Περισσότερα από 250,000 τα commutes κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βike to Work!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bikecommute

180,529 άνθρωποι έγραψαν κάποια ποδηλατική μετακίνηση (commute) την Πέμπτη 11 Μαΐου ενώ οι ποδηλατικές μετακινήσεις ήταν 276,818 κατά την Παγκόσμια Ημέρα Bike to Work. Ήταν σχεδόν 200.000 περισσότερες οι μετακινήσεις σε σύγκριση με πέρσι!

Συνολικά διανύθηκαν 5,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα -με τον μέσο όρο κατά αναβάτη να είναι τα 30 χιλιόμετρα. Υπήρξε και εδώ σημαντική αύξηση καθώς πέρσι ο μέσος όρος ήταν τα 17 χιλιόμετρα!

Οι περισσότερες ποδηλατικές μετακινήσεις καταγράφτηκαν στο Λονδίνο (όπου υπήρξε αύξηση 64% σε σύγκριση με πέρσι), ενώ από κοντά ακολουθούν το Άμστερνταμ και το Σαν Χοσέ το οποίο ξεπέρασε και το Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το Strava όλες αυτές οι ποδηλατικές μετακινήσεις «έσωσαν» 1,580 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το οποίο ισοδυναμεί με 184,000 αυτοκίνητα να δουλεύουν στο ρελαντί για 60 λεπτά!

Πέρα από το κίνητρο που δίνει η συγκεκριμένη ημέρα στους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο τους για τις μετακινήσεις τους, παρέχει και πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία στους αστικούς σχεδιαστές ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν καλύτερα τις απαραίτητες υποδομές.

Previous Article

Είναι η «δίψα» η κατάλληλη ένδειξη για τα ποσοστά ενυδάτωσης του οργανισμού σας;

Next Article

Γιατί δεν πρέπει να χάσετε το Παγκόσμιο Κύπελο ΧCO το σ/κ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια