Ποδηλάτης στα Χανιά έλαβε κλήση 700 ευρώ για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη!

Author: 1 σχόλιο Share:
red ligh commute

Δεν θα πούμε ψέματα πως σταματάμε σε κάθε κόκκινο φανάρι. Μπορεί να διπλο-τριπλο ελέγχουμε τον δρόμο και να φεύγουμε, ή να πηγαίνουμε από την διάβαση στο πλάι, αλλά την παράβαση την κάνουμε, γνωρίζοντας έως τώρα μόνο τις φυσικές συνέπειες από κάποιο ατύχημα. Μετά το συμβάν όμως στην πόλη των Χανίων και την κλήση των 700€ το μόνο σίγουρο είναι πως θα αρχίσουμε να σταματάμε σε κάθε φανάρι.

Στα Χανιά προχτές ποδηλάτης που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη έλαβε κλήση 700€ από αστυνομικό! Συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη. Δεν ήταν και μικρό το σοκ που έπαθε όταν είδε το ποσό της κλήσης, καθώς ο αστυνομικός εφάρμοσε τον Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας κατά γράμμα, ο οποίος αναφέρει χρηματικό πρόστιμο 700€, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας οχήματος για 20 ημέρες.
klhsh gia kokkino fanari commute

Ναι δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε κανέναν, καθώς ο Κ.Ο.Κ. δεν διαχωρίζει το ποδήλατο από τα υπόλοιπα οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με μικρές διαφοροποιήσεις όσον έχει να κάνει την συμπεριφορά τους κατά τις στροφές όπου τα ποδήλατα δεν έχουν κάποια ηλεκτρονική ένδειξη και θα πρέπει να κάνουν σινιάλο με τα χέρια τους.

Βέβαια πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει όσον αφορά την σοβαρότητα του αδικήματος, καθώς ένας ποδηλάτης που περνάει με κόκκινο μόνο τον εαυτό του θέτει σε κίνδυνο και όχι τόσο πολύ τα υπόλοιπα οχήματα.


10 συμβουλές προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων που δεν γνωρίζουν από ποδηλασία!


Ξέρουμε ότι δεν είναι σωστό και πως θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, αλλά με το ίδιο σκεπτικό δεν θα πρέπει με τα ποδήλατα μας να κυκλοφορούμε ανάμεσα από τα οχήματα που είναι σταματημένα περιμένοντας να αλλάξει το φανάρι, ούτε να ανεβαίνουμε στα πεζοδρόμια(!).

Ποια η συμπεριφορά σας όσον αφορά την κίνηση στον δρόμο όταν είστε με το ποδήλατο; Περνάτε με κόκκινο εφόσον η διασταύρωση δεν έχει κίνηση;

Πηγή και φωτογραφία: cna.gr

Previous Article

6 Συμβουλές ποδηλασίας προς υπέρβαρους. Μην αποθαρρύνεστε.

Next Article

Βάζεις glitter στο υγρό για tubeless; Όχι; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια