Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να αντέχετε στον πόνο και στα μουδιασμένα πόδια.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
soaringlegs (2)

Η σημερινή προπονητική συμβουλή έχει να κάνει σχετικά με το κάψιμο των ποδιών, την αυξημένη ένταση και την συνεχόμενη προσπάθεια όταν βρισκόσαστε στο όριο.

Γιατί; Πόσες φορές δεν έχει τύχει όταν ανεβαίνετε μια απότομη ανηφόρα, ή όταν βρίσκεστε πάνω στο σπριντ, να αρχίσετε να νιώθετε τα πόδια σας να μουδιάζουν και να καίγονται, τότε είναι που ανεβαίνουν δραματικά τα επίπεδα του γαλακτικού οξέως. Θα πρέπει να μάθετε να αντέχετε στον πόνο και στα μουδιασμένα πόδια, να μάθετε να ζείτε με αυτόν τον πόνο, με το κάψιμο και το μούδιασμα, για να καταφέρετε να ανεβείτε επίπεδο και να μπορείτε να κοιτάζετε στα μάτια παλιότερους, πιο γυμνασμένους αθλητές.

Πως; Μπορείτε αυτή την προπόνηση να την ενσωματώσετε σε μια μεγαλύτερη βόλτα ή προπόνηση, ή να την πραγματοποιήσετε στο προπονητήριο, το οποίο δεν θα πρέπει να ανεβάζει μόνο του αντίσταση καθώς βάζετε πιο δύσκολη ταχύτητα. Κάντε ζέσταμα για 5-10 λεπτά και μετά έχοντας το μεγάλο γρανάζι μπροστά και το γρανάζι με τα 19 δόντια πίσω, ανεβάστε τον ρυθμό σας σε αγωνιστικό τέμπο και υψηλό στροφάρισμα (περίπου 90 στροφές ανά λεπτό για τα πόδια). Μετά από περίπου ένα λεπτό, αλλάξτε πίσω, στο γρανάζι με τα 18 δόντια και κρατήστε το για δύο λεπτά. Έπειτα, βάλτε το γρανάζι με τα 17 δόντια και κρατήστε το για 3 λεπτά. Το γρανάζι με τα 16 δόντια για τέσσερα λεπτά, το γρανάζι με τα 15 δόντια για 5 λεπτά, το γρανάζι με τα 14 δόντια για έξι λεπτά και τέλος το γρανάζι με τα 13 δόντια για επτά λεπτά.

Σύνολο, 28 λεπτά, χωρίς διακοπή, με αυξανόμενη δυσκολία, οπότε αναπόφευκτα θα πέσει ο ρυθμός σας, καθώς θα γίνονται πιο δύσκολες οι ταχύτητες, ενώ το γαλακτικό οξύ θα αρχίσει να συσσωρεύεται στους μύες, αλλά κρατήστε τον ρυθμό σας, όσο περισσότερο μπορείτε. Αν αρχίσετε να νιώθετε τα πόδια σας ότι έχουν σκληρύνει και πως ετοιμάζονται για κράμπες, χαλαρώστε, ελαφρώστε ταχύτητα και ξεκινήστε την αποθεραπεία σας. Αν δεν καταφέρατε να κάνετε ολόκληρο το πρόγραμμα μέχρι το γρανάζι με τα 13 δόντια, ξαναπροσπαθήστε την επόμενη εβδομάδα!

Μέχρι την επόμενη συμβουλή, μην σταματήστε να προπονήστε σκληρά!

Previous Article

ShockWiz, αυτόματη ρύθμιση αναρτήσεων για το ποδήλατο βουνού! (video)

Next Article

Πίσω αμορτισέρ Fox Float X2, πως δουλεύει! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια