Σοκολατένιο milk shake! Το ιδανικό ρόφημα αποθεραπείας;

Author: 4 Σχόλια Share:
o-CHOCOLATE-MILKSHAKE-facebook

Μετά από μια δύσκολη προπόνηση πολλοί αθλητές πίνουν ισοτονικά ροφήματα ή νερό.

Δυο πρόσφατες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας απέδειξαν, ότι ένα σοκολατένιο ρόφημα milk shake είναι το ιδανικό για την αποθεραπεία του σώματος μετά την προπόνηση.

«Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές πραγματικά απόλαυσαν τα πλεονεκτήματα ενός χαμηλού σε λιπαρά σοκολατένιου milk-shake μετά από έντονη προπόνηση» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. John Ivy.

Τα πλεονεκτήματα για τους συμμετέχοντες ήταν μετά από ένα χρονικό διάστημα να έχουν περισσότερους μύες παρά λίπος, βελτιωμένους χρόνους κατά την προπόνηση και γενικά καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους αθλητές που κατανάλωναν ισοτονικά αθλητικά ποτά μετά την προπόνηση.

Ο Dr. Ivy και η ομάδα του σύγκριναν τα οφέλη κατά την αποκατάσταση μεταξύ του χαμηλού σε λιπαρά σοκολατένιου milk-shake  ως προς την αποτελεσματικότητά του σαν ποτό υδατανθράκων με τα ίδια συστατικά και θερμίδες σαν ένα τυπικό αθλητικό ποτό, αλλά και σε σχέση με ένα αθλητικό ποτό χωρίς θερμίδες.

Έβαλαν 10 αθλητές ποδηλασίας να καβαλήσουν το ποδήλατό τους για 90 λεπτά σε μέση ένταση και μετά για 10 λεπτά σε υψηλή ένταση (διαλειμματική προπόνηση).

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι αθλητές είχαν σημαντική αύξηση στην δύναμη και ότι πεταλάριζαν γρηγορότερα (έριξαν τον χρόνο τους κατά μέσο όρο 6 λεπτά) όταν κατανάλωσαν το σοκολατένιο milk-shake χαμηλό σε λιπαρά έναντι των ποτών υδατανθράκων ή των αθλητικών ποτών χωρίς θερμίδες.

Η ομάδα επίσης δοκίμασε σε 32 ερασιτέχνες ποδηλάτες, άντρες και γυναίκες, βάζοντάς τους σε 5 έντονες προπονήσεις spinning την βδομάδα δίνοντας στον καθένα, ένα από τα 3 ποτά.

Ανακάλυψαν ότι οι όσοι έπιναν milk-shake είχαν διπλάσια βελτίωση στην μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οι ερασιτέχνες αθλητές επίσης, έχτισαν περισσότερους μύες ενώ ταυτόχρονα έχασαν και περισσότερο λίπος κατά την διάρκεια της προπόνησης όταν έπιναν σοκολατένιο milk-shake χαμηλό σε λιπαρά.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος μηχανισμός προκαλεί το χαμηλό σε λιπαρά σοκολατένιο γάλα να δίνει στους αθλητές αυτά τα πλεονεκτήματα, θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα» Τόνισε ο Dr. Ivy.

«Αλλά από την άλλη υπάρχει στο φυσικό μείγμα πρωτεΐνης και υδατάνθρακα που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα».

Χαρακτηριστικά επίσης είπε πως μια παύση 3 λεπτών μετά το τέλος της προπόνησης είναι το ίδιο σημαντική όπως και το συμπλήρωμα διατροφής.

Previous Article

Σε ποια ελληνική πόλη ξηλώνουν τους  ποδηλατοδρόμους;

Next Article

4 βάσεις για μπύρα σου στο ποδήλατο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια