5+1 συμβουλές για να δείχνετε «pro» στο Strava!

Author: 1 σχόλιο Share:
road cycling blur

Πριν λίγα χρόνια, ήμασταν ικανοποιημένοι, μόνο που ανεβαίναμε στο ποδήλατο και κάναμε την βόλτα μας. Από την ημέρα της εμφάνισης του Strava και των άλλων μεθόδων καταγραφής διαδρομών με GPS, μπήκαν και άλλοι παράμετροι στην βόλτα μας, πέρα από την διασκέδαση. Αποστάσεις, υψομετρικά, ταχύτητες μέσες, ταχύτητες μέγιστες, παλμοί, στροφές των ποδιών, δύναμη και σαν να μην έφτανε αυτό, μπορούμε να συγκρίνουμε όλα αυτά τα δεδομένα με τους φίλους μας.


 

Εσύ έγινες μέλος του Sela Strava club ώστε να διεκδικήσεις ένα σετ φώτα της Knog αξίας 125 ευρώ από το Motion Bikes;


Η δημοσίευση όλων αυτών των δεδομένων σημαίνει ένα πράγμα. Κριτική. Είναι είναι καλή με συμβουλές στο πως να βελτιωθούμε, είτε κακή, κατακρίνοντας τις επιδόσεις. Μερικοί βέβαια δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την κριτική και έχουν σκαρφιστεί διάφορους τρόπους ώστε ναι μεν να έχουν τις διαδρομές τους δημόσιες, αλλά να δείχνουν πολύ πιο ελκυστικές στο μάτι από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πως το καταφέρνουν αυτό; Δεν είναι δύσκολο, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να είστε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας!

  1. Αποφύγετε τις ανηφόρες. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται στις ανηφόρες είναι που χάνετε την μέση ωριαία σας ταχύτητα, με αποτέλεσμα η βόλτα σας να δείχνει πολύ πιο αργή από ότι ήταν ή από ότι θέλετε να την παρουσιάσετε! Για να πετύχετε λοιπόν μέσες ταχύτητες μεγαλύτερες των 35 χιλιομέτρων την ώρα, χωρίς να λιώσετε στην προπόνηση και χωρίς να βάλετε την σύζυγο να πηγαίνει μπροστά με το αυτοκίνητο και εσείς να κάνετε κολλητήρι, θα πρέπει να αποφεύγετε τις ανηφόρες. Ξεκινήστε από ψηλά, κάντε την βόλτα σας στις γύρω ευθείες, αλλά στο τέλος πριν ανεβείτε, πατήστε το pause στο GPS. Ανεβείτε σαν «κυρίες» και όταν φτάσετε επάνω λίγο πριν τελειώσετε την βόλτα σας ξαναξεκινήστε το GPS. Ω τι σύμπτωση, κόλλησε το ριμάδι, στην τελευταία ανηφόρα!
  2. Κόψτε-ράψτε την διαδρομή του GPS στα μέτρα σας. Ξεκινήστε αφαιρώντας το ζέσταμα. Συνεχίστε με την αποθεραπεία. Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε την καταγραφή σας αφού τελειώσετε το ζέσταμα. Με αυτόν τον τρόπο μόλις καταφέρατε να βγάλετε 20-25 λεπτά της διαδρομής που πηγαίνετε χαλαρά και να κρατήσετε μόνο τα «γκάζια». Λίγοι θα προσέξουν ότι η διαδρομή σας ξεκινάει και τελειώνει κάμποσα χιλιόμετρα από την «βάση» σας, αλλά ΟΚ, κανείς δεν είναι τέλειος!doping (1)
  3. Ψιτ, ντοπαρίσου! Όχι εσύ, αλλά η ψηφιακή καταγραφή της διαδρομής! Πως; Με το DigitalEPO φυσικά!
    Πως δουλεύει; Είναι απλό, βάζεις την διαδρομή, επιλέγεις πόσο πιο γρήγορος θέλεις να γίνεις, πατάς το Juice My ride και κατευθείαν έγινες πιο γρήγορος! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το «ψηφιακό doping» ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ! Μην στεναχωριέσαι πάντως, δεν θα σε μπανάρουν από τους τοπικούς αγώνες, καθώς το συγκεκριμένο ντοπάρισμα είναι μη ανιχνεύσιμο! Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε όμως πως δεν θα λάβεις κάποιο report στο Strava…
  4. Χρησιμοποιείστε το αυτοκίνητο για να πάτε μέχρι το σημείο που τελειώνουν οι ανηφόρες και ξεκινάνε οι ευθείες. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να δείξετε πως το καινούριο aero carbon αγωνιστικό κουρσάκι, με τους τροχούς με το 45αρι προφίλ και το καινούριο Briko Gass βοηθούν στην αύξηση της ΜΩΤ (Μέση Ωριαία Ταχύτητα) από το να πάτε σε κάποια ευθεία και να τα δώσετε όλα! Όπως είναι φυσικό όμως, την καταγραφή της διαδρομής θα τη ξεκινήσετε εφόσον κάνετε την προθέρμανη… τι λέμε τόση ώρα;!
  5. Κάντε την διαδρομή με μηχανή, πηγαίνοντας αργά! Αν το μόνο που θέλετε είναι να σαρώσετε στα ΚΟΜ και στα PR, τότε η λύση είναι μία και χρειάζεται καύσιμα! Πάρτε το μηχανάκι σας και βγείτε βόλτα. Προσοχή όμως στην ταχύτητα σας, γιατί είναι πολύ εύκολο να σας καταλάβουν. Βέβαια μέχρι να το πάρουν χαμπάρι θα έχουν τρομοκρατηθεί από την δύναμη και την αντοχή σας!
  6. Αφήστε το Strava κλειστό, γουστάρετε την βόλτα σας, ευχαριστηθείτε την διαδρομή και μην σας νοιάζει τι θα πουν και τι θα σχολιάσουν οι υπόλοιποι. Πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος και κάποιος πιο δυνατός.

    Δείτε επίσης: 6 λόγοι για να κλείσετε το Strava.


Έχετε σκεφτεί κάποιον άλλον τρόπο ώστε να φαίνεστε στις διαδρομές σας πιο «pro»; Κοιτάτε κάθε φορά που θα βγείτε την μέση ταχύτητα σας, ή όχι; Τα τρέχετε τα segment; Κυνηγάτε τους χρόνους; Έχετε «ντοπάρει» κάποια διαδρομή σας; Μεταξύ μας είμαστε, μην φοβάστε δεν θα το πούμε σε κανέναν, θα τον αφήσουμε να το διαβάσει! 

 

Previous Article

4 ακόμη συμβουλές που θα αυξήσουν την καθημερινή σας άνεση σας με το ποδήλατο δρόμου.

Next Article

Από ποδήλατο με θέση για το παιδί, μετατρέπεται σε παιδικό καρότσι! Τέλος στα βάσανα της μετακίνησης!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια