5 λόγοι για να ποδηλατείτε κάθε μέρα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
women style commute

Για πολλούς από εμάς το να βγαίνουμε πολύωρες βόλτες με το ποδήλατο μας κάθε μέρα είναι μια ουτοπία και με το ζόρι προλαβαίνουμε να βγούμε μια δυο φορές την εβδομάδα για 1 ώρα. Από την άλλη βέβαια το να γράφει κάποιος πολλά χιλιόμετρα καθημερινά ξεφεύγει από την κατηγορία της διασκέδασης και μπαίνει σε αθλητικές κατηγορίες και εκεί απαιτείται περισσότερη προπόνηση, περισσότερη προσοχή στην διατροφή και σίγουρα πολύ περισσότερος χρόνος! Επειδή δεν είμαστε όμως όλοι αθλητές ή δεν θέλουμε να γίνουμες, ας δούμε 5 λόγους για να ποδηλατούμε κάθε μέρα όσο λίγο ή πολύ μπορεί και θέλει ο καθένας μας!

 1. Χρησιμοποιήστε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας! Ο πιο εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σας καθημερινά είναι να το «μετατρέψετε» στο βασικό μέσο μετακινήσεων σας. Καθώς ο χρόνος είναι πραγματικά πολύτιμος και περιορισμένος, δεν έχουμε την πολυτέλεια να βγαίνουμε μετά ή πριν την δουλειά για την βόλτα μας, οπότε γιατί να μην ενσωματώσουμε την βόλτα μας στην καθημερινότητα μας; Πρόκειται για κάποια λεπτά της ημέρας τα οποία θα τα περάσουμε ξέγνοιαστοι πάνω στο ποδήλατο και όχι παστωμένοι μέσα σε κάποιο λεωφορείο ή μποτιλιαρισμένοι με το αυτοκίνητο μας. Πέρα από όλα αυτά όμως, η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου θα σας προσφέρει ένα πιο υγιές σώμα και σίγουρα θα σας κάνει πιο έξυπνους και πιο χαρούμενους!

  5 συμβουλές για ασφαλές commuting!


 2. Θα σκέφτεστε πιο γρήγορα! Από την στιγμή που θα γίνει καθημερινή η ενασχόληση με το ποδήλατο θα παρατηρήσετε πως θα είστε πάντα σε ετοιμότητα. Αυτό συμβαίνει διότι η καθημερινή ήπια άσκηση αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την κούραση. Ακόμη και τα 30 λεπτά ήπιας άσκησης -όπως είναι η μετακίνηση με το ποδήλατο- είναι ικανά να βελτιώσουν τους χρόνους αντίδρασης, την μνήμη και τις δημιουργικές σκέψεις! Πέρα από όλα αυτά όμως, αποβάλλεται το στρες, ενώ μειώνονται το άγχος και η κατάθλιψη. Όσοι έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο τους έχουν δει διαφορά στην ψυχική τους υγεία! Εσείς, ακόμη το σκέφτεστε;man with suit commute bike lane
 3. Βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Η βελτιωμένη ψυχική υγεία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Άνδρες οι οποίοι γυμνάζονται 6-7 φορές την βδομάδα αναφέρουν πως η σεξουαλική τους επιθυμία είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο (το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, αλλά σε μικρότερη κλίμακα). Υπάρχει εξήγηση γι’αυτό καθώς η άσκηση αυξάνει τις σεξουαλικές ορμές και μειώνει την στυτική δυσλειτουργία έως ένα σημείο. Βέβαια, η πολύ έντονη άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, ενώ από την άλλη 20 λεπτά έντονη άσκηση να αυξήσει την λίμπιντο στις γυναίκες.

  Μπορεί το ποδήλατο να βοηθήσει την ερωτική σας ζωή;


 4. Μπορείτε να φάτε λίγο παραπάνω! Μπορείτε επιτέλους να τρώτε χωρίς τύψεις και τον 6ο κεφτέ από το πιάτο σας! Βέβαια και η κατανάλωση φαγητού θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και να αποφεύγετε τα «ετοιματζίδικα». Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Bath έδειξε πως σε δύο ομάδες ανδρών οι οποίοι έτρωγαν περισσότερο από το φυσιολογικό, η ομάδα που γυμνάζονταν καθημερινά είχανε λιγότερες παρενέργειες από την υπερκατανάλωση φαγητού, όπως είναι το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα και οι μεταβολικές αλλαγές.sun road bike
 5. Θα ζήσετε περισσότερο! Πέρα από τους βραχυπρόθεσμους λόγους που είδαμε παραπάνω και λίγο πολύ είναι γνωστοί σε όλους, υπάρχουν και μαρκοπρόθεσμοι λόγοι για κάποιον να χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο του! Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής ακόμη και αν δεν είστε νέοι που θα ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο. Σύμφωνα με μια τεράστια έρευνα της Νορβηγίας, η οποία παρακολουθούσε μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών από 70 μέχρι 80 ετών, όσοι ασκούνταν καθημερινά για 30 λεπτά έζησαν μέχρι και 5 χρόνια περισσότερο σε σύγκριση με όσους δεν ασκούνταν καθόλου. Μια ακόμη έρευνα στην Ταϊβάν, ρώτησε 400.000 ενήλικες πόσο ασκούνται καθημερινά και παρακολουθούσε αυτές τις απαντήσεις για 8 χρόνια. Διαπιστώθηκε πως μόλις 15 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να προσφέρουν αύξηση τριών ετών στο προσδόκιμο ζωής. Κανείς από αυτούς δεν ήταν νέος και αρκετοί δεν αθλούνταν μέχρι που ξεκίνησαν την έρευνα.

  Συμπτώματα που δείχνουν προβλήματα στην καρδιά. Τι θα πρέπει να προσέχουμε ως ποδηλάτες.


Ποτέ δεν είναι αργά για να βάλετε μια καλή συνήθεια στην καθημερινότητα σας!

Previous Article

Κλήσεις θα μοιράζουν σε trail center στο San Francisco σε όσους ξεπερνάνε τα 24 χλμ/ώρα με χρήση ραντάρ!

Next Article

Spring Classics: 51ος Amstel Gold Race!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια