8 πράγματα που θα πρέπει να κάνεις μέσα στην χρονιά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mtb-view-pagashtikos

Νέα χρονιά, πολλές υποσχέσεις, ακόμη περισσότερες προσωπικές προσδοκίες από τον καθένα, αλλά πόσα από αυτά θα ολοκληρωθούν ή έστω θα γίνει μια αρχή; Επειδή πολλοί είναι σαν και εμάς και αφήνουν πράγματα μισά -ή δεν τα ξεκινούν καθόλου- παρακάτω θα σας προτείνουμε 8 «πράγματα» που θα μπορούσατε να κάνετε μέσα στο 2017 ώστε όταν έρθει η επόμενη χρονιά να είστε λίγο πιο σοφοί! Λόγω του ότι είμαι ΜΤΒ-ας κυρίως οι προτάσεις μου έχουν να κάνουν με το βουνό, τα χώματα, τα φαρδιά ελαστικά, αλλά δεσμεύομαι και για μερικές πιο «κουρσάδικες» προτάσεις.

  1. Περπάτησε ή τρέξε στην περιοχή που ποδηλατείς. Αρχικά θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι τις διαδρομές. Θα δεις λεπτομέρειες και ομορφιές που δεν είχες φανταστεί πως υπάρχουν -πιθανό να ανακαλύψεις και κάποιο κρυφό μονοπάτι που το προσπερνούσες όταν ήσουν πάνω στο ποδήλατο. Επιπλέον, το τρέξιμο είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική προπόνηση ώστε να βελτιωθείς στο ποδήλατο!
  2. Μάθε πως να ρυθμίζεις τις ταχύτητες στο ποδήλατο σου. Πολύ απλή και γρήγορη εργασία που όταν δεν γίνεται σωστά σε κάνει να θες να βγεις από τα ρούχα σου λόγω των νεύρων που προκαλούνται από τους διάφορους θορύβους. Μάθε λοιπόν να ρυθμίζεις τις ταχύτητες στο ποδήλατο σου! Που ξέρεις, μπορεί να «κερδίσεις» και καμιά μπύρα από τους κολλητούς!cassette gears (1)
  3. Άφησε το Strava κλειστό. Βγες για ένα ghost ride, μια βόλτα/προπόνηση που δεν θα την μάθει ποτέ κανένας. Μπορείς να κλείσεις και το κινητό για να έχεις την απόλυτη ηρεμία. Δεν χρειάζεται ούτε να τρέξεις, ούτε να ζοριστείς. Μπορείς πολύ απλά να απολαύσεις την διαδρομή, να καθαρίσεις το μυαλό, να ξεφύγεις.
  4. Δήλωσε συμμετοχή σε έναν αγώνα. Είτε είναι cross country, είτε enduro σίγουρα θα το διασκεδάσεις. Προσπάθησε να κάνεις μια μίνι προετοιμασία για δική σου βελτίωση, φώναξε φίλους και γνωστούς να έρθουν να σε δουν και διασκέδασε το. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις καινούριες παρέες, πιθανό να μάθεις καινούριες διαδρομές και σίγουρα θα απολαύσεις την μπύρα σου στην γραμμή του τερματισμού!
  5. Συντήρησε ένα μονοπάτι ή άνοιξε ένα καινούριο. Η συντήρηση είναι πολύ πιο βασική και εύκολη καθώς για να ανοίξεις κάποιο καινούριο χρειάζεσαι άδεια από το δασαρχείο κυρίως. Οπότε πάρε ένα ψαλίδι, ένα φτύαρι και καθάρισε το αγαπημένο σου μονοπάτι. Κλάδεψε τα χόρτα που ενοχλούν, μπάλωσε τις τρύπες και τα νεροφαγώματα και γιατί όχι, σήκωσε και κάποιο αλματάκι για να το διασκεδάζεις.
  6. Μάθε να κάνεις την βασική συντήρηση στην μπροστά ανάρτηση του ποδηλάτου. Το να κάνεις το βασικό service της ανάρτησης -το οποίοι είναι τα λάδια στις μπότες και καινούριες τσιμούχες- είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο. Αν λοιπόν πιάνουν τα χέρια σου, εκείνα τα βροχερά πρωινά που δεν μπορείς να βγεις στο βουνό κάθισε, άνοιξε την ανάρτηση, καθάρισε και λίπανε την. Το μόνο σίγουρο είναι πως η λειτουργία της θα γίνει σαν καινούρια! Absa Cape Epic 2012 Stg 1 Robertson
  7. Βγεις για μια πραγματικά epic βόλτα. Πόσα είναι τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει με το ποδήλατο βουνού σου; 30; 40; 60; Βάλε στόχο να κάνεις όσα περισσότερα βουνίσια χιλιόμετρα μπορείς. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβεις και τρελά υψομετρικά -εκτός αν είσαι σαν και εμένα και θέλεις να κάνεις ότι μονοπάτι υπάρχει στην περιοχή.
  8. Άσε το ποδήλατο μια Κυριακή και βγες με την κοπέλα/σύζυγο/μη ποδηλατικούς φίλους. Καλό το ποδήλατο τις Κυριακές που μαζεύεται όλη η ποδηλατική παρέα, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να το αφήσεις στο σπίτι και να βγεις με το άλλο σου μισό, με την μη ποδηλατική σου παρέα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνουν έκπληκτοι καθώς ξέρουν την τρέλα σου για το ποδήλατο.

 

Previous Article

20 κόλπα με τον Fabio Wibmer μήπως περάσει πιο γρήγορα η κακοκαιρία! (video)

Next Article

H πιο τρελή συλλογή wallride που έχετε δει! Ο Bas Keep είναι τρελός! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια