Ποδηλασία δρομου στην Ουαλία. Δείτε 5 λόγους για να την επισκεφτείτε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
why to visit wales  road uphill bike

Αυτή την φορά στους προορισμούς για την ποδηλασία δρόμου θα δούμε την Ουαλία. Βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία και στα ανατολικά της συνορεύει με την Αγγλία, ενώ βόρεια και δυτικά με την θάλασσα της Ιρλανδίας. Ο πληθυσμός της είναι λίγο πάνω από τα 3.000.000 το 2011, ενώ αυτό που μας απασχολεί κυρίως εμάς, είναι η ακτογραμμή της που φτάνει τα 2700 χιλιόμετρα, όπως επίσης πως πρόκειται για μια περιοχή με πάρα πολλά βουνά, με το Snowdon να είναι η ψηλότερη κορυφή στα 1085 μέτρα. Αφού λοιπόν είδαμε κάποια σχετικα με την τοπολογία και την γεωλογία της Ουαλίας, ας δούμε τώρα τους 5 λόγους που θα σας κάνουν να θέλετε να επισκεφτείτε την Ουαλία -κατά τα μέσα του καλοκαιριού για να έχετε καλό καιρό!

why to visit wales (4)Λόφοι, παντού λόφοι! Για πολλούς μπορεί να είναι ο λόγος που θα την αποφύγουν, ενώ για άλλους ο λόγος που θα τους κάνει να την ξαναεπισκεφτούν. Σύμφωνα με
στατιστικά του Strava
οι αναβάτες στην Ουαλία κάνουν -κατά μέσο όρο- τις μεγαλύτερες προπονήσεις/βόλτες ενώ παράλληλα έχουν και τον μεγαλύτερο μέσο όρο στα θετικά υψομετρικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Αγγλία. Μπορεί το μεγαλύτερο βουνό να μην έχει μεγάλο υψόμετρο αλλά οι συνεχόμενοι και απότομοι λόφοι είναι σίγουρο πως θα εξαντλήσουν τις δυνάμεις σας.

Ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμών. Όλοι ξέρουμε πόσο τέλειο και αναζωογονητικό είναι να κάνουμε ποδήλατο δίπλα στην θάλασσα και πως «γεμίζουμε» ενέργεια από τους ήχους και τις μυρωδιές. Η Ουαλία έχει πολλά να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα, με θέα στην Θάλασσα της Ιρλανδίας, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο δίκτυο παραθαλάσσιων μονοπατιών -αν και ένα ποδήλατο cyclocross ή ένα ΜΤΒ είναι πιο κατάλληλο- το οποίο μπορείτε να ποδηλατίσετε. Υπάρχει μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων από το Kidwelly προς το Bynea η οποία διασχίσει το Millennium Coastal Path και προσφέρει εξαιρετική θέα σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Αναβάσεις. Δεν γίνεται να γράψουμε λόγους για να επισκεφτείτε ένα μέρος, αν αυτό δεν έχει κάποιες «κανονικές» αναβάσεις. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, στην Ουαλία υπάρχουν αρκετές αναβάσεις 3ης κατηγορίας που σας προκαλούν να τα δώσετε όλα!why to visit wales (1)

Θα μάθετε μια νέα γλώσσα! Όλες οι καινούριες πινακίδες του οδικού δικτύου στην Ουαλία είναι γραμμένες τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ουαλικά, οπότε αν δεν έχετε «σουρώσει» από την διαδρομή, θα μάθετε νέες λέξεις! Βέβαια πολλές από τις Ουαλικές λέξεις είναι τόσο μεγάλες και γεμάτες σύμφωνα που θα πρέπει να σταματήσετε να τις φωτογραφήσετε και να προσπαθήσετε να τις «προφέρετε» με ασφάλεια όταν γυρίσετε στην βάση σας!
Αν όλα αυτά δεν σας γέμισαν, τότε ο τελευταίος λόγος σας προτείνει να αφήσετε το ποδήλατο δρόμου στην άκρη και να πάρετε το ποδήλατο βουνού σας, καθώς υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο δίκτυο ποδηλατικών μονοπατιών όπως και το Bike Park Wales στο οποίο υπάρχουν διαδρομές για όλα τα επίπεδα αναβατών. Είτε ξεκινάτε τώρα την ποδηλασία βουνού, είτε αγωνιζόσαστε στις elite κατηγορίες!

Έχετε επισκεφτεί κάποια χώρα στο εξωτερικό για ποδηλατικό τουρισμό; Ποιες οι εντυπώσεις σας;

Previous Article

Campagnolo Factory Tour. Μέσα στον Ναό! (video)

Next Article

Ποδήλατο με δισκόφρενα. Τι θα πρέπει να προσέχετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια