9 ποδηλατικά gadget για να σας κρατούν ασφαλείς, δίνοντας στυλ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Wheel_Brightz_Multicolored_L2439

Ποδήλατο σημαίνει μετακίνηση, πρακτικότητα, άσκηση, αλλά και γκάτζετ, τεχνολογία, καινοτομίες. Καινοτομίες που παλιά είχαν να κάνουν περισσότερο με τις επιδόσεις αλλά σήμερα αφορούν εξίσου και άλλουςσ τομείς όπως η ασφάλεια. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια, η συνύπαρξη πολλών ποδηλάτων με τα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς στις πόλεις όλου του κόσμου, έχει προκαλέσει την ανάγκη στην ποδηλατική κοινότητα για περισσότερη ασφάλεια.

Τα παρακάτω gadget, μπορεί να μην είναι τόσο καινοτόμα όσο η ανακάλυψη του τροχού, αλλά είναι ευπρόσδεκτα στην μοντέρνα καθημερινότητα όλων!

1) Blink Steady

120503_cam05_black_comp01

Το μοντέρνο design συναντάει την υψηλή ορατότητα σε αυτό το λιλιπούτειο πίσω φως. Φτιαγμένο από αλουμίνιο, στερεώνεται με ασφάλεια στο παλουκόσελο με την βοήθεια βιδών τύπου άλεν 2mm -όχι από τα συνηθισμένα εργαλεία που κουβαλάνε οι κλέφτες-. Τα δύο αδιάβροχα led χαμηλής κατανάλωσης, με εύρος 120 μοίρες, τροφοδοτούνται από 2 μπαταρίες ΑΑΑ.
Μην ανησυχείτε, αν το ξεχάσετε αναμμένο. Το επιταχυνσιόμετρο που έχει, φροντίζει το αυτόματο άναμμα και σβήσιμο βασισμένο στην κίνηση του ποδηλάτου. Επίσης, ο αισθητήρας φωτός, θα αφήσει να ενεργοποιηθεί το φως, μόνο όταν θα είναι αρκετά σκοτεινά.

2) Cycliq Fly Cameras

IMG_3494

Ένα ζευγάρι καμερών δράσης (action cams) μεταμφιεσμένες σε φώτα. Το Fly12 και το Fly6 είναι έξυπνες συσκευές καταγραφής της οδικής συμπεριφοράς των γύρων σας. Πήραν το όνομά τους από του δείκτες του ρολογιού, όπου 12 είναι το μοντέλο για μπροστά, ενώ το 6 για πίσω.
Το Fly12 είναι συμβατό με smartphones, έχει φως 400 lumen και μπορεί να καταγράψει βίντεο 1080p. Το Fly6 καταγράφει βίντεο 720p και έχει φωτεινότητα 30 lumen για το φως που αναβοσβήνει.

3) Helios Handlebars

1673198-poster-1280-handlebars

Λίγοι αναβάτες ξέρουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να δηλώνουν την πορεία τους στα οχήματα που ακολουθούν. Το τιμόνι από την Helios, είτε είναι τύπου bullhorn, drop είτε flat, εκτός από το ενσωματωμένο μπροστά φως 500 lumen, έχει και φλας στις άκρες του.
Συνδέστε το τιμόνι με το smartphone μέσω Bluetooth και μπορείτε να κάνετε τα φλας να ανάβουν μόνα τους όταν είστε κοντά σε διασταυρώσεις. Ενεργοποιώντας την καταγραφή GPS και χρησιμοποιώντας τα πίσω led του τιμονιού, μπορείτε να ακολουθήσετε τις φωτεινές οδηγίες, μέσω του Google Maps, ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας.

4) Monkey Lights

apps-monkey-light-pro

Σίγουρα ένα φως τύπου Tron θα βοηθούσε ώστε να γίνετε πιο ορατοί το βράδυ, αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξετε ποδήλατο γιατί υπάρχει το Monkey Light. Μπαίνει στους υπάρχοντες τροχούς του ποδηλάτου σας και αναβοσβήνουν πολύχρωμα led σε συγκεκριμένα σχέδια για να δώσουν μια νέα οπτική. Από σχέδιο ουράνιου τόξου, σε κινούμενες μπάλες φωτιάς τα 8-bit γραφικά μπορούν να προγραμματιστούν σε ότι σχέδιο θέλετε. Η τιμή του διαφέρει αναλόγως πόσα led θέλετε σε κάθε τροχό. Ο διακριτικός τους σχεδιασμός τα κάνει αόρατα στο φως της ημέρας, αλλά σίγουρα θα μείνουν έκπληκτοι οι γύρω σας μόλις νυχτώσει!

5) Orp

orp-smart-horn-1-thumb-620x449-52573

Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο στους δρόμους του Portland, μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ποδηλατικό κουδούνι του 21ου αιώνα. Ένα ελαφρύ χτύπημα και το λαστιχένιο κουδουνάκι παράγει ήχο 76db. Είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για δώσετε το σινιάλο στους πεζούς ότι έρχεστε. Αν όμως, βάλετε περισσότερη δύναμη, τότε τα 96db είναι αρκετά για να κάνουν και τους οδηγούς των αυτοκινήτων να σας προσέξουν. Αν δεν φτάσει ο ήχος, μαζί με τα 96db αναβοσβήνουν επιθετικά και τα ενσωματωμένα led. Επαναφορτιζόμενο μέσω USB, εύκολη τοποθέτηση στο ποδήλατο που σας επιτρέπει να το βγάζετε ώστε να μην γίνει στόχος κλεφτών και η μπαταρία του αντέχει μέχρι και 11 ώρες στην λειτουργία strobe ή μέχρι και 3 ώρες, σε συνεχόμενη ένταση 87 lumen.

6) Scosche BoomBottle H2O

img_splash

Παλιότερα δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη να βλέπαμε κάποιον να κυκλοφορεί με ένα κασετόφωνο. Μπορεί να ήταν μειονότητα, μπορεί και σπάνιο φαινόμενο -ειδικότερα στην Ελλάδα- αλλά η χρήση του, στο ποδήλατο είναι πολύ πιο ασφαλές για τον αναβάτη σε σχέση με τα ακουστικά. Έτσι η Scosche, εμπνεύστηκε και έβγαλε το ΒoomBottle H2O το οποίο είναι τόσο μικρό ώστε να χωράει στην παγουροθήκη και μπορεί να κάνει streaming την μουσική από το smartphone. Σχεδιασμένο ώστε να ανέχεται όλες τις ανωμαλίες και τις πιτσιλιές που μπορεί να συναντήσετε στην βόλτα σας είτε είναι νερό είτε λάσπη. Με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που διαρκεί 11 ώρες ώστε να μην ξεμείνετε από την αγαπημένη σας μουσική και στις μεγαλύτερες βόλτες σας. Αναλαμβάνει και χρέη παγουριού ώστε να σας δροσίζει με τους αγαπημένους σας ηλεκτρολύτες.

7) Skylock

skylock.0_cinema_1200.0

Η ηλιακή ασύρματη κλειδαριά, είναι το πέταλο για την ασφάλεια του ποδηλάτου σας μέσω της κατάλληλης εφαρμογής για το κινητό. Συνδέεται μέσω bluetooth και έχει επιταχυνσιόμετρο ώστε να σας ειδοποιήσει αν κάποιος πειράζει το ποδήλατό σας. Ακόμη, είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ειδοποιήσει τους φίλους σας αν έχετε κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να αφήνετε τους φίλους σας να ξεκλειδώνουν το ποδήλατό σας ώστε να μπορείτε να το μοιράζεστε. Επαναφορτιζόμενο, είτε με USB είτε από τον ήλιο, αδιάβροχο, δεν επηρεάζεται από τους κραδασμούς και είναι συμβατό με iPhone και Android.

8) Siva Cycle Atom

original1

Μπορεί να ακούγεται σαν μια πολυαναμενόμενη τεχνολογία, το να αποθηκεύουμε την ενέργεια που παράγουμε στο ποδήλατο ώστε να μπορούμε να φορτίσουμε το κινητό μας, αλλά με το Siva Cycle Atom το έχουμε! Είναι ένας φορητός φορτιστής μπαταριών, που μπαίνει στον τροχό του ποδηλάτου και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε δυναμική και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία 1650Ah η οποία είναι αρκετή ώστε να φορτίσει ένα smartphone. Βάζοντας και ένα μακρύτερο καλώδιο είναι ικανό να φορτίζει το smartphone καθώς ποδηλατείτε!

9) Torch T1 Bike Helmet

Torch-T1_concept_black_med-res

Στα κόμικς μια ιδέα συνήθως συμβολίζεται με έναν γλόμπο πάνω από το κεφάλι. Μάλλον έβλεπαν Pinky and Brain οι σχεδιαστές του Torch. Με ενσωματωμένα λευκά led στην μπροστά μεριά και κόκκινα στην πίσω μεριά του κράνους, σας κάνουν ορατούς από μεγάλες αποστάσεις. Μια αισθητή βελτίωση όσον αφορά την ασφάλεια, γιατί τα φώτα είναι ψηλότερα στο οπτικό πεδίο των οδηγών. Αντέχει μέχρι και 12 ώρες χρήσης πριν χρειαστεί φόρτιση, η οποία διαρκεί 1.5 ώρα. Φυσικά αν θέλετε να είστε ορατοί υπάρχει και αυτή η απίστευτη μπογιά/σπρέι!

Previous Article

Κράνος που σε προειδοποιεί για τα αυτοκίνητα;

Next Article

Κατάβαση με κουρσάκι από το Mont Ventoux. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια