5 φαγητά που θα πρέπει να αποφύγεις πριν ανέβεις στην sela!

Author: 1 σχόλιο Share:
dsc_5787 2013-06-29 wimmers mountain bike race

Αρκετές φορές έχει τύχει να φάμε κάτι πριν βγούμε για βόλτα ή για προπόνηση και μέχρι να τελειώσουμε να το νιώθουμε ακόμη στο στομάχι μας. Άλλες φορές, από κάτι που φάγαμε έχουμε στομαχικές διαταραχές και αφήσαμε στην μέση την βόλτα μας. Επειδή την έχουμε «πάθει» αρκετές φορές μαζέψαμε τα 5 φαγητά που θα πρέπει να αποφύγεις πριν βγεις για ποδήλατο.

Φαγητά πλούσια σε λιπαρά. Το σώμα χρειάζεται σημαντικό χρόνο για να χωνέψει τα λιπαρά φαγητά -κάτι το οποίο δεν θα σας food cycling (1)προβληματίσει αν κάθεστε- αλλά αν είστε πάνω στο ποδήλατο σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα. Το πρόβλημα είναι πως η πέψη και η μυϊκή δύναμη (λειτουργία των μυών) χρειάζονται μεγάλες ποσότητες αίματος και με αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν να «ανταγωνίζονται». Ένα σνακ πλούσιο σε λιπαρά, είναι ικανό να καταστρέψει την απόδοσή σας αλλά και την ισορροπία της σιλουέτας σας.

Φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τα βακτήρια του εντέρου και μεταξύ των υπολοίπων τα σημαντικότερα οφέλη είναι η πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, η πρόληψη του διαβήτη και η ρύθμιση του βάρους του σώματος. Θα πρέπει όμως πάλι να μην καταναλώσετε φυτικές ίνες πριν από την βόλτα σας καθώς προκαλούν φούσκωμα και αέρια. Τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προπόνησή σας δεν θα πρέπει να φάτε κάτι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Κfood cycling (2)αυτερά-πικάντικα φαγητά. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές έρευνες γύρω από τα πικάντικα και τα καυτερά φαγητά, όπου σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωσή τους μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη, θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να περιμένετε να τελειώσετε την βόλτα/προπόνησή σας πριν καταναλώσετε φαγητά τέτοιου είδους. Τα πικάντικα μπαχαρικά προκαλούν καούρες και παλινδρόμηση, ερεθίζοντας τα τοιχώματα του εισοφάγου και αυξάνουν τα οξέα στο στομάχι. Παρόμοια δράση έχουν και τα πολύ όξινα τρόφιμα, όπως η σάλτσα ντομάτας, ο χυμός πορτοκαλιού, ενώ υπό ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο καφές και το αλκοόλ να παρουσιάσουν παρόμοια συμπτώματα.

Τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη. Η επεξεργασμένη ζάχαρη φαίνεται σαν καλή ιδέα με άμεσα αποτελέσματα ενέργειας. Βέβαια, η ζαχαρένια ενίσχυση, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά αφήνοντάς σας εξαντλημένους και άδειους. Αυτομάτως αποκλείουμε αναψυκτικά, σοκολατένιες μπάρες και δημητριακά με ζάχαρη.

Να μην φάτε. Αργήσατε να ξυπνήσετε και δεν προλαβαίνετε να φάτε πρωινό γιατί θα χάσετε το ραντεβού με το παρεάκι σας; Να είστε σίγουροι πως θα είναι μια από τις πιο κουραστικές και επίπονες βόλτες/προπονήσεις που θα έχετε κάνει, καθώς θα ξεμείνετε από ενέργεια πολύ νωρίς. Φυσικά δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, καθώς μπορείτε να φάτε κάποιο σνακ κατά την διάρκεια της βόλτας, αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε πριν ανεβείτε στο ποδήλατο.

Έχετε να προσθέσετε κάποιο φαγητό ακόμη που αποφεύγετε πριν ανεβείτε στο ποδήλατο;

Previous Article

15 διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας! (Μέρος 3/3-Εκτός Ευρώπης)

Next Article

Από την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη… Sick and Destroyed-The Movie (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια