Τρενο-Ποδηλατο-Βόλτα 2015!

Author: 4 Σχόλια Share:
AFISAPODHLATYADA2015

Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται η τρενο-ποδηλατο-βόλτα από την Θεσσαλονίκη όπου και θα φορτωθούν τα ποδήλατα στο τρένο και θα φτάσουν μέχρι τον «Μεθοριακό Σταθμό» στην Βυρώνεια Σερρών, στον σπάνιο υδροβιότοπο της Κερκίνης και στο οχηρό Ρούπελ.

Είναι η μεγαλύτερη βόλτα τέτοιου τύπου (φόρτωμα το τρένο και άφιξη σε άλλη πόλη). Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρωτότυπη αυτή βόλτα είναι η Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Στόχος της διοργάνωσης δεν είναι μόνο η διασκέδαση και οι όμορφες στιγμές, αλλά και η ανάδειξη δύο εναλλακτικών και πολύ οικολογικών μέσων μετακίνησης και πως μπορούν αυτά να λειτουργήσουν μαζί.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής υπό την αιγίδα του υφιπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και υποστηρίζεται από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Δήμο Σιντικής, τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και από τον «Μεθοριακό Σταθμό».

Ήδη περισσότεροι από 350 είναι οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα επιβιβαστούν στην εκδρομική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα φτάσουν στην Βυρώνεια Σερρών. Από εκεί, θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στο θρυλικό οχηρό Ρούπελ από μια διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Στρυμόνα, μέσα από καταπράσινες πλαγιές. Το ηρώο, το μουσείο και οι υπόγειες στοές που κάποτε γράφτηκε ιστορία, θα γεμίσουν με φίλους του ποδηλάτου για να γραφτεί ένα καινούριο κομμάτι ιστορίας. Το μήκος της διαδρομής αυτής θα είναι στα 42χλμ συνολικά. Θα υπάρχει και εναλλακτική διαδρομή -πιο εύκολη- προς την λίμνη Κερκίνη και τον υγροβιότοπο όπου θα γίνει παρατήρηση των πουλιών στο παράχθιο δάσος αλλά και βαρκάδες στην λίμνη για όσους το επιθυμούν. Έπειτα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, θα υπάρξουν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χορευτικά, εκθέσεις φωτογραφίας) μέχρι το απόγευμα, όπου και θα γίνει η αναχώρηση με τρένο για την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο από την περσινή εκδήλωση:

Previous Article

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!!! Τοματοχυμός αντί για ισοτονικό!

Next Article

Enduro Days II in Pelion

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια