7 ποδηλατικά ορόσημα στη ζωή κάθε αναβάτη!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ποδηλατικά ορόσημα

Κάθε βόλτα με το ποδήλατο σου αποτελεί μία ευκαιρία για ένα νέο προσωπικό ρεκόρ, για να ανακαλύψεις ένα καινούριο μονοπάτι, για να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση. Ως νέος αναβάτης υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα στη ζωή σου που θα περιμένεις με ανυπομονησία να συμβούν για πρώτη φορά. Εμείς συγκεντρώσαμε 7 ποδηλατικά ορόσημα που υποδηλώνουν τη μετάβαση σου από απλό ποδηλάτη σε…κάτι περισσότερο.

Η πρώτη κορώνα σου στο Strava

ποδηλατικά ορόσημα

Μπορεί να έγινε κατά λάθος ή μπορεί να χρειάστηκαν αρκετές ώρες επάνω στο ποδήλατο για να κατακτήσεις τον τίτλο του Βασιλιά – Βασίλισσας του βουνού στο Strava. Όπως και να ‘χει, το να βλέπεις το όνομα σου στο #1 των leaderboards του Strava είναι κάτι το μοναδικό που θα σε κάνει να νιώσεις περηφάνια. Μπορεί να μην έχεις κάποιο τρόπαιο στην πραγματική ζωή σου, όμως το να είσαι πρώτος στο Strava, αποδεικνύει ότι είσαι ο γρηγορότερος σε κάτι, οπότε είναι ένας λόγος να το γιορτάσεις!

Η πρώτη σου βόλτα με κουμπωτά πετάλια

Μπορεί να ακούγεται το πιο τρομακτικό πράγμα του κόσμου και ΝΑΙ μπορεί να πέσεις μερικές φορές όσο μαθαίνεις να τα χρησιμοποιείς! Ωστόσο όταν μάθεις να τα χρησιμοποιείς, δεν θα μπορέσεις να επιστρέψεις στα απλά. Μόλις μπουν στη ζωή σου, το ποδήλατο σου θα γίνει η επέκταση του σώματος σου.

Το πρώτο σου «αληθινό» kit

Η στιγμή που θα αποφασίσεις να πετάξεις τα απλά sneakers σου και να βάλεις την ποδηλατική στολή στη ζωή σου, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή σου ως ποδηλάτης. Αγόρασες το πρώτο σου jersey, τα πρώτα σου bib shorts, τα πρώτα σου ποδηλατικά παπούτσια και όλα ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους. Για ποιον λόγο, όμως, είναι μεγάλη στιγμή; Γιατί είναι η πρώτη μεγάλη αγορά που θα κάνεις εκτός από ίδιο το ποδήλατο σου και σημαίνει ότι τα πράγματα …μεταξύ σας γίνονται πιο σοβαρά.

Το πρώτο σου σούρωμα

ποδηλατικά ορόσημα

Κανείς δεν θέλει να του συμβεί, όμως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το «σούρωμα» είναι το αποτέλεσμα κακής ενυδάτωσης πριν και μετά τη βόλτα με το ποδήλατο αλλά και πτώσης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Το πρώτο σου «σούρωμα» σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και η πρώτη φορά που πίεσες τον εαυτό σου να ξεπεράσει τα όρια του.

Η πρώτη φορά που θα μείνεις πίσω από το γκρουπ

ποδηλατικά ορόσημα

Πολλοί ποδηλάτες αποφεύγουν να πηγαίνουν σε ομαδικές κούρσες με τον φόβο ότι θα μείνουν πίσω.  Όμως, όπως και με το σούρωμα, έτσι και αυτή η περίπτωση σημαίνει ότι γίνεται η μετάβαση σου από απλό ποδηλάτη σε ένα ποδηλάτη που παίρνει το άθλημα στα σοβαρά. Σημαίνει ότι έδωσες όλα όσα είχες να δώσεις και τώρα πρέπει να πας πιο χαλαρά.

Οι πρώτες γραμμές μαυρίσματος από την ποδηλασία

ποδηλατικά ορόσημα

Στον κόσμο της ποδηλασίας το να έχεις σημάδι από το μαύρισμα σε συγκεκριμένα σημεία όπως εκεί που τελειώνει το σορτς σου, είναι σημάδι αφοσίωσης. Είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσεις και να μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media. Βέβαια τα σημάδια αυτά έχουν τη μοναδική ικανότητα να εμφανίζονται όταν δεν τα θες. Είναι όμως σημάδι ότι άρχισες να παίρνεις την ποδηλασία στα σοβαρά.

Η πρώτη άδεια για να κάνεις βόλτα με το ποδήλατο

Πολλοί το παίζουν άρρωστοι για να πάρουν μία μέρα άδεια από τη δουλειά τους και να μην κάνουν τίποτα. Εσύ πήρες άδεια για να πας βόλτα με το ποδήλατο σου! Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι να σχεδιάσεις τις πρώτες σου διακοπές με το ποδήλατο.

 

Περιμένουμε να ακούσουμε τα δικά σου ορόσημα 🙂

Previous Article

Έκανες τη ρόδα ‘γιάμπαλα’; Υπάρχει λύση…

Next Article

Καφεΐνη στο ποδήλατο. Χρειάζεται ή όχι κατά την προπόνηση;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια