Πως αναπτύσσεται η ποδηλατική παιδεία των παιδιών στο εξωτερικό!

Author: 1 σχόλιο Share:
BoBParade41

Η ποδηλατική παιδεία δεν είναι κάτι που απλά υπάρχει στους ανθρώπους. Αν ήταν έτσι, θα ήμασταν μια από τις πιο ποδηλατικά φιλικές χώρες του κόσμου! Καλλιεργείται από τα παιδικά χρόνια στους ανθρώπους, μαθαίνουν να ζουν σκεπτόμενοι ποδηλατικά και όχι αραχτοί σε καφετέριες και μπαράκια με το αυτοκίνητο διπλοπαρκαρισμένο από μπροστά.

Στα σχολεία υπάρχουν μαθήματα που σχετίζονται με το ποδήλατο, τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο και τους τρόπους ασφαλούς μετακίνησης. Βέβαια, όλα αυτά, συμβαίνουν όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και καταλαβαίνουν αρκετά πράγματα. Στις νεότερες ηλικίες τι γίνεται όμως; Υπάρχουν βιβλία, εικονογραφημένα που μαθαίνουν στα παιδιά τα βασικά για το ποδήλατο, με το πιο βασικό μάθημα να είναι πως πρέπει πρώτα να μάθουν να κάνουν σωστά ποδήλατο και στην συνέχεια πως θα φροντίζουν γι’ αυτό για να μην κλαπεί.

Μέσα από βιβλία για παιδιά, με χαρούμενες εικόνες και ζωγραφιές μπαίνει από πολύ νεαρή ηλικία το «μικρόβιο» του ποδηλάτου. Βρήκαμε 5 από αυτά τα βιβλία και σας τα παρουσιάζουμε.

1) Duck on a Bike

Duck-on-a-Bike-Paperback-L9780153565687 maxresdefault

Το πιο σημαντικό μάθημα του βιβλίου είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καβαλήσει ένα ποδήλατο, ακόμη και μια πάπια! Το δεύτερο πιο σημαντικό μάθημα είναι πως αν δεν κλειδώσουμε το ποδήλατό μας, κάποιος μπορεί να το κλέψει. Με πολλές χρωματιστές εικόνες και μια εκπληκτική ιστορία, είναι μοναδικό για όλες τις ηλικίες παιδιών.

2) The Bike Lesson (Berenstain Bears)

bike-lesson1

Ένα από τα πρώτα βιβλία της σειράς Berenstain Bears, όπου και ο μπαμπάς αρκούδος δίνει το ποδήλατο στον μικρό αρκούδο και έπειτα του δείχνει όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνει με το ποδήλατο, όπως για παράδειγμα να μην τρακάρει στα δέντρα και να μην βυθίζετε στις λακκούβες με λάσπη. Ένας διασκεδαστικός τρόπος εισαγωγής των παιδιών στην ποδηλατική ασφάλεια.

3) Along a Long Road

cover AALRInterior

Μπορεί σε αυτό το βιβλίο να μην υπάρχουν καθόλου σχεδόν λέξεις, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος μακρύς κίτρινος δρόμος που περνάει από κάθε σελίδα. Μέσα από μπλε, μαύρο, άσπρο φόντο, ένας ποδηλάτης με κόκκινο jersey ακολουθεί τον κίτρινο δρόμο, ο οποίος περνάει μέσα από πόλεις και χωριά, από την εξοχή και συνεχίζει παράλληλα με την παραλία. Μέσω μοναδικών εικόνων γεννιέται στα παιδιά η επιθυμία να πάρουν το δικό τους ποδήλατο και να ακολουθήσουν τον δικό τους κίτρινο δρόμο.

4) His Finest Hour

HisFinestHour-728

Παρόμοιο με τον μύθο της χελώνας και του λαγού, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση τονίζει το φίλαθλο πνεύμα και την ταπεινότητα. Ο Ralph θέλει να τραβήξει την προσοχή στην τοπική ομάδα ποδηλασίας και έτσι καλεί σε αγώνα τον Dudley. Φτάνει στην εκκίνηση με ένα χειροποίητο ποδήλατο, με αεροδυναμικό εξοπλισμό και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πράγματα που δεν έχει ο Dudley. Μπορεί να κερδίζει τον αγώνα -με την βοήθεια ενός κινητήρα πυραύλου- αλλά δεν καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή της ποδηλατικής ομάδας.

5) Gracie Goat’s Big Bike Race

GracieGoat-728

Όλοι οι φίλοι της κατσικούλας Gracie γράφτηκαν για τον μεγάλο αγώνα στο φεστιβάλ Καλαμποκιού, αλλά η Gracie φοβάται να πει το μυστικό της, φοβάται να πει ότι δεν ξέρει πως να κάνει ποδήλατο! Μοιράζεται τον φόβο της με την γιαγιά της, η οποία την πείθει να μάθει ποδήλατο πριν τον αγώνα. Μια απλή, δυνατή ιστορία που ενθαρρύνει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Επίσης, περιλαμβάνει και μερικές έξυπνες συμβουλές γυμναστικής για παιδιά!

Γνωρίζετε κάποια βιβλία που δημιουργούν ποδηλατική παιδεία στην Ελλάδα; Μοιραστείτε τα μαζί μας για να βοηθήσουμε νέους γονείς, να εντάξουν από νωρίς την ποδηλατική κουλτούρα στα παιδιά τους.

Previous Article

5 κορυφαίοι προορισμοί για όσους ετοιμάζουν ποδηλατικές διακοπές!

Next Article

Τρελοί Βραζιλιάνοι, πηγαίνουν με 124 χλμ πίσω από φορτηγό! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια