμοί για όσους ετοιμάζουν ποδηλατικές διακοπές!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
whistler-bike-park-bline

Δηλαδή, πότε θα ετοιμαστείς για τις διακοπές σου εσύ; Την τελευταία στιγμή…Όχι, βέβαια! Έτσι ούτε καλή παρέα θα βρεις ούτε καλές τιμές! Επομένως, διάλεξε προορισμό τώρα!

ΥΓ Μην γκρινιάζεις που βάλαμε μέχρι και την Μέκκα του mtb μέσα, το Whistler! Τώρα με τις νέες πτήσεις προς Καναδά ακόμα και από την Θεσσαλονίκη όλα είναι εφικτά!

Γαλλικές Άλπεις
Πολύ όμορφο το Παρίσι, κανείς δεν διαφωνεί, αλλά εμάς μας «κερδίζει» μια βόλτα στις γαλλικές Άλπεις. Στο Morzine, το κεντρικό σημείο εκκίνησης, υπάρχουν δεκάδες lift που μας βοηθάνε να εξερευνήσουμε τα βουνά, απολαμβάνοντας ακόμα και μόνο τις καταβάσεις. Η οργάνωση και το μαγευτικό τοπίο κάνουν τα πάντα να μας κρατήσουν εκεί πάνω!

Whistler, Καναδάς
Για το συγκεκριμένο βουνό δε νομίζω να χρειάζονται συστάσεις, καθώς θεωρείται μακράν ένας από τους καλύτερους προορισμούς για mountain bike. Προσφέρει πάνω από 120 μίλια σε 50 διαφορετικές διαδρομές μέσα στο Whistler Bike Park για όλα τα επίπεδα δυσκολίας, προσβάσιμες πάντα από lift. Ωστόσο, οφείλεις να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη να εξερευνηθούν και εκτός του Whistler Bike Park εκεί τριγύρω!!!

Park City, Utah
Κρυμμένο στο δυτικό άκρο από τα τρομακτικά Βραχώδη Όρη, το Park City προσφέρει κάποια από τα πιο συναρπαστικά μονοπάτια στον κόσμο (αντάξια της θέσης του βέβαια)! Το Park City βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2100μ. με τα μονοπάτια του ωστόσο να …ανεβαίνουν περίπου 2 χιλιόμετρα παραπάνω ενώ μερικά από αυτά να συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα τεχνικά singletrack στον κόσμο!

Rotorua, Νέα Ζηλανδία
Ακόμα πιο μακριά, στο δάσος Whakarewarewa της Νέας Ζηλανδίας υπάρχει ένα δίκτυο με μονοπάτια συνολικού μήκους μεγαλύτερου των 100 χιλιομέτρων. Διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο «best trails in the world»!

GM_MTB_Rotorua-2-590x393

FinaleLigure353


Finale Ligure, Ιταλία

Και ας γυρίσουμε σε μέρη πιο κοντά στα δικά μας, όπου στην γειτονική μας Ιταλία. Το μεσογειακό θέρετρο Finale Ligure είναι εξίσου εύκολα προσβάσιμο με τις γαλλικές Άλπεις, και διαθέτει ένα άψογο δίκτυο από διαδρομές στους λόφους δίπλα από την ακτή. Με τους ψηλότερους λόφους να μη ξεπερνάνε τα 1500 μέτρα, δεν πλησιάζει τους προηγούμενους προορισμούς σε υψόμετρο, ωστόσο η φυσικότητα που παρουσιάζουν τα μονοπάτια του με πέτρες και φυτά ανταμείβουν τον ποδηλάτη!

Previous Article

Πανέμορφο ποδήλατο πίστας από την Mazda!

Next Article

Πως αναπτύσσεται η ποδηλατική παιδεία των παιδιών στο εξωτερικό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια