10 σχέδια ποδηλάτων από το μέλλον!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Variable-Frame-Bike1

Το ποδήλατο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε έγινε το νούμερο ένα μέσο μετακίνησης καθώς είναι πολύ πιο αποδοτικό και πολύ πιο γρήγορο από το περπάτημα. Πέρα όμως από ένα εργαλείο για τις μετακινήσεις είναι και ένα εξάρτημα που μας διασκεδάζει. Μπορεί να έχει αλλάξει αρκετές μορφές από την στιγμή που εμφανίστηκε και ακόμη να αλλάζει μορφές αλλά πλέον όλα τα ποδήλατα είναι σχεδόν τα ίδια. Τι θα λέγατε να σας δείξουμε 10 ποδηλατικούς σχεδιασμούς από το μέλλον;

iBike. Πέρα από τον μοναδικό σχεδιασμό έχει και ενσωματωμένο φορτιστή για τα προϊόντα της Apple!

i-bike-white

27/4 City Pedelec. Ενισχυμένο ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης με όλα τα κινούμενα μέρη να βρίσκονται εσωτερικά του πλαισίου ώστε να χρειάζεται λιγότερη συντήρηση αλλά και να είναι λιγότερο ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες.

247 city pedelec

ECO // 07 – Συναρμολογούμενο Ποδήλατο πόλης. Όποιος σχεδίασε το συγκεκριμένο ποδήλατο, σίγουρα ήθελε να ανακαλύψει ξανά τον τροχό. Αποσυναρμολογείται πλήρως, γίνεται σπαστό, ενώ μέχρι και οι τροχοί του μπορούν να διπλώσουν για να πιάνουν λιγότερο χώρο.Compactable-Urban-Bicycle

X Bike. Το όνομα του προέρχεται από τον σχεδιασμό του πλαισίου του που είναι σε σχήμα «Χ». Μπορεί να διπλώσει για να πιάνει λιγότερο χώρο, ενώ αυτό που είναι αρκετά εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει αλυσίδα και γρανάζια.

x bike

Backpack Bicycle. Αυτό απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να φεύγουν από το σπίτι χωρίς το ποδήλατο τους. Δεν υπάρχει πιο συμπαγές και πιο ευκολομετακίνητο ποδήλατο από το συγκεκριμένο καθώς το βάρος του είναι περίπου 5 κιλά και διπλώνει με τέτοιο τρόπο που μπορείτε να το φορέσετε ως backpack!


Πλυντήριο ρούχων σε στατικό ποδήλατο;


backpack-bike

Carrier Bike. Αν ο μόνος λόγος που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά το ποδήλατο είναι το θέμα του αποθηκευτικού χώρου, τότε μάλλον θα πρέπει να δείτε καλύτερα το συγκεκριμένο ποδήλατο. Με αρκετό χώρο κάτω από τον αναβάτη για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ διπλώνει και γίνεται καρότσι για να μπορείτε να πάτε και στην λαϊκή αγορά!

Carrier Bike

Green Shadow Bike. Ή αλλιώς το ποδήλατο του Green Goblin. Με ενσωματωμένο υπολογιστή ώστε να καταγράφει τα χιλιόμετρα αλλά και τις αθλητικές σας επιδόσεις. Αν και σχεδιάστηκε για κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι και όχι ως πραγματικό concept αλλά τίποτα δεν μας λέει ότι δεν θα το δούμε να κυκλοφορεί και στους δρόμους στο μέλλον!

greenshadow06

Taurus Seat-less. Χωρίς σέλα και χωρίς πετάλια. Είναι ένα ελλειπτικό το οποίο έχει την δυνατότητα να κινείται! Αν και είναι σχεδιασμένο για παιδιά δεν θα μας χαλούσε να το βλέπαμε και σε έκδοση για ενήλικες.

Taurus Seat-less


Θυμάστε το Halfbike;


T-bike. Μινιμαλιστικό και πρακτικό. Αναδιπλούμενο τιμόνι το οποίο λειτουργεί και ως κλειδαριά. Ενσωματωμένο υπολογιστή ώστε να καταγράφει τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές ενώ έχει και πλοηγό GPS, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής!

t bike

Πολύ-ποδήλατο (ποδήλατο με μεταβλητό πλαίσιο). Η άνεση και η ευκολία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ποδηλάτου καθώς μπορεί να αλλάξει σχεδιασμό αναλόγως τις ανάγκες. Κανονικό «κλασικό» ποδήλατο, ή ποδήλατο recumbent (ξαπλωτό). Το καλύτερο; Για να αλλάξει μορφή δεν χρειάζεται να κατεβείτε από το ποδήλατο καθώς το πάτημα ενός κουμπιού και ένα ξάπλωμα του σώματος είναι αρκετά για να αλλάξει το «σχέδιο».

Variable-Frame-Bike1

Previous Article

Claudio Caluori και preview από Fort William για το Παγκόσμιο Κύπελο Downhill. (video)

Next Article

6 Συμβουλές ποδηλασίας προς υπέρβαρους. Μην αποθαρρύνεστε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια