Αλλαγές, στην ασφαλιστική πολιτική της Ιταλίας για τα ποδήλατα.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
italycommute (1)

Μέχρι σήμερα στην γείτονα χώρα, για να μπορέσει να αποζημιωθεί κάποιος ποδηλάτης, που τραυματίζεται σε ατύχημα, καθώς πήγαινε ή γυρνούσε με το ποδήλατο προς ή από την εργασία του, έπρεπε να πληρούσε διάφορα κριτήρια, όπως το να είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, ή ήταν πολύ μεγάλη η απόσταση, για να διανυθεί με τα πόδια και πως το ατύχημα συνέβη σε ειδικά σχεδιασμένο μέρος του δρόμου που επιτρεπόταν η κίνηση των ποδηλάτων.

Με την νέα τροπολογία και τις αλλαγές στην ασφαλιστική πολιτική που σχετίζεται με το ποδήλατο, προσπερνιόνται όλα αυτά τα κολλήματα και από εδώ και στο εξής, όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς την εργασία τους δικαιούνται ασφαλιστική κάλυψη. Αναμένεται μόνο η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ιταλική Βουλή.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή διαδραμάτισε και η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδηλατιστών -FIAB.

Από αυτή την κίνηση, γίνεται αντιληπτό πως η Ιταλία, αρχίζει να αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που έχει η ποδηλασία, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλες αλλαγές που θέλει να περάσει η βουλή, είναι η νομιμοποίηση ενός «εθνικού» δικτύου ποδηλατοδρόμων με το όνονμα «Bicitalia» μήκους 18.000 χιλιομέτρων, το οποίο θα προωθήσει και τον ποδηλατικό τουρισμό της χώρας.

Previous Article

SplitBike! Σπαστό ποδήλατο, με quick releases!

Next Article

Επισκευή πλαισίου κάρμπον, ναι ή όχι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια