Το ποδήλατο βοηθάει γυναίκα να ξεπεράσει σοβαρή εγκεφαλική πάθηση.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
older female cyclist  (1)

Η Diane Johnson είχε διαγνωσθεί με δυσπλασία Chiari -μια πάθηση που επηρεάζει την ισορροπία του ανθρώπου- μια πάθηση τόσο σοβαρή που χρειάστηκε να ξαναμάθει από την αρχή να περπατάει. Χάρη όμως στην αφοσίωση της, στην τεράστια θέληση της μπόρεσε, όχι μόνο να περπατήσει ξανά αλλά και να ποδηλατήσει στο Rev60 (πολύ γνωστός αγώνας που γίνεται στην Νέα Ζηλανδία και απευθύνεται σε όλους).

Πριν 7 χρόνια όμως η ζωή δεν ήταν τόσο ευχάριστη για την Νεοζηλανδέζα. Διαγνώστηκε με δύο πολύ σπάνιες παθήσεις. Ένας όγκος μαζί με την δυσπλασία Chiari έκαναν τους γιατρούς να ανησυχούν.

older female cyclist (2)«Μου είχανε πει να αρχίσω να προετοιμάζομαι για τα χειρότερα, καθώς υπήρχαν πολλές πιθανότητες να μην τα κατάφερνα. Μια πολύ δυσάρεστη και δύσκολη ανακοίνωση που έπρεπε να κάνω στα παιδιά και την οικογένεια μου», είπε η 51-χρονη.

Παρά τις μικρές πιθανότητες όμως, η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη πήγε τόσο καλά που επέτρεπαν την Diane να ποδηλατεί με tandem ως μέρος της αποκατάστασης της.

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση για εμένα, καθώς έπρεπε να μάθω να περπατάω από την αρχή, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο καθώς μερικές φορές δεν ένιωθα τα πόδια μου, ενώ ήμουν αναγκασμένη να ζω με έναν διαρκή πόνο». Καθώς όμως περνούσε ο καιρός, η ικανότητα της να ποδηλατεί αυξανόταν μέχρις ότου ήταν σε κατάσταση να ποδηλατεί και μόνη της. Μετά κιόλας από την συμμετοχή σε μερικούς αγώνες με tandem αποφάσισε να συμμετέχει σε έναν αγώνα μόνη της.

«Υπήρχαν φορές που κατέβηκα από το ποδήλατο και έκλαιγα γιατί ήταν πολύ δύσκολο. Αναρωτιώμουν γιατί το έκανα, ήταν πολύ δύσκολο«. Όλα αυτά όμως λύθηκαν με το που τερμάτισε το Rev60, έναν αγώνα 60 χιλιομέτρων, πριν λίγους μήνες.

 


Δείτε επίσης: Το ποδήλατο εξαφανίζει -παροδικά- τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον.


«Χρειάστηκε 7 δύσκολα χρόνια για να νιώθω την ασφάλεια να ποδηλατώ μόνη μου στον δρόμο. Αυτό όμως με έκανε πιο δυνατή και κατάφερα να κάνω πράγματα που δεν θα έκανα αν δεν είχα βρεθεί σε αυτή την κατάσταση στην ζωή μου«.

Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία ζωής η οποία θα πρέπει να διδάξει σε όλους μας πως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να επιτευχθούν.

Previous Article

BikeMine, το πιο δυνατό αντικλεπτικό σύστημα του κόσμου!

Next Article

80,000 κόσμος από 180 χώρες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ημέρα Βike to Work

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια