Μπορεί το ποδήλατο να βοηθήσει την ερωτική σας ζωή;

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Κάνουμε ποδήλατο για διάφορους λόγους. Κάποιοι κάνουμε για υγεία, κάποιοι για χαλάρωση και άλλοι για την αδρεναλίνη που μας προσφέρει. Μετά από αυτό το άρθρο, όμως, ίσως να έχετε έναν λόγο παραπάνω να κάνετε ποδήλατο.

Ας μιλήσουμε για το σεξ! Σωστά. Σεξ. Κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι, ασχέτως που δε μιλάνε τόσο για αυτό (τώρα που το σκέφτομαι…αναλόγως τον άνθρωπο).

Όποιος παίρνει το ποδήλατο τακτικά θα έχει καταλάβει τα τεράστια οφέλη για την υγεία του… Ξέρατε, όμως, ότι η αύξηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα που επιφέρει η συμμετοχή σε τέτοια υψηλή αερόβια δραστηριότητα προκαλεί αισθήματα έντονης ευφορίας και αυξημένη σεξουαλική ζωτικότητα; Να που το μάθατε. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, η ποδηλασία έχει τη δύναμη όχι μόνο να σας κάνει πιο επιθυμητό στο άλλο φύλο, αλλά και να αυξήσει το επίπεδο της σεξουαλικής ικανοποίησης!

[Μία υπενθύμιση για τις γυναίκες! Αν ο καλός σας κάνει ποδηλασία τότε είστε πολύ τυχερή.]

Λόγοι που το ποδήλατο βοηθά στο σεξ:

  • Σωστή άντληση του αίματος.cycling-sex-appeal-3

Η ποδηλασία είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την σωστή λειτουργεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Μία σωστά εκπαιδευμένη καρδιά μπορεί να αντλήσει έως και 50% περισσότερο αίμα με κάθε χτύπο, σε σχέση με μία ‘ανεκπαίδευτη’.

  • Αυξημένη σεξουαλική ορμή.

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο όμως Καλιφόρνια, εξέτασε τη σεξουαλική συμπεριφορά δύο ομάδων από μεσήλικες άνδρες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε ένα κανονικό πρόγραμμα κατάρτισης, στην οποία συμμετείχαν άσκηση για μία ώρα, τρεις έως τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Η δεύτερη ομάδα δεν ασκούνταν. Μετά από εννέα μήνες, τα άτομα της πρώτης ομάδας ανέφερε 30% αύξηση στη συχνότητα του σεξ.

  • Πηγαίνοντας πιο δύσκολα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όχι γι’ αυτό που νομίζετε! Για το ποδήλατο μιλάμε! Όπως σε κάθε άθλημα αντοχής, κάποιοι πηγαίνουν πιο μακριά από κάποιους άλλους. Ευτυχώς, η ποδηλασία είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα για την καρδιαγγειακή βελτίωση.

  • Δυνατότερους μύες.

Η ποδηλασία χτίζει ισχυρά πόδια, γλουτούς και κάτω ραχιαίους μυς. Και σύμφωνα με τον Dr Matthew Forsyth, ουρολόγο και δεινό ποδηλάτη… «Όλοι αυτοί οι μύες χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της συνουσίας. Όσο καλύτερα γυμνασμένοι είναι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διάρκεια της συνουσίας».

  • Φυσικά συμπληρώματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και μετά τη σωματική άσκηση, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες ορμονών, οι οποίες παράγουν ένα αίσθημα ικανοποίησης και ευημερίας. Όλοι γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μόλις σας περιγράψαμε όταν τελειώνει μια μεγάλη βόλτα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε το χαμόγελο από το πρόσωπό μας για ώρες. Επιπλέον, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανακάλυψαν ότι μία στις τέσσερις γυναίκες βιώνει σεξουαλική διέγερση κατά την άσκηση.

  • Αυτοπεποίθηση

Στο τέλος μια μεγάλης βόλτας, όσο κουρασμένος κι αν νιώθετε, η αίσθηση της ολοκλήρωσης μέσα σας είναι μοναδική. Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα σας και την φυσική δύναμη σας κάνει sexy.

Είναι βέβαια και κάποιοι που λένε ότι το ποδήλατο μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα. Δείτε εδώ τι λένε οι έρευνες.

Κλείνοντας ας θυμηθούμε αν θα θέλατε το άλλο σας μισό να κάνει ποδήλατο.

Τώρα αυτό που μένει είναι να κάνετε ποδήλατο…

Previous Article

Μοντάρισμα ποδηλάτου με κλειστά μάτια από τον μηχανικό της Movistar! (video)

Next Article

Mokacam, the GoPro killer είναι εδώ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια