Νέο ποδηλατόδρομο 62,5 χλμ ετοιμάζουν στην Αττική!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
dsc08

Μεγάλο έργο που θα αλλάξει την Αττική όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ετοιμάζεται από την Περιφέρεια Αττικής με 62,5 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομο που θα διασχίζει 15 δήμους. Η αρχή του θα βρίσκεται στους Άγιους Ανάργυρους και θα επεκτείνεται μέχρι το Λαύριο. Η δημιουργία του θα γίνει κατά μήκος της παλιάς εγκαταλελημένης σιδηροδρομικής γραμμής Αγ. Αναργύρων – Λαυρίου, αλλά ήδη έχει προνοηθεί και η δυνατότητα επέκτασης έως το Σούνιο, μια απόσταση 8 χιλιομέτρων. Η όλη μελέτη έγινε από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η εξυπηρέτηση των καθημερινών μετακινήσεων με ποδήλατο, μέσω βέβαια και της σύνδεσης των υπάρχοντών δικτύων ποδηλατοδρόμων, αλλά επίσης και η ψυχαγωγικές μετακινήσεις αλλά και οι προπονήσεις αθλητών, καθώς η διαδρομή είναι σχεδιασμένη γύρω από την φύση, αλλά και από τόπους που έχουν ιστορικό ενδιαφέρον.

Ο νέος αυτός ποδηλατοδρόμος είναι ένα τμήμα του μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα φτιαχτεί στην Αττική μέχρι το 2021, μέσω του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Μπορεί βέβαια το όλο σχέδιο να βρίσκεται ακόμη στις συζητήσεις, αλλά αναμένονται ενημερωτικές συναντήσεις με τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής. Θετικό είναι το στοιχείο ότι ο ποδηλατοδρόμος δεν θα ενοχλήσει με την παρουσία του το υπάρχον οδικό δίκτυο μιας και θα φτιαχτεί πάνω στον άξονα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής.

Σχεδιασμένος με νέα πρότυπα και 3.5 μέτρα πλάτος, αντί των 2 μέτρων που ισχύει στους έως τώρα ποδηλατοδρόμους, αναμένεται να αυξήσει τις μετακινήσεις με ποδήλατο αλλά παράλληλα να αποσυμφορήσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει.

Previous Article

Bold, το πρώτο (;) ποδήλατο με την πίσω ανάρτηση…κρυμμένη!

Next Article

Επηρεάζει η ποδηλασία την ερωτική ζωή;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια