Επηρεάζει η ποδηλασία την ερωτική ζωή;

Author: 1 σχόλιο Share:
RoyalBicycleBuiltForTwoBastilleDay2008

Πόσοι έχετε σκεφτεί, αν οι πολλές ώρες πάνω στην σέλα και ένα περιοδικό μούδιασμα την ευαίσθητη περιοχή, είναι αρκετά για να επηρεάσουν την ερωτική ζωή; Μπορεί η ποδηλασία με μια λάθος σέλα ή με λάθος ρύθμιση να σας προκαλέσει προβλήματα; Μπορεί άραγε να προκληθεί μόνιμη βλάβη στο προστάτη ή κάπου αλλού στην ευαίσθητη περιοχή;

Συνεχώς ακούμε και διαβάζουμε πως θα πρέπει να αθλούμαστε περισσότερο. Τι καλύτερο, λοιπόν από την ποδηλασία; Λόγω της ευκολίας της και της μεταβαλλόμενης έντασης, μπορεί ο καθένας να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή του κατάσταση. Από την άλλη, όμως, η συγκεκριμένη θέση του σώματος, μπορεί να δημιουργήσει σωματικά προβλήματα σε κάποιους. Παρά το γεγονός ότι ο προστάτης είναι βαθιά μέσα στο σώμα ώστε να παραμένει ασφαλής, το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα είναι ο εγκλωβισμός του γεννητικού νεύρου.

Τι είναι το γεννητικό νεύρο

Το γεννητικό νεύρο, ίσως και να είναι το πιο σημαντικό νεύρο του σώματός σας. Εμπλέκεται καθημερινά στην αίσθηση του πέους αλλά και του περινέου και εμπλέκεται άμεσα με την διαδικασία της εκσπερμάτωσης. Καθισμένος σε ένα κάθισμα, με μικρή κλίση προς τα εμπρός, η πίεση που δέχεται το γεννητικό νεύρο αλλά και μερικά αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή είναι αρκετά αυξημένη. Θεωρητικά, λοιπόν, η πίεση αυτή προκαλεί «εγκλωβισμό» και δυσλειτουργία του νεύρου. Ο εγκλωβισμός του γεννητικού νεύρου μεταφράζεται σε πόνο στον πυελό, μούδιασμα του πέους, στυτική δυσλειτουργία και δυσκολία κατά την εκσπερμάτωση.

Δεν πιστεύουν όμως όλοι οι ερευνητές ότι αυτό είναι πρόβλημα. Μια μελέτη το 2004 στο Journal of Urology εξέτασε 688 ποδηλάτες και δεν παρατήρησε καμία σημαντική στατιστική διαφορά σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με μη-ποδηλάτες. Ωστόσο, μια άλλη μελέτη σε 90 αστυνομικούς που κυκλφορούν με ποδήλατο κατά την υπηρεσία τους έδειξε πως η χρήση σέλας χωρίς «μύτη» είχε σαν αποτέλεσμα λιγότερο μούδιασμα και πόνο στην περιοχή του πέους και του περινέου, ενώ μια άλλη μελέτη έδειξε πως οι αναβάτες που χρησιμοποιούσαν σέλα, η οποία ήταν πιο φαρδιά είχαν λιγότερες σωματικές ενοχλήσεις.

Ακόμη δυστυχώς τα δεδομένα γύρω από το ποδήλατο δεν είναι πλήρη. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία πως η ποδηλασία είναι εξαιρετική άσκηση για το σώμα και για το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Περισσότερες πιθανότητες έχετε να πάθετε ζημιά από ένα απρόσεκτο διερχόμενο όχημα παρά από τις πολλές ώρες στην sela. Με προσοχή διαλέξετε μια σέλα, ρυθμίστε την σωστά με την βοήθεια κάποιου ειδικού και βεβαιωθείτε ότι η σέλα κατανέμει σωστά το βάρος σας απομακρύνοντας την πίεση από την ευαίσθητη περιοχή. Ένα καλός μηχανικός ή κάποιος πιο έμπειρος θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε σωστά την sela σας και όταν η ρύθμιση θα είναι αυτή που πρέπει, θα το καταλάβετε από την απουσία του πόνου και του μουδιάσματος.

Όταν όμως η άσκηση πάψει να είναι διασκεδαστική, είναι φυσιολογικό να εγκαταλείψετε το ποδήλατο. Με μερικές αλλαγές στο ποδήλατο, μπορείτε εύκολα να αρχίσετε να διασκεδάζετε ξανά!

Previous Article

Νέο ποδηλατόδρομο 62,5 χλμ ετοιμάζουν στην Αττική!

Next Article

Signorina bicycle το πιο «θηλυκό» ποδήλατο που έχετε δει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια