Jivr, το ηλεκτρικό ποδήλατο χωρίς αλυσίδα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
jivr2

Όλοι εκείνοι που μετακινούμαστε συχνά στο κέντρο της πόλης έχουμε το αιώνιο πρόβλημα του προγραμματισμού.

Τι ώρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε;

Είναι αρκετή η ώρα ώστε να φτάσουμε, μήπως το μετρό  (αν είσαι στην Αθήνα) θα είναι πολύ γεμάτο, λόγω της βροχής;

Μήπως τελικά να πάμε με το αμάξι ή με τη μηχανή;

Η λύση στα παραπάνω είναι η μετακίνηση με το ποδήλατο! Γιατί; Μα γιατί είναι πολύ  πιο εύκολο να δημιουργηθεί ένας σταθερός χρόνος ταξιδιού ασχέτως της κίνησης, του καιρού και άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων οι οποίες στην ουσία θα έχουν μηδενική καθυστέρηση. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 200.000 διαφορετικοί άνθρωποι μετακινούνται με το ποδήλατο στην Νέα Υόρκη καθημερινώς. Περίπου ίδιο νούμερο ανθρώπων μετακινούνται με το ποδήλατο και στο Λονδίνο και αυτό μας δείχνει την ανάγκη για ένα συνεπές μέσο αστικής μετακίνησης στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.

Εδώ έρχεται το Jivr, ένα νέο υβριδικό ηλεκτρομηχανικό διπλωτό ποδήλατο πόλης, χωρίς αλυσίδα.

IMG_2968

Το μοτέρ του βρίσκεται στον μπροστά τροχό και υπόσχεται αυτονομία μέχρι και 32 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, εξαρτώμενο πάντα από τις ανηφόρες που θα συναντάει. Για την πλήρη φόρτιση του μοτέρ χρειάζονται περίπου 90 λεπτά. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα μέχρι και 25 km σταθερά.

Το μοτέρ ενεργοποιείται με το γύρισμα του γκαζιού από το τιμόνι (όπως οι μοτοσυκλέτες) ενώ αν θέλετε να κάνετε οικονομία στην μπαταρία, ή αν αδειάσει από την χρήση, τότε με την χρήση των πεντάλ και μέσω της τεχνολογίας που βρίσκεται στο εσωτερικού του σκελετού μπορείτε να μετακινηθείτε όπως και με ένα κανονικό ποδήλατο. Επίσης, όταν κάνετε πετάλι, επαναφορτίζεται και η μπαταρία. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται με την σύνδεση σε κλασική πρίζα τοίχου.

Μπορεί τα ποδήλατα χωρίς αλυσίδα να μην είναι κάτι καινούριο, αλλά η Jivr υπόσχεται πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του ποδηλάτου είναι μοναδική και πως ακόμη δεν μπορούν να την αποκαλύψουν, μέχρι να κατοχυρωθεί η πατέντα.

Η προώθηση του Jivr, βασίζεται στην τεχνολογία χωρίς αλυσίδα, μιας και η αλυσίδα είναι ένας από τους κινδύνους των κλασικών ποδηλάτων. Μπορεί να βγει, να λερώσει και γενικά να καταστρέψει μια όμορφη μετακίνηση. Το Jivr, προσπαθεί να δημιουργήσει το απόλυτο ποδήλατο για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης, με τον ενσωματωμένο κινητήρα στο πλαίσιο, δεν θα χρειαστεί να ιδρώσετε για να φτάσετε στην δουλειά σας και επειδή είναι και χωρίς αλυσίδα, σίγουρα δεν θα λερωθείτε! Τέλος, επειδή είναι και διπλωτό, θα μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στο μετρό, στο γραφείο, στα ψώνια και δεν θα έχετε τον φόβο μην κλαπεί.

IMG_2971

Στα 15 κιλά, δεν είναι από τα πιο ελαφριά αναδιπλούμενα ποδήλατα, αλλά σίγουρα δεν είναι βαρύ αν αναλογιστούμε ότι είναι και ηλεκτρικό ποδήλατο. Επίσης, μπορεί να διπλωθεί έτσι ώστε να κουβαλιέται σαν καροτσάκι.

Έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία iBeacon και η εταιρία σκοπεύει να δώσει στους προγραμματιστές τον κώδικα ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν εφαρμογές οι οποίες θα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Δείτε και ένα βίντεο από την πρώτη του κυκλοφορία.

Previous Article

10 από τις πιο σκληρές αναβάσεις του κόσμου!

Next Article

Τροφές που γιατρεύουν!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια