6 Συμβουλές ποδηλασίας προς υπέρβαρους. Μην αποθαρρύνεστε.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
fat cyclist road bike  (2)

Φανταζόμαστε πως όλοι μας γνωρίζουμε τα αρνητικά του υψηλού σωματικού βάρους. Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι πως μόλις το 2% των ανθρώπων μπορούν να διατηρηθούν σε χαμηλότερο βάρος μετά από μια δίαιτα/διατροφή. Οπότε αντί λοιπόν να είστε όλη την ημέρα με ένα μπλοκάκι όπου σημειώνετε τι θερμίδες έχετε καταναλώσει, μπορείτε απλά να συμβιβαστείτε με το σωματικό σας βάρος και να προσπαθήσετε να γίνετε πιο υγιείς ξεκινώντας κάποιο είδος άσκησης.

Σίγουρα θα είναι κάτι αρκετά δύσκολο για αρκετούς από εσάς, καθώς το υψηλό σωματικό βάρος έρχεται από την καθιστική ζωή, την έλλειψη φυσικών δραστηριοτήτων και τον σύγχρονο τρόπο ζωής με το έτοιμο φαγητό και τις 1002 λιχουδιές που μας περιτριγυρίζουν. Όσο περίεργο και παράξενο και αν σας φαίνεται, το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει καθώς είναι μια άσκηση η οποία δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα, δεν καταπονεί -εφόσον γίνεται σωστά- τις αρθρώσεις και μπορείτε να ακολουθήσετε ότι ρυθμό επιθυμείτε.

fat cyclist road bike (1)

Ας εξετάσουμε προσεκτικά 6 συβμουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση και έναν πιο υγιές οργανισμό.

Επιλέξτε ποδήλατο στο κατάλληλο μέγεθος. Σίγουρα είναι μια γενικότερη συμβουλή, αλλά ένα ποδήλατο κατάλληλο για το ύψος και την σωματική σας διάπλαση θα σας δώσει άλλη άνεση και ευκολία όταν βρίσκεστε επάνω του. Ξεχάστε τα ποδήλατα βουνού, καθώς η θέση οδήγησης τους είναι αρκετά επιθετική ρίχνοντας βάρος στα χέρια και στους καρπούς ενώ πολλές φορές το τιμόνι βρίσκεται χαμηλά. Για να το πούμε απλά, δεν υπάρχει χώρος για την κοιλιά και η ποδηλασία θα είναι βάσανο και όχι ευχαρίστηση. Επιλέξτε ένα ποδήλατο πόλης, με πιο όρθια θέση οδήγησης και ρυθμιζόμενο τιμόνι ώστε να μπορείτε το σηκώσετε για να υπάρχει και χώρος αλλά και να μην καταπονείτε τους καρπούς.

Μην σας ανησυχεί η κακή σας φυσική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να κοντραριστείτε στο φανάρι με τον «κουρσά» που είναι ντυμένος με κολάν και φοράει και αυτά τα κράνη σταγόνες. Άλλο πράγμα ζητάτε εσείς από το ποδήλατο και άλλο ο «κουρσάς». Επιλέξτε να κυκλοφορείτε μέρη χωρίς δυσκολία -ευθείες- με ρυθμό που σας βολεύει, χωρίς να λαχανιάζετε και χωρίς να κουράζεστε. Αν κουραστείτε σταματήστε για ένα διάλειμμα. Δεν σημαίνει πως επειδή ξεκινήσατε το ποδήλατο θα πρέπει να ποδηλατείτε χωρίς στάσεις για ώρες. Όσο και αν ποδηλατήσετε είναι σίγουρα πολύ πιο καλό για την υγεία από το να καθόσασταν στο σπίτι!


5 λόγοι για να ποδηλατείτε κάθε μέρα!


Αγνοήστε τα κακεντρεχή σχόλια. Ως υπέρβαροι επάνω στο ποδήλατο σίγουρα θα αντιμετωπίσετε άσχημα σχόλια από άμυαλους και κακούς συνανθρώπους μας. Πρέπει να νιώθετε όμορφα πάνω στο ποδήλατο και να μην σας απασχολεί τι θα λένε οι υπόλοιποι.

Αυτοσχεδιάστε για τον εξοπλισμό σας. Δυστυχώς ο περισσότερος ποδηλατικός εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος για πιο αδύνατους ανθρώπους οπότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και τις ικανότητες σας. Αγοράστε εξοπλισμό από ΜΗ ποδηλατικά μαγαζιά καθώς θα βρείτε πιο εύκολα στο μέγεθος σας. Αντί για αδιάβροχο ποδηλατικό αγοράστε κάποιο αδιάβροχο εργασίας ώστε να σας είναι πιο άνετο. Όσον αφορά τον ρουχισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθλητικά ρούχα γενικής χρήσης και όχι ποδηλατικά.

fat cyclist road bike (3)

Μην φοβάστε. Μην φοβάστε και μην ντρέπεστε για αυτό που είστε. Δυστυχώς η ποδηλατική κοινότητα -ιδιαιτέρως οι ποδηλάτες του δρόμου- είναι πολύ κριτικοί τόσο με την εμφάνιση άλλων ποδηλατών, όσο και με τον εξοπλισμό. Μην τους δίνετε σημασία και συνεχίστε την βόλτα σας. Κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που μπορεί, όπως μπορεί. Ποιος ξέρει, αύριο μεθαύριο μπορεί να έρθετε εσείς στην θέση τους και αντί να γελοιοποιείτε κάποιον υπέρβαρο να τον βοηθήσετε για να μην περάσει τα ίδια.

Μην σταματήσετε τώρα που ξεκινήσατε. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί πολύ δύσκολο, να νιώθετε λίγες ενοχλήσεις από την σέλα, αλλά εφόσον ανεβήκατε στο ποδήλατο και κάνατε μερικές βόλτες μην σταματήσετε. Διασκεδάστε, βρείτε παρέα, ανεβείτε στο ποδήλατο για να ξεγνοιάζεστε από τα προβλήματα σας.

Previous Article

10 σχέδια ποδηλάτων από το μέλλον!

Next Article

Ποδηλάτης στα Χανιά έλαβε κλήση 700 ευρώ για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια