80,000 κόσμος από 180 χώρες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ημέρα Βike to Work

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Περισσότερα από 1,300,000 χιλιόμετρα αστικών μετακινήσεων καταγράφτηκαν με το Strava την Τρίτη 10/05/2016 που μας πέρασε για την Παγκόσμια Ημέρα «Bike to Work», με την μέση απόσταση από τις 79,879 καταγραφές να είναι τα 17 χιλιόμετρα, αποστάσεις που εμπόδισαν την παραγωγή 514 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και όλα αυτά σε μια και μόνο ημέρα.


Δείτε εδώ, σε animation τι ώρα της ημέρας ξεκίνησε κάθε commute.


Η Αγγλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς το 37,5% των διαδρομών σημειώθηκαν εκεί, νούμερο που είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Strava περισσότερες από 71,000 ώρες γράφτηκαν την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει περίπου 53 λεπτά για κάθε αναβάτη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε αρχικά ώστε να γνωστοποιηθεί στον κόσμο πως υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο τους για να μετακινούνται, αλλά και με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς τα δεδομένα που συλλέχθηκαν εκείνη την ημέρα θα αναλυθούν -ανώνυμα- από 70 οργανώσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ο Gareth Nettleton, αντιπρόεδρος Marketing για το Strava, δήλωσε: «Η κοινότητα του Strava βγήκε δυνατά την Τρίτη ώστε να κάνει την διαφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Bike to Work. Είναι απίστευτο πως καταγράφτηκαν κοντά στα 80,000 διαφορετικές αστικές μετακινήσεις παγκοσμίως και αυτές είναι που θα κάνουν την διαφορά όταν χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά από τις κυβερνήσεις κάθε χώρας«.

Χρησιμοποιείτε άλλες ημέρες το ποδήλατο σας για τις μετακινήσεις σας;

Previous Article

Το ποδήλατο βοηθάει γυναίκα να ξεπεράσει σοβαρή εγκεφαλική πάθηση.

Next Article

Κυριακή 15 Μαΐου, συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια